Laat dat debat over scheiding kerk en staat maar eens komen!

En oppositie, was dan gelijk even de oren van de xenofoben van de PVV en dat wat er bij hoort (VVD, CDA en SGP)!!!! En doe dat dan ook gelijk even goed!!!!!

Want…moslims mogen helemaal niks meer laten zien van hun geloof, allemaal verboden!!!! Maar de sinds de oorlog door schuldgevoelens samengeraapte joods-christelijke ’traditie’ volgers, die helemaal geen traditie is omdat men zich van oudsher ook gezamelijk de tent uitvocht, mogen alles gewoon tonen. Kruisjes, hoofd bedekken voor katholieken, hoofd bedekken voor joden (orthodoxe joodse vrouwen scheren hun hoofd als ze trouwen en dragen een pruik, dit opdat niemand anders dan hun echtgenoot hun echte haar nog ziet – is niet anders dan bij de islam), keppeltjes voor mannen, rokken voor polderfundi vrouwen (en orthodox-joodse vrouwen), zwarte pakken en hoeden.

Oh, dan nog even een oprisping, merk zelf dat ik het ook schrijf. Waarom zijn joden die erg streng in de leer zijn ineens orthodox en moslims gelijk fundamentalisten? Wat een veel negatievere klank heeft? Zijn niet alle mensen die uitermate en overdreven streng in de leer zijn gewoon fundamentalisten? Zoals volgers van de SGP, ‘orthodoxe’ joden, strenge katholieken, streng gereformeerden, etc?

Van mij mag iedereen zich kleden zoals hij of zij dat wil, zolang het niet aan mij wordt opgedrongen. Als ik in Capelle aan den IJssel of Krimpen aan den IJssel in een winkelcentrum loop en er zijn veel christen-fundi’s, dan voel ik me soms ook ‘bekeken’ omdat ik in een lange broek loop, kortgeknipt haar heb en opgemaakt ben (ben ik volgens deze mensen een hoer). Moet ik daar gelijk maar een politieke partij voor oprichten? Omdat ik dat ‘angstaanjagend’ vind? Welnee, laat die mensen, ze weten niet beter. Ik vind het alleen sneu voor hun kinderen.

6 gedachten over “Laat dat debat over scheiding kerk en staat maar eens komen!”

 1. ” Waarom zijn joden die erg streng in de leer zijn ineens orthodox en moslims gelijk fundamentalisten?”

  Mee eens, allemaal fundi’s.

 2. ALLE vormen van religieuze uitingen VERBOTEN maken!
  IK heb ook recht op vrijheid van godsdienst. Ik wil vrij ZIJN van godsdienst.
  Weg er mee dus.
  Liefst alle vormen van religie een misdaad tegen de mensheid maken, en ook zo bestraffen!

 3. Scheiding van Kerk en Staat … Dat moet dan toch ook de staat van de kerk scheiden , Anders zou het toch de “eenzijdig doordringbare barrière tussen Staat en Kerk “moeten heten ???

 4. Al weer wat jaartjes geleden: Capelle a/d IJssel, zondagmorgen onchristelijk vroeg (vond ik), voor mijn bumper heel veel lopende mensen. Per rij 1 gezin over de volle breedte van de weg. Bleek SGP-aanhangers op weg naar de kerk. En niet opzij gaan hè.
  Die zendelingen aan de deur. Al dat soort gedrag, gaan we dat ook verbieden?

Reacties zijn gesloten.