Kunstenaars zijn om op in te rammen, niet om geld te geven

Instituut voor Mediakunst? Dat klinkt helemaal niet naar kunst meheer. Weet je wat kunst is, meheer? Kunst is mooi. Kunst is ontroerend. Kunst laat ontroering zien. Enfin, voor een paar euro heb je iets moois in huis, u ziet het hiernaast.
En hier ziet u de directeur van het Nederlands instituut voor Mediakunst nadat de Haagse skinheads in ME-uniform hem met de knuppel bewerkt hadden. Hij was niet de enige die ze te pakken namen, gisteren 27 juni 2011 op het Malieveld. Op het hoogste niveau slaan de liefhebbers van huilende jongetjes (meisjes?) letterlijk terug naar de elitaire types die hun neus ophalen voor echte ontroering (zie ook: Jantje Smit).

“Geen hoop meer voor kunst” kopt de papieren Volkskrant vandaag 28 juni 2011. Het blad moet blijkbaar toch nog enige rekening houden met een lezerskring waarvan nog niet iedereen heeft opgezegd, want waaruit zou men verder kunnen afleiden dat dit ochtendblad niet meehuilt met het bruine gespuis?

Dit blad heeft de integrale tekst van Ramsey Nasr, zoals uitgesproken op het Malieveld:

[U], meneer Rutte, u bent geen Ork of onbenul: u ként de Nederlandse cultuur. U kent Harry Mulisch, onze bekendste romancier: geen druppel Neerlands bloed stroomde door zijn aderen. U kent Ramses Shaffy, onze grootste chansonnier: geen druppel Neerlands bloed. U kent Vondel, onze grootste dichter: geen druppel. En Baruch de Spinoza, onze grootste filosoof – inderdaad. Nederland werd groot op vreemde smetten. En daar hoeft niemand ooit bij stil te staan, zolang u het tegendeel maar niet beweert.

Misschien bedoelde u het niet zo. Maar het kwam wel lekker uit.

Breng de markt in contact met rancune en je hebt het recept voor uw beleid.

Een pakkend citaat. Helaas is de url met de tekst open voor het bekende commentariaat.

Openingstoespraak op het Malieveld was een variatie op Stéphane Hessels Indignez-vous.

Waar halen ze het lef vandaan, om te zeggen dat er voor deze elementaire zaken geen geld meer is? Geen geld voor fatsoen, voor waardigheid, voor onderwijs, voor schoonheid of voor natuur? Terwijl de macht van het geld nog nooit zo groot, zo onbeschaamd, zo egoïstisch is geweest.

En hier de toespraak van Ivo van Hove.

Wie wil er leven in een land waar knuppelbrigades op vreedzaam protesterende kunstenaars worden afgestuurd?

5 gedachten over “Kunstenaars zijn om op in te rammen, niet om geld te geven”

  1. En Ingrid kreeg een Orgasme in Brabolonie, terwijl Limbabwaan Henk er een biertje extra om drink en een feestje viert. Welkom in Nederland, een land geregeerd door mensen die zelfs door de Belgen en Duitsers niet gewild waren (Die gingen altijd met een grote book om Limbabwe heen).

  2. Wie wil er leven in een land waar knuppelbrigades op vreedzaam protesterende kunstenaars worden afgestuurd?

    Vreedzaam ?? zakkerollurs sein het die voor hun flikergedoe soepsiedies krijgge , Het is oorlog met al die linkse en dan mag me neef bei de ME best ramme ..

Reacties zijn gesloten.