Landelijke VVD: tégen gebed en vóór zondagsopening

De VVD-fracties in de gemeenten Montferland en Utrecht hebben schijt aan het gelik van de landelijke VVD bij de SGP en het CDA. Gebed hoort niet bij een gemeenteraad – nou, vind ik ook – en winkels moeten zelf weten of ze open gaan. Daar heb ik dan weer een tweeslachtig gevoel over, moeten mensen dan altijd maar werken en klaarstaan voor anderen omdat die niet thuis kunnen zitten en op zondag weg moeten? Dus daar heb ik, niet vanwege geloofsovertuiging, twijfels over of dat nou allemaal wel zo goed is. Maar misschien kan iemand mij overtuigen van het nut – anders dan: zo lekker makkelijk als je wat vergeten bent.

2 gedachten over “Landelijke VVD: tégen gebed en vóór zondagsopening”

  1. Het nut van Zondagopening: Stel, je ziet op zaterdag een superleuk truitje, maar je twijfelt en koopt hem niet. Vervolgens zit je de hele avond met dat truitje in je hoofd en kan je hem de volgende dag dus alsnog kopen ipv dat je de heeeeeeele week moet wachten:-))))

  2. #1 Je staat op zaterdag met dat superleuke truitje in de hand, maar je twijfelt. Omdat er morgen geen herkansing is besluit je het toch maar te kopen. Thuis blijkt dat het ’toch niks is’. Nu moet je een hele week wachten voordat je het kunt ruilen.

Reacties zijn gesloten.