Marianne Thieme (PvdD) vindt convenant rituele slacht hélemaal niets!

Marianne Thieme snapt niet dat Bleker van het CDA en alle andere betrokkenen zo tegen de wil van het volk ingaan met een convenant dat werkelijk helemaal niets doet tegen het dierenleed bij de rituele slacht.

Ik moet van deze reactie braken. Zeker omdat TNO een onderzoek heeft gedaan en er niets bewezen is met de veronderstellingen van de PvdD. De beweringen zijn geen feiten en berusten op aannames en veronderstellingen, zo kun je geen zaken doen, zeker niet over zoiets als rituele slacht. Doodgemaakt worden doet altijd pijn, voor alles en iedereen.

Net als Thieme ben ik ook tegen elk dierenleed dat wordt veroorzaakt door de mens. Dat moet gewoon gestopt worden. Maar om nu zo’n kabaal te maken over de dieren bij rituele slacht, hoeveel zijn het er? 2 miljoen per jaar (alles bij elkaar, dus ook kippen) dat is 0,4% van de hele bio-industrie. En dan de aantallen in de bio-industrie – 2009 490 miljoen! –  buiten schot te laten, dat is voor mij niet alleen hypocriet maar ook totale onzin.

Het aantal dat in de bio-industrie wordt gedood, is net zo veel als alle inwoners van Europa bij elkaar, dat aantal dieren wordt elk jaar gedood opdat wij kunnen consumeren met zijn allen.

Het heet dan ‘klein beginnen’, volgens de PvdD, stapje voor stapje naar de bio-industrie. Nou vergeet het maar. Bleker heeft een edict uitgevaardigd en slechts 6 boeren voldoen aan de term mega-stal, dus nog voldoende ruimte om te groeien naar nog meer dierenleed, tijdens hun leven en hun stervensuur.

Kortom, de reactie was te voorzien, maar ik als dierenliefhebber snap helemaal niks van de hele commotie. Het is en blijft voor mij joden en moslims pesten. En dat andere ‘geloof’ koning bio-industrie blijft helemaal buiten schot. Ik snap er echt hélemaal niks van.

 

29 gedachten over “Marianne Thieme (PvdD) vindt convenant rituele slacht hélemaal niets!”

 1. U twijfelt of verdoving verschil maakt in de pijnbeleving? Meent u dat? De afdeling anesthesie in een ziekenhuis is dan zeker pure verspilling in uw ogen.

  Mijn weerzin tegen het doodknuppelen van jonge zeehondjes heeft volgens u zeker vooral met het pesten van Eskimo’s te maken?

  Volgens het convenant is alles prima in orde als de moorddadige marteling maar korter duurt dan 40 seconden. 40 seconden! 40 seconden! Dat is een eeuwigheid als je in doodsangst verkeert. Houdt u het handje van uw dochter of nichtje wel eens 40 seconden op een gloeiende plaat? Slaat u uw zoontje of neefje wel eens 40 seconden lang met een stok? Nee, natuurlijk niet, u bent immers geen monster.

  Het onverdoofd doodmartelen van dieren is onmenselijk en moet worden verboden. Ook als er mensen er een beetje vroom bij staan te kijken.

  En ja, de bio-industrie moet ook worden afgeschaft maar dat staat hier los van.

 2. Nee het afschaffen van de BIO-industrie staat daar niet los van. De PvdD met name Marianne Thieme wordt pas echt geloofwaardig wanneer ze de bio-industrie aanvalt ipv 0,4% van het totaal aantal geslachte dieren. Het dierenleed in deze industrie is vele malen erger dan het aantal grote hoefbeesten wat op een min of meer humane manier de keel wordt doorgesneden. De PvdD praat geheel niet over het levend ophangen van kippen bv die overigens door die methode allemaal (!) op halal wijze geslacht worden. Erg wrang is in deze dat NL de grootste producent van dit soort martelwerktuig in de wereld is en dat graag door heel de wereld deze machines exporteert.

