Mark belt met (MA)FIFA-baas Blatter

Bruin Kabinet

Mark Rutte, de giechelende en vingerlikkende  gedoger van de Wildersbende, gaat zich nu ook begeven op het internationaal speelveld. Gisteren heeft hij contact opgenomen met (MA)FIFA voorzitter Blatter over de HollandBelguim bid voor het WK 2018 in Nederland en België. Hij heeft Blatter ervan verzekerd dat Nederland klaar is om het WK te organiseren.  Maar hoe zat het toch weer met dat international kartel FIFA? Nou, het zat zo. Deze zomer was het WK in Zuid-Afrika en daar waren de wetten van het land ondergeschikt aan die van de FIFA. Dat resulteerde o.a in de arrestatie van de Bavaria babes omdat ze oranje jurken droegen van het biermerk Bavaria. Verder werd het land uitgemolken, terwijl de lokale bevolking er niet beter van werd aangezien zij hun producten niet mochten verkopen rond stadia. Toen de FIFA-karavaan uitgeroofd was, verliet ze het land met een belastingvrije recordwinst. Tot zover het roven.

De vraag is of Nederland wel echt moet beginnen aan het organiseren van zo’n groot evenement nu we aan het bezuinigen zijn. Althans ik heb begrepen dat dit vingerlikkabinet aan het bezuinigen is. Nederland zal 850 miljoen in stadions moeten investeren. Het is nog niet duidelijk wie de renovatie of bouw van de stadions gaat financieren. De nieuwe Kuip alleen al kost 600 miljoen Euro. Volgens de gemeente Rotterdam moet het Rijk opdraaien voor die 600 miljoen, maar het Rijk wil niet verder gaan dan 200 miljoen.

Meestal worden aan grote sportevenementen investeringen gekoppeld aan infrastructureleprojecten , maar bij het WK  heeft men de kosten van de infrastructuur niet meegenomen. De schattingen lopen wel uiteen, van geen investering tot evenveel investering als in stadions.  De politie-inzet(4,8%) tijdens het WK zal ten koste gaan van het reguliere politiewerk. Er wordt geschat dat de inzet van politie tussen de 400 en 600 miljoen gaat kosten.

Het WK  zal Nederland  in het waarschijnlijke scenario 150 miljoen Euro verlies opleveren en als de kosten hoger uitvallen dan voorspeld kan het verlies oplopen tot 1,1 miljard Euro.

Overigens lijkt de FIFA zelf niet echt onder de indruk van de HollandBelgium bid, want  die kreeg van de FIFA- inspecteurs een mager zesje. Dus of het het belletje van Markie echt zin heeft gehad?  We wachten…….

http://media.rtl.nl/media/actueel/rtlnieuws/2010/onderzoekWK.pdf

12 gedachten over “Mark belt met (MA)FIFA-baas Blatter”

 1. Twee toepasselijke item-quotes dit keer :

  Dankzij de PVV en Leefbaar Rotterdam hebben de Rotterdam Hooligans in 2009 ook een lekker dagje uit gehad aan het strand van Hoek van Holland. Eigen volk eerst !

  Persoonlijk WK-advies van Wilders: Als Oranje meer op extreem-rechts had gespeeld waren we wel met zekerheid wereldkampioen allochtonen schoppen geworden.

 2. Of je word links genaaid,of rechts.het blijven graaiers in de politiek,wat andermans belangen behartigd.

 3. Ik kon het bijna niet geloven dat deze lachebek het in zijn hoofd haalde om te promoten dat het Europees kampioenschap alhier en in België gehouden wordt. Heeft deze man nu werkelijk niets anders te doen dan die clubjes van volgevreten voetballers alhier in de etalage te zetten en onze kroonprins met echtgenote
  versierd met een oranjeshawl op een vorstelijke plaats weer in de etage te zetten. Kortom geeft het volk brood en spelen, dan is de monarchie weer gered!

 4. IkDenkWelNa Schreef:

  Persoonlijk WK-advies van Wilders: Als Oranje meer op extreem-rechts had gespeeld waren we wel met zekerheid wereldkampioen allochtonen schoppen geworden.

  😮 :mrgreen: 😮

 5. De kosten/baten-staat ziet er “raar” uit. Het maakt voor de kosten niet zoveel uit hoeveel bezoekers dit WK gaan bezoeken. Toch is er een (te) groot verschil in de scenario’s.
  Uitgaande van de hoogste kosten (en vaak worden die onderschat) zal dit evenement altijd verlies draaien. Laat het WK maar aan onze neus voorbijgaan.

 6. @8 Ik ben daar niet zeker van of de BTW die op kunst zit ook geldt voor fussballkaartjes 💡 . Maar wellicht, als ik denk wat jij denkt, is het een win-win situatie voor Mark. Duurdere kaartjes meer omzet :idea:. En daarom moest Sharpe ook even een dagje extra blijven om te stemmen. Koeltoer moet kapodt!!!! van deze regering….. niet dat voetbal cultuur is. Maar dan zullen de tokkies wel merken dat ook hun volkssport kapot wordt gemaakt.

 7. @8 voor voetbalkaartjes geldt nog steeds de 6%, net als voor circussen en filmtheaters. Alleen de podiumkunsten zijn zwaar de klos. Discriminatie noem ik dat.

 8. Discriminatie mag, we lopen met zn allen de hele dag te discrimineren. Sterker nog, zonder discrimeren is het leven onmogelijk.
  Maar ik vind het vooral onlogisch. Voetbal is geen eerste levensbehoefte maar een commercieel uitbaten. Hetzelfde geldt voor een Circus, maar daar kun je nog over discussieren.
  Kunst is iets anders. Dat dat belangrijk is is geen discussiepunt. En dat een laag BTW tarief belangrijk is om het zoveel mogelijk voor het hele volk betaalbaar te maken zou ook geen discussie moeten zijn.

 9. Kunst en Cultuur moet vrij zijn, kunst is er om je geest te ontwikkelen en dat wil dit kabinet blijkbaar niet.

Reacties zijn gesloten.