Marijke Shahsavari, CDA Amsterdam, iedereen moet gefouilleerd!

Wim van de Camp van het CDA heeft er voor gezorgd dat er preventief gefouilleerd kan worden (pdf). Burgemeesters kunnen een risicogebied aanwijzen en dan wordt dat fijn hermetisch afgesloten en kan iedereen die er in gaat gefouilleerd worden. Zogenaamd zonder aanziens des persoons (beetje zoals de korte haren voor mannen in Singapore (in het verleden in ieder geval), korte haren smokkelen geen drugs, dûh!).

Maar dat is het CDA in Amsterdam nog niet genoeg. Er moet nu ook gericht gefouilleerd kunnen worden! Want gefouilleerd moet er worden! Wel zegt die mevrouw van het CDA dat het er niet van moet komen dat er dan discriminerend gefouilleerd moet gaan worden. Goh! In welke wereld leeft deze vrouw? Tuurlijk wordt er bij welke vorm van fouilleren dan ook gediscrimineerd. Een jongen met een bruin kleurtje loopt eerder de kans om gefouilleerd te worden dan een roomblanke, feit is gewoon daar. Dus die mevrouw Marijke Shahsavari van het CDA zit helemaal op de lijn van die muts Sterk, onderdrukken die niet roomblanke Nederlanders. Ik word er een beetje niet goed van.

4 gedachten over “Marijke Shahsavari, CDA Amsterdam, iedereen moet gefouilleerd!”

 1. Het CDA heeft als ik het wel heb maar liefst twee zetels in de Amsterdamse gemeenteraad (en een van de twee wordt blijkbaar bezet door iemand met een Perzische naam, grappig hoor). Maar ja, dit zal wel van harte overgenomen worden door de PvdA en andere hervormerspartijen.

 2. Het CDA wil met het gerichte fouilleren natuurlijk in feite juist discriminatie gebruiken bij preventief fouilleren, zodat geselecteerd kan worden op basis van uiterlijke kenmerken wie er gefouilleerd wordt.
  http://www.nujij.nl/politiek/politiek/cda-wil-discriminatie-toestaan-bij-preventief.16310778.lynkx

  Hierbij is natuurlijk al een racistische bias
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/01/16/dat-krijg-je-er-nou-van-preventief-fouilleren-lokt-racisme-uit/

  En de kans dat je wordt veroordeeld vijfmaal zo groot is louter als je een kleurtje hebt.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/14/verdachte-met-buitenlands-uiterlijk-krijgt-eerder-celstraf/

  In Duitsland mag de politie ondertussen op basis van huidskleur selecteren voor een identiteitscontrole..
  http://frontpage.fok.nl/nieuws/534409/1/1/50/politiecontrole-op-basis-van-huidskleur-mag.html

 3. Een optie is dat mevrouw Shahsavari (kvermoed in dit geval geen ideale witte kleur) een natte droom heeft dat ze door sterke politiemannen tot in haar slipje toe gefouilleerd wordt. Orgasme.

  Andere optie is dat een betweter (CDA – partij van betweters) wil altijd allerstrengste maatregelen invoeren want zij/hij weet het beter en d’rnaast geeft dat allemaal haar/hem de psychologische zekerheid die anders bij haar/hem ontbreekt.

 4. Ik sta perplex! Als vrije burger je onverhoeds láten foeljeren? Foeljeer je toch gewoon terug? Haha.

  Het moet niet gekker worden. Mensen onderschatten vaak de kracht van de massa: Als iedereen zich verzet tegen dit soort aantastingen, gebeurt het gewoon niet! Klaar!
  Zo hebben ze bij supermarkten en manifestaties ook nooit wat te maken met wat in mijn tàs zit.
  Heb al meerdere malen rel geschopt daarover, met publiek erbij, (`Roep uw chef er maar bij!’) en dat blijf ik doen om de angstige kleinburger die het gadeslaat de boodschap mee te geven dat iedereen zijn éigen heft in handen heeft!
  En ook al laat je je je tasinhoud wèl zien, na tegenstribbelen, dan weet het angstige, gedweeë plebs achter je in de rij dat men zich zulks niet zomaar op commando hoeft te laten dicteren. 🙂

Reacties zijn gesloten.