 3. Het onderwerp is het toestaan van onverdoofde slacht. In de bio-industrie slacht men verdoofd. Dat is namelijk al sinds 1992 wettelijk verplicht. De bio-industrie staat dus wel degelijk los van de vraag of voor allerlei religieuzen een uitzondering op die wet moet worden toegestaan. Wanneer er een artikel is dat gaat over algemeen dierenleed heeft u volkomen gelijk dan staat de bio-industrie op de eerste plaats maar hier is het duidelijk niet relevant.

 4. @3: Bob, waarom kies je er toch consequent voor om voor zoete koek aan te nemen dat het wel snor zit met dat ‘verdoven’ en alle opmerkingen van anderen over wat dat in de praktijk voorstelt (zoals wat Peter hierboven zegt), volledig te negeren?

 5. Bob, ik denk dat je eerst maar eens wat meer moet lezen over wat er op Krapuul is geschreven over hoe er in de bio-industrie wordt geslacht en dan kom je nog maar eens terug. https://krapuul.nl/?s=rituele+slacht&x=0&y=0

  Pinmaskers die niet goed worden aangebracht, stroombaden die niet goed werken, waardoor dieren levend de vil- en uitbeenlijn ingaan, kippen die levend geplukt worden. Knuppels in slachterijen om dieren die niet goed verdoofd zijn nog even de genadeklap te geven, al dan niet deskundig. Zal ik nog even doorgaan?

  Overigens snap ik niet wat die zeehondjes er mee te maken hebben.

  En je kennis over de rituele slacht is belabberd. Kortom, je bent de doorsnee goedgelovige Nederlander die alles gelooft wat hem voorgeschoteld wordt.

  Ga eens zelf nadenken!

 6. Mijn referentie aan de zeehondjes was naar aanleiding van uw misselijkmakende statement dat mijn opinie jegens het onverdoofd doodmartelen van dieren slechts met het pesten van joden en moslims te maken zou hebben. Werkelijk aanstootgevend. Misschien begrijpt u het nu beter.

  Ik op mijn beurt begrijp begrijp niet waarom er steeds weer over de bio-indistrie wordt gesproken, dat is ook heel erg maar staat hier los van zoals ik hierboven al heb uitgelegd. U pleit hier toch zeker niet om de ene misstand maar te laten bestaan omdat er ook nog andere (misschien wel grotere) misstanden zijn?

  Ik denk dat u zelf ook de zwakte in ziet van uw argumenten dat mijn houding zou voortkomen uit pesterij van joden en moslims en de bizarre statement dat nooit wetenschappelijk bewezen zou zijn dat verdoving wel degelijk een effect op de pijnbeleving heeft.

  Tot slot noemt u mij doorsnee goedgelovig en onnadenkend omdat ik het met u oneens ben. Argumentum ad hominem, als al het andere heeft gefaald. Daar ga ik niet eens op in.

  Jammer dat u geen respect kunt opbrengen voor mensen met andere meningen. Dat valt me tegen, ik schatte u hoger in.

 7. @6: U kunt 100 x herhalen dat de bio-industrie hier los van staat, maar het staat er helemaal niet los van. Ik denk dat iedereen hier die het niet met u eens is, een groot voorstander is van aanscherping van de eisen voor zowel rituele slacht als bio-industrie – het is de eenzijdigheid van het convenant wat steekt. Enkel doordat u het slechts over de splinter maar niet over de balk wil hebben, zijn we het oneens.

 8. Als je kijkt hoe vaak het verdoven misgaat bij het “normaal” slachten, dan denk ik dat dat wreder is dan het rituele slachten.
  Bij ritueel slachten zijn heel strenge regels om het lijden van de dieren te beperken en de waardigheid van het dier te behouden.
  En een dier dat volgens de voorschriften geslacht wordt moet een goed leven hebben gehad.
  En in de bio industrie? Veel van de dieren zien maar één keer in hun leven daglicht, op weg naar het slachthuis, als ze tenminste overdag vervoerd worden.
  Dus wie echt wat voor de dieren wil doen stapt over op biologisch vlees,
  En laat het Halal slachten maar, beter 2 jaar goed leven en binnen 40 seconden onverdoofd doodgaan dan 1 jaar in een meststal en dan , als je geluk hebt, verdoofd geslacht worden.

 9. @Bob: Heerlijk hoe hier door het gebruik van het woord “verdoven” wordt gesuggereerd dat de reguliere slacht “pijnloos” is! Verdoven in de reguliere “niet-religieuze” slacht gebeurt d.m.v. een schietmasker of een stroomstoot: los van het feit dat dit op zich al niet pijnloos is, gaat het meer dan eens verkeerd waardoor deze dieren onbeschrijvelijk meer lijden dan met de religieuze slacht!

  Of denkt iedereen hier dat verdoven betekend dat de dieren onder het genot van een stukje Mantovani met een overdosis morfine op een bedje van stro zachtjes inslapen?

 10. Heeft de met de PVV collaborende Dierenpartij ( Godwin : Was Hitler ook geen vegetariër ??) er ook al voor gezorgd dat er een garantie is dat alleen het bont van van te voren verdoofde Zeehondjes , Nertsen ect ect in Nederland verkocht word ….??? Ach nee , daar krijg je VVD en PVV niet in mee , hoogstens als regel voor bontkraagjes op Mocro-jasjes

 11. Het spijt me da ik een eind moet maken aan jullie droom dat het beter is om dieren onverdoofd dood te martelen. Bekijk dit filmpje maar eens. Het laat de werkwijze zien van Agriprocessors in de VS, een kosher slachthuis:

  http://www.youtube.com/watch?v=ARsWQAb0QyY

  Geen haar beter dus dan de bio-industrie alleen nog eens extra erg omdat de dieren hier volledig bij bewustzijn zijn. Er zijn nog afschuwelijker beelden te vinden maar die bespaar ik jullie. Google zelf even op ‘kosher slaughterhouse’ als jullie die toch willen zien.

 12. er zijn ook filmpjes te vinden hoe het met verdoofd slachten gaat.

  voorbeeld zonder filmpje:
  In het slachthuis worden de kippen ondersteboven aan metalen beugels gehangen. Zo gaan ze naar het elektrisch geladen verdovingsbad. Nadat ze zijn verdoofd, gaan ze naar de slachtmachine waar ze onthoofd worden. Terwijl ze doodbloeden, komen sommige kippen weer bij bewustzijn door inefficiënte verdoving of omdat de juiste bloedvaten niet zijn doorgesneden. Sommige dieren leven zelfs nog wanneer ze ondergedompeld worden in de kokend hete tank die de veren los maakt voor het plukken.

 13. Het enige verschil tussen verdoofd en onverdoofd slachten is dat je bij onverdoofd slachten zeker weet dat het dier altijd een vreselijke dood sterft. Ik neem aan dat jij hier niet pleit voor het volledig afschaffen van verdoving in de bio-industrie omdat het wel eens verkeerd gaat?

  Ik blijf herhalen: de bio-industrie is afschuwelijk en moet wat mij betreft worden afgeschaft maar het bestaan van de bio-industrie maakt niet dat we daarom maar moeten toestaan dat een paar groepjes religieuze fundamentalisten onverdoofd dieren mogen doodmartelen.

  Het onverdoofd doodmartelen van dieren is onmenselijk en moet worden verboden.

 14. @13
  Hoe moet ik mij een kip zonder kop voorstellen waarvan de juiste bloedvaten niet zijn doorgesneden? Welk stuk van de kip komt weer bij bewustzijn?

 15. @14 , Religieus fundamentalisten . ?? Dezelfde domme generalisaties bij de Pvdd als de PVV .. Dwingelanden allebei .. Onverdoofd doodmartelen , ook zo leuk gezegt … Want het zijn die beesten met baarden die het doen , he .. Ik heb Halal en Kosher slagers bezig gezien , en hun behandeling is vele male betrokkener dan die van de plofkipslachters , maar jij heb wat sappige filmpjes over wanneer het misgaat …En dat Joodse slachthuis in de USA ??? Dat is niet vanwege de methode , maar vanwege de dwang om alles grootschalig te doen , in plaats van slagers gewoon per keer een dier te laten doden en compleet verwerken .. Kapitalisme is hier weer eens het probleem …

 16. #16 @Al Bakrastani
  Dieren doodmartelen omdat een paar honderd jaar terug een profeet dat zo voorschreef vind ik ook vrij fundamentalistisch. Je zou ook een beetje met de tijd mee kunnen gaan?

 17. beetje onzin om te beweren dat de bio industrie buiten schot blijft Blijkt dat je zelden of nooit hebt gekeken waar de PvdD voor staat.

 18. @17 Grutte Pier

  De meeste moslims zijn wel gewoon met hun tijd meegegaan hoor, het overgrote deel van de halal-slacht wordt namelijk verdoofd uitgevoerd…

  ‘Tachtig procent van de halalslachtingen gebeurt met verdoofde dieren, soms alleen iets minder verdoofd dan bij reguliere slachtingen.’

  Bron:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/1036701/2010/10/21/Hoe-zit-het-ook-al-weer-met-halalvlees.dhtml

  Het is slechts een kleine groep van religieuze fundamentalisten die halsstarrig weigert met de tijd mee te gaan, die menen dat de Nederlandse wet niet voor hun zou moeten gelden.

 19. Wat me hier ergert is de bereidheid van de dierenvrienden om met fascisten als de PVV samen te werken .. Verdoofd in de bio-industrie / industriele slagerij is vele malen slechter dan één slager en één dier zonder verdoving .. maar Moslims zijn een makkelijk doel om een verbodje te krijgen , al moeten de PVDD kliek daar desnoods voor met Fascisten samenwerken ..

 20. Sommigen mensen hebben de neiging om de industriële verdoofde slacht te vergelijken met onverdoofde slacht van één slager en één dier. Dat is een onjuiste vergelijking.

  Men zou de industriële verdoofde slacht moeten vergelijken met de industriële onverdoofde slacht en men zou de verdoofde slacht van één slager en één dier moeten vergelijken met de onverdoofde slacht van één slager en één dier.

  In beide vergelijkingen staat als een paal boven water dat verdoofde slacht veel diervriendelijker is dan het onverdoofd doodmartelen van dieren.

 21. “maar Moslims zijn een makkelijk doel om een verbodje te krijgen , al moeten de PVDD kliek daar desnoods voor met Fascisten samenwerken”
  Die is een beetje te makkelijk Al Bakrastani.
  Er zijn ook mensen die zich oprecht zorgen maken om dierenwelzijn.

 22. @23 jvdheuvel

  Daar heeft u een punt. Een semantisch punt dat aan de discussie niets toevoegt weliswaar. Maar toch, een punt.

 23. #21 “Sommigen mensen” bob ? het is sommigen of sommige mensen. Leer eerst is ff normaal nederlands praten.

 24. @27 Arnold J. van der Kluft

  Binnen de semantiek is er een voortdurende afweging of de betekenis van symbolen absoluut is of dat de betekenis contextgevoelig is. Is -10 graden Celsius warmer dan -20 graden Celsius of is het minder koud? De betekenis is duidelijk, het verschil zit hem slechts in de keuze van het gebruikte woord. In absolute zin is -10 graden Celsius koud, in de context van de vergelijking met -20 graden is het warmer maar dat maakt -10 graden Celsius natuurlijk nog niet behaaglijk.

  In absolute zin zijn de woorden diervriendelijk en slacht een wat merkwaardige combinatie maar in de context van onverdoofde slacht versus verdoofde slacht zijn ze dat niet. Diervriendelijker of minder dieronvriendelijk, een kwestie van woordkeuze die de inhoud onveranderd laat.

  De opmerking van @23 was met andere woorden een kwestie van taalkundige voorkeur maar verder inhoudsloos. Ik begrijp niet goed waarom iemand juist die reactie als enige reactie bij een dergelijk belangrijk onderwerp zou willen geven.

  Aan de verdere reacties @25, @26 maar ook uw reactie @27 merk ik dat verdere inhoudelijke discussie over dit belangrijke onderwerp hier niet gewenst is.

  Misschien zijn de argumenten op…

 25. Weet je wie hier inhoudsloos is? Jij Bob. Jij maakt je selectief druk over de laatste 40 seconden van een dierenleven. De rest zal je een zorg zijn. Je bent gewoon een domme kakelende trut..

Reacties zijn gesloten.