Laat Lesbos stralen

In de jaren zeventig had alleen de naam al een wervende kracht op feministen die ernstig overwogen te kiezen voor het lesbische bestaan. Eigenlijk heeft dit woord niet meer met het eiland te maken dan dat Sappho, de dichteres die erotisch getinte lofzangen op vrouwen schreef, er woonde. Voor de klassieke Romeinen was “Lesba” een ere-roepnaam voor een mooie vrouw. En nu roept het eiland, ook Mytilini geheten naar de hoofdstad, weer een andere associatie op.

Dit is een afspiegeling van de verhoudingen in de wereld. Een reclame van Sunweb:

Dit is ook het eiland waar de laatste maanden dagelijks bootjes met vluchtelingen aankomen. De vluchtelingen zijn voornamelijk afkomstig uit Syrië, Afghanistan, Irak en Libië. Zij hebben fysiek en emotioneel een zware en gevaarlijke tocht gemaakt over zee en land. De bevolking en hulpdiensten zijn druk bezig met het opzetten van goede opvangcentra en faciliteiten voor deze vluchtelingen.

Wil jij een steentje bijdragen en de handen uit de mouwen steken? Sunweb, stichting ‘Movement on the ground’ en Transavia hebben de krachten gebundeld om vluchtelingenhulpreizen zonder winstoogmerk te organiseren naar Lesbos. Sunweb biedt nu in samenwerking met Transavia een rechtstreekse vlucht aan van Amsterdam naar Lesbos. Deze vluchten zijn speciaal ingekocht voor de maanden februari en maart, aangezien Sunweb normaal gesproken pas vanaf mei reizen naar het Griekse Lesbos aanbiedt. Dit is dus een unieke kans om de helpende hand te bieden in deze bijzondere situatie.

Bron.

Dit is de stichting Movement on the ground.

Ik moet mij excuseren, meer schrijf ik hier niet over. Nu althans.

1 gedachte over “Laat Lesbos stralen”

  1. Pingback: Mag dat wel, vluchtelingen helpen? | Krapuul

Reacties zijn gesloten.