Man – die arts nodig had? – doodgeschoten door politie in Amsterdam

Foto: Combiner
Foto: Combiner

Een man is vanmiddag in een woning in de Wagenaarstraat door de politie neergeschoten nadat hij agenten had bedreigd met een mes. Hij is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Een arts had de politie om ondersteuning gevraagd. Toen de agenten en de arts om 14.15 uur bij de woning om de hoek van de drukke Dappermarkt aankwamen, trok de man een mes. Het was voor de agenten reden om hun pistool te gebruiken, getuigen zeggen zeker zes schoten te hebben gehoord.

Klaarblijkelijk moest eerst de arts bij het aanstaande slachtoffer zijn. Die beoordeelde de situatie – mogen wij aannemen – als gevaarlijk of moeilijk, dus vroeg om politie-assistentie. Mogen wij het vermoeden uitspreken dat het om een verwarde man ging?

De 23-jarige man die gisteren door de politie werd neergeschoten nadat hij gedreigd had met een mes, is in het ziekenhuis overleden.

De man is gisteren, donderdag 8 september, overleden verklaard.

Volgens omstanders werd het slachtoffer zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de man nog geopereerd, maar is later toch aan zijn verwondingen overleden. Omdat de politie zelf schoten heeft gelost, is het onderzoek nu in handen van de Rijksrecherche.

De woning waar de arts naar toe ging bevond zich, staat er ruimhartig in het bericht van AT5, boven de winkel Afrifood. Zegt dit iets over het slachtoffer? Horen we er nog iets over verder? Zes schoten, gelost door hoeveel agenten die zich blijkbaar bedreigd voelen door een mes?

Bron en nog een.