Lenteakkoord zet heel Nederland onder water, niet alleen een Zeeuwse polder

In vergelijking met de aandacht voor de ontpoldering van de Hedwigepolder, is de aandacht voor het ‘ontpolderen’/onder water zetten van geheel Nederland tot nu toe verbazingwekkend minimaal. Want dit is wat er gebeurt in het Lente-akkoord. Onze welvaart en maatschappelijke consensus, die zijn gebaseerd op het polderen tussen overheid, werkgevers en werknemers, worden met één pennestreek om zeep geholpen. (Trouw)

Ik verbaas mij er ook over. Ontslagrecht gaat op de schop; weg met korter werken, er is geen werk, er is hoge werkloosheid, maar degenen die werk hebben moeten maar langer gaan werken voor minder geld. Pensioenakkoord? Weg ermee. En die 5 partijen die zo roepen dat ze het toch allemaal goed bedoelen, zie ik als van die doelloze ja-knikkende hondjes op een hoedenplank (bestaan ze nog?).

CU, D66 en GroenLinks willen zo graag laten zien dat ze mee willen doen met de ‘grote jongens’, willen zo graag laten zien dat ze best wel kunnen meeregeren, dat ze heel ons land en al de bevochten verworvenheden in de uitverkoop hebben gedaan. Er gaan gouden tijden voor de vakbonden aanbreken.

 

1 gedachte over “Lenteakkoord zet heel Nederland onder water, niet alleen een Zeeuwse polder”

Reacties zijn gesloten.