Lelijke mensen

war is overOngelofelijk. Vorig jaar waren we al op een dieptepunt beland wat betreft vreemdelingenhaat, islamofobie en vluchtelingenmishandeling. Dit jaar gaan populisten en “opiniemakers” er weer volop tegenaan en zetten nog een tandje bij. In de journalistiek blijken morele grenzen niet te bestaan. Alles mag, zolang daarmee minderheden worden vertrapt en vernederd.

Selectief winkelen in feiten, creatief feiten verdraaien, feiten ontkennen, feitenvrij orakelen, liegen enzovoort

Hulporganisaties worden beschuldigd van het veroorzaken van dodelijke slachtoffers. Die slachtoffers zijn in feite  het gevolg van politieke keuzes en beleid. Vluchtelingen worden aangewezen als oorzaak voor het einde van de verzorgingsstaat. In feite is afbraak van de verzorgingsstaat een politieke wens van met name de VVD. Er zijn zelfs mensen die tellen of er wel voldoende allochtonen naar de stoet met de koning zijn komen kijken. Maar ja, er zijn ook mensen die op deze vrije dag moeten werken in supermarkt, ziekenhuis of anderszins.

Was er vorig jaar misschien nog enigszins sprake van oprechte zorg, (twijfelachtig) dit jaar ontaardt in een wedstrijd wie het grofst minderheden omver kan maaien. Het is maar wat je wil.

Speciaal voor de opportunisten, populisten en hitsers lijkt me deze song wel van toepassing