Marginalisering GroenLinks aanstaande?

Nee, dat gaat lekker zo bij GroenLinks. Tofik Dibi doorbreekt eerst de afgesproken procedure om de kandidaatstelling door de kandidatencommissie af te wachten, die daardoor vervolgens gedwongen wordt openlijk te verklaren dat ze Dibi niet geschikt achten als politiek leider.

De kandidatencommissie van GroenLinks vindt dat Tofik Dibi niet geschikt is als politiek leider omdat hij geen aantoonbare leidinggevende kwaliteiten heeft. Dat heeft voorzitter Tof Thissen vanochtend gezegd in het Radio 1 Journaal.

Deze uiterst onhandige clash lijkt me wel het einde van Dibi’s carrière bij GroenLinks, tenzij hij daadwerkelijk gekozen wordt tot nieuwe lijsttrekker, in welk geval Jolande Sap helemaal tenonder gaat. Een recept voor marginalisering van GroenLinks, lijkt me zo, waarna dat electoraat zich waarschijnlijk over D66 en de PvdA zal verdelen. Enige hergroepering op (semi-)links kan geen kwaad tegenover de grotere rechtse machtsblokken. Misschien dat de Partij van de Dieren de rol van GroenLinks uit betere tijden dan overneemt.

3 gedachten over “Marginalisering GroenLinks aanstaande?”

  1. Mwah, dat weet ik nog zo net niet, of dat dom was van Dibi. Er is ook nog zoiets als de underdog-strategie, en tot nu toe heeft-ie er zijn voordeel mee gedaan. Maar de partij staat er wel gekleurd op, da’s waar.

Reacties zijn gesloten.