Lucassen gesignaleerd als pedofiel

Integriteit en het leger gaan niet samen. Wie zich beroepsmatig voorbereidt op het doden van medemensen kan per definitie niet integer genoemd worden.
Als zo iemand tot inkeer komt alsnog misschien. Is de mening van deze schrijver. Maar goed:

Volgens [voormalig humanistisch raadsman Den Boer] waren de meeste instructeurs integer, maar zaten er dertig ‘rotzakken’ tussen. “Meisjes van 17 tot 20 jaar werden als speelbal doorgegeven.” De meisjes werden ‘neukpop’ genoemd.

U raadt het al: een van die dertig (! – hoeveel instructeurs heeft zo’n kazerne dan?) was Eric Lucassen, volksvertegenwoordiger namens Wilders.

Het verhaal is hoe dan ook stuitend, of je seks met een zeventienjarige als pedoseksueel handelen kunt beschrijven lijkt mij nogal kras. Zeker, het verschil in verhouding tussen instructeur en aspirante, en het leeftijdsverschil wellicht, het blijft een modderige zaak.
Vermelding van Lucassen op een pedospottersite is op meer dan een grond aanvechtbaar. Anderzijds, voor een club die over zijn medemensen voortdurend een grote scheur openzet zou je kunnen zeggen: koekjes van eigen deeg.
Vreten maar, die koekjes.

9 gedachten over “Lucassen gesignaleerd als pedofiel”

 1. grootste probleem is hier machtsmisbruik , maar zoals een wijze ooit zei : Macht maakt niet corrupt, macht trekt hen aan die corrupt kunnen worden !!!

 2. ‘Volgens van Dale: Pedofiel: iem. met voorkeur voor seksueel verkeer met kinderen of zeer jeugdige personen (van beiderlei kunne)
  Pedofilie: iem. met voorkeur voor seksueel verkeer met kinderen of zeer jeugdige personen (van beiderlei kunne)’

  Bij pedofilie denk je meer aan jonge kinderen. Maar is een volwassen man van bijna dertig die zich ‘laat bedienen’ door meisjes van 17 (vind ik zeer jeugdige personen) toch ook wel kandidaat voor deze ’titel’. Zeker gezien het feit dat er sprake van een machtsverhouding, hij leraar en zij leerlingen. Meisjes van 17 zijn dan kwetsbaar en er is duidelijk misbruik van ze gemaakt. Zoals bij elke zaak met pedofilie. Pedofilie is gebaseerd op machtsmisbruik. ‘Dit is ons geheimpje’ tot ‘Je mag niets zeggen want anders vermoord ik je (of je moeder of….)’. De dreiging die hier boven de meisjes hing was: als je niet doet wat ik wil, dan kun je je diploma wel vergeten. Hij is er voor veroordeeld en heeft zijn straf gehad. Moet je hem dan een nieuwe kans geven? Die heeft hij gehad en zie wat hij er mee heeft gedaan in zijn woonwijk. De man is een onverbeterlijke machtswellusteling die zijn agressie niet onder controle heeft. krassekras; Ongeschikt!

 3. @ Keira 13 Nov 2010 – 3:27 pm
  Het is legaal om seks te hebben met iemand vanaf 16 jaar. De term pedofiel voor Lucassen is dus zwaar overdreven. Tuurlijk was er sprake van een machtverhouding en hij is dan ook voor ontucht veroordeeld.

 4. #4 Ram: De term pedofiel en de wettelijke leeftijd van 16 jaar hebben niets met elkaar te maken. Het is een zware classificatie, dat ben ik met je eens. Zwaar overdreven vind ik het niet.

  Dit komt omdat men bij pedofilie denkt aan hele kleine kinderen. Maar dat is dus niet waar. Ben zelf van mijn 11e t/m mijn 15e sexueel misbruikt door een jongen die 10 jaar ouder was (dus van zijn 21e t/m zijn 25e). Ga me niet vertellen dat hij gevallen is voor mijn persoonlijkheid 🙄

 5. Pedofilie verwijst naar je aangetrokken voelen tot pre-puberale kinderen. Dat is de definitie die door Psychiaters wordt gehanteerd. Lucassen is geen pedofiel; Hij is gewoon een ordinaire verkrachter.

  Oh, de Nederlandse wet is nog zo aardig om het ontucht te noemen, ik weet het. Als hij echter zijn autoriteit heeft gebruikt om seks te hebben met leerlingen die hem anders links hadden laten liggen dan is hij moreel gezien een verkrachter. Dwang is dwang ook als je iemand niet eerst verrot slaat of een mes op de keel zet. Het leger heeft veel scherpere verhoudingen dan andere werkplekken en scholen dus jezelf daar opdringen aan leerlingen-ondergeschikten is makkelijker en daarmee kwadelijker.

 6. Keira Schreef:

  #4 Ram: De term pedofiel en de wettelijke leeftijd van 16 jaar hebben niets met elkaar te maken. Het is een zware classificatie, dat ben ik met je eens. Zwaar overdreven vind ik het niet.
  Dit komt omdat men bij pedofilie denkt aan hele kleine kinderen. Maar dat is dus niet waar. Ben zelf van mijn 11e t/m mijn 15e sexueel misbruikt door een jongen die 10 jaar ouder was (dus van zijn 21e t/m zijn 25e). Ga me niet vertellen dat hij gevallen is voor mijn persoonlijkheid

  Na de pubertijd is het verder allemaal cultureel bepaald .. in de jaren 50 in Nederland had niemand er problemen mee dat mijn moeder 14 en mijn vader 23 was toen hun relatie begon … Mijn schoonmoeder trouwde in Marokko op haar 13e … Mijn moeder is tot zijn dood met mijn vader samengeweest , 45 jaar … , ,mijn schoonouders zijn al bijna 45 jaar getrouwd .. de infantilisering van de hele maatschappij maakt dat iemand nu op zijn/haar 14e geen relaties en verantwoordelijkheid meer aan kan ….. en ik heb het dan over relaties , niet over dwang …

Reacties zijn gesloten.