Lichtte Melanie Schultz (VVD) Kamer verkeerd in?

FNV Spoor-bestuurder Roel Berghuis vindt van wel:

‘Schultz heeft de waarheid geweld aangedaan’, zegt FNV Spoor-bestuurder Roel Berghuis. Hij vindt dat de minister de Tweede Kamer op het verkeerde been heeft gezet. ‘Het lijkt erop dat Schultz ProRail, en daarmee zichzelf, uit de wind probeert te houden.’ Schultz is als minister direct verantwoordelijk voor ProRail, de banden met de NS zijn losser.

Ooit trad men voor zoiets af, maar tegenwoordig draait het er altijd op uit dat de minister het niet expres gedaan had of er hééél erg spijt van heeft en het nooit meer zal doen, en dan mogen ze vrolijk nog een paar jaartjes doormodderen.

 

4 gedachten over “Lichtte Melanie Schultz (VVD) Kamer verkeerd in?”

 1. Verkeerde informatie door een bewindsman in de 2kamer aangeven, heet schending van integriteit.
  Dit is gebonden aan schending van vertrouwen.
  In een democratisch land betekent dit dat de Minister gewoon moet opstappen.
  Wel of niet na bijvoorbeeld een motie van wantrouwen.

  In totalitaire en/of mafiotische landen waar het principe van bestuur anders ligt, loopt het meestal af met een naive kinderachtige verhaaltje, zodat het “fatsoen” bewaard wordt en de betrokken persoon met een lachje blijft op zijn plaats zitten.

 2. Toen Rita Verdonk nog maar een paar maand minister was, beweerde ze dat het uitzetten van immigranten/asielzoekers geen (juridische) problemen zou opleveren. Dat had een commissie uitgezocht.
  Jammer voor haar zat ook een VVD-kamerlid in die commissie. Die vertelde dat het juist wel onmogelijk was om maar zo mensen uit te zetten.
  De motie van wantrouwen heeft het echter niet gehaald. VVD steunde die niet en dus….

 3. Uiteraard heeft ‘Pro-Rail’ de minister voor dat gelieg rijkelijk voorzien van ‘emolumenten’ die we nooit in de boeken terug zullen vinden….

  Zo gaat dat wanneer bruin regeert… 😡

Reacties zijn gesloten.