Leg het er niet te dik op, Stef, we kennen je visie ook zo wel

“Ik ben te ver gegaan en heb mijn woorden niet goed gekozen. Ik heb de verkeerde woorden gebruikt toen ik wees op de spanningen die de multiculturele samenleving kan veroorzaken.” Dit zegt Stef Blok tegen de NOS. De minister betreurt de ophef die is ontstaan.

Laat ik nou alleen die allerlaatste zin geloven. Wie zegt dat hij zijn woorden “verkeerd gekozen” heeft, verontschuldigt zich voor de gekozen woorden, niet voor de inhoud ervan. Met andere woorden: hij neemt dus helemaal niets terug van wat hij gezegd heeft, had het alleen achteraf anders gezegd willen hebben. Blok betreurt dat er zo’n ophef over ontstaat, niet dat hij zulke abjecte racistische ideeën erop nahoudt. Niet dat dat iemand hoeft te verbazen, uiteraard, want ja: VVD.

Blok gaat dan ook niet door het stof, zoals de NOS meent, maar klopt het stof dat hijzelf heeft doen opwaaien van zich af en zegt dat hij in het vervolg geen zwart wil dragen, “want je ziet er alles op”. Niet dat er überhaupt enige consequenties verbonden zullen worden aan het zich racistisch uiten voor iemand die het land naar het buitenland toe moet vertegenwoordigen, want ja: VVD.