‘Kritische’ mensen laten zich eindeloos manipuleren door de commerciële media

Planet, people, profit.

Juist het publiek dat de afgelopen jaren een torenhoog wantrouwen jegens de politiek en de overheid heeft ontwikkeld laat zich eindeloos manipuleren door de commerciële media – in naam van een goed gevoel. Idealisme en celebritycultuur, journalistieke onafhankelijkheid en commerciële belangen, de grenzen zijn in die wereld allang hopeloos vervaagd.

Johan Derksen over Ajax, Johan Derksen over de Nederlandse Energie Maatschappij – er is geen verschil. Wie nu teleurgesteld is in de man, heeft iets in zijn ogen gehad.

Bas Heijne heeft helemaal gelijk. Iedereen wantrouwt alles. Overheid is niks. Politiek is niks. Maaaaaaaarrrrrr als er maar een kirrende celebrity in beeld komt is het ineens hé-le