Loon op Zand faciliteert xenofobie

fear is a liarHet gemeentebestuur van Loon op Zand heeft besloten toe te geven aan de xenofobie van enkele ouders, die het waanbeeld hebben dat hun kinderen gevaar lopen als ze langs vakantiepark Droomgaard fietsen nu daar vluchtelingen worden opgevangen.
Onbegrijpelijk en vooral zeer onwenselijk. Vooroordelen worden zo bevestigd in plaats van ontkracht.

We doen het voor de kinderen stelt de gemeente, maar die kinderen zijn niet bang, het zijn de ouders. De ouders die dus deze kinderen vergiftigen met hun xenofobe vooroordelen.

Het is het zoveelste voorbeeld waarbij een gemeente op de knieën gaat voor de waan van een handjevol idioten.

Zouden deze mensen niet beseffen dat ze met dit toegeven aan het onderbuikgerommel juist xenofobie faciliteren en vreemdelingenhaat voeden?
De wethouder blijft bij hoog en laag beweren dat er geen gevaar is. Maar de maatregel zal juist degenen die vol met waanbeelden van vluchtelingen zitten sterken in hun irreële gedachten.

Een reactie van één van de ouders bevestigt dit:

“Vorig jaar is het leerlingenvervoer afgeschaft door bezuinigingen. Nu we hoorden van de 1200 asielzoekers zijn we naar de gemeente gegaan en hebben we gevraagd of het nog steeds veilig is. Blijkbaar niet, anders waren deze maatregelen er niet.”

(bron)

1 gedachte over “Loon op Zand faciliteert xenofobie”

  1. Pingback: Kinderen Kaatsheuvel leren volwassenen een lesje | Krapuul

Reacties zijn gesloten.