Kunduz-Sap wint GroenLinks lijsttrekkerschap en kinderen moeten van 7 tot 7 naar school

GroenLinks maakt vanmiddag de uitslag bekend van het lijsttrekkersreferendum waarin de huidige leider Jolande Sap werd uitgedaagd door Tofik Dibi. Ook presenteert de partij het verkiezingsprogramma. Daarin staat volgens het AD een plan waarin kinderen van 7.00 uur ‘s ochtends tot 19.00 uur ‘s avonds op hun basisschool terechtkunnen. (NRC)

Nou, wie er lijsttrekker zal gaan worden van dit gedecimeerde partijtje, zal mij een zorg zijn. Ze verdienen de slechtst mogelijke, dus kies maar. (GL heeft gekozen en wel voor Kunduz-Sap)

Dat ze plannen hebben om kinderen in een soort gedwongen detentie te zetten van 07.00 tot 19.00 uur, vind ik een veel kwalijker zaak. Waarom hebben mensen dan nog kinderen? Brengen en ophalen en naar bed. En in het weekend naar alle clubs en partijtjes brengen, geen wonder dat kinderen zo moe zijn. En de ouders ook.

Maar even wat anders, heeft GroenLinks in deze zijn huiswerk weer niet gedaan? Maar ja, wat is ongewoon in de combi ‘huiswerk’ en ‘Groenlinks’?

Het basisonderwijs maakt zich zorgen over de afnemende interesse voor lerarenopleidingen en pabo’s. Nog geen negenduizend studenten hebben zich aangemeld voor het komende cursusjaar, zo blijkt uit cijfers van de HBO-raad. (NRC)

 

8 gedachten over “Kunduz-Sap wint GroenLinks lijsttrekkerschap en kinderen moeten van 7 tot 7 naar school”

 1. waardeloos. kan dat niet vanaf 6.15 uur?
  ik heb een kleine van zes, ja!
  om 6.30 komt henkie kamp me al halen met zn slavenbussie (ene azmani is tegenwoordig bijrijder)

  en graag tot en met 20.30, kan ik het zjoernaal nog even zien
  tot nieuwzuur hebben we dan ruim de tijd voor eten, douchen en voorlezen
  ligt ie er een beetje op tijd in
  oja, van t weekend gaat ie gelukkig naar z’n moeder

  of we er nog een willen…
  tja…waarschijnlijk wel

 2. Keira schreef

  Dat ze plannen hebben om kinderen in een soort gedwongen detentie te zetten van 07.00 tot 19.00 uur, vind ik een veel kwalijker zaak.

  Kusje. Ik kan het niet meer eens met je zijn.

  Noord-Koreaanse staatsopvoeding verdient volgens GL blijkbaar navolging.

 3. Sjaax 🙂 Zie nu pas dat ik er een pleonasme van heb gemaakt, ‘gedwongen detentie’ .

 4. kinderen als assesoires van een partij die een assesoire is voor ooit linkse studenten types die zich toch meer indentificeren met hun vroegere studiegenoten dan “het Volk “dat naar zweet stinkt

 5. hoop dat ze groene energie hebben bij die opvang, een groen en socialer nerderland he, daar staan ze voor! of zouden de kids er groen gaan uitzien? ach

 6. Belangrijker is dat bij GroenWhatever hebben ze succesvol afgerekend met de allochtoon die zijn neus omhoog wou tillen. Hoe heeft-ie überhaupt gedurfd Jolande uit te dagen? Wat dacht-ie dat we onze volk laten vallen om op allochtonen te gaan stemmen, kom op! Dit is nooit gebeurd en zal nooit gebeuren!
  Eerder valt Jan Pietereszoon Coen uit zijn voetstuk dan dit!

  #6, “…zouden de kids er groen gaan uitzien?” 🙂

 7. Ik ben het met iedereen eens dat groen links de weg helemaal kwijt is, maar het feit dat kinderen ergens van 7.00 tot 19.00 terecht moeten kunnen natuurlijk, is niet hetzelfde als detentie.

  Bij de kinderopvang zijn de openingstijden ook geen verplichting voor de ouders om kinderen zo vroeg mogelijk te brengen en zo laat mogelijk op te halen, maar alleen maar de beschikbaarheidstijden. De ene ouder begint nu eenmaal vroeg in de morgen, terwijl een ander juist laat in de middag ruimte nodig heeft.

  Goede kinderopvang is met name is belangrijk voor goede participatie van vrouwen in de arbeidsmarkt.

  Zonder de details te kennen, denk ik dat iedereen hier iets te snel meegaat in de stemmingmakerij van sommige dagbladen.

Reacties zijn gesloten.