Kunduz-akkoord: ondoordacht economisch broddelwerkje, het zal je maar gezegd worden

De vijf partijen van het Kunduz-akkoord zijn zo trots, zij hebben Nederland gered! Juichend deden zij het volk kond hier van. Maar het CPB kan er niks mee en twee specialisten in overheidsfinanciën vinden het lapwerk. Snel gehaald en niks bedacht voor de lange termijn oplossing. Zo kan ik ook een akkoord maken. Alleen morgen telt en volgende week zien we wel weer.

Waarom, oh waarom is het met al die kennis die er toch in dat ambtenarenapparaat en in die politieke wereld aanwezig zou moeten zijn, zo moeilijk om iets goeds voor burgers en land te maken? Waarom kan het alleen maar broddelwerk en korte termijnwerk zijn? Hun handelen is korte termijn en hun praten is altijd over de lange termijn, zeker om te verdoezelen dat je op korte termijn genaaid wordt zonder dat je gebukt staat.

6 gedachten over “Kunduz-akkoord: ondoordacht economisch broddelwerkje, het zal je maar gezegd worden”

  1. Dat was toch te voorzien.
    Bij RTLZ zei Jacobs dat hij bovendien vraagtekens zet bij de rekenmodellen van het CPB.

  2. He hallo, zouden jullie het niet meer het Kunduz akkoord willen noemen! Onze Jan-Kees ziet liever dat het “lente akkoord” genoemd wordt ……..

  3. @#4 Die JSF doet ’t altijd wel goed in discussies over idiote gedachtekronkels of maatregelen van figuren als Kamp of Schippers, ik ben nog nooit iemand tegengekomen die er volmondig achter staat, in die context een mooie concrete peperdure rechtse hobby.
    Ok, ’t kost wat maar ’t zal ze tot in lengte der dagen blijven achtervolgen 🙂

Reacties zijn gesloten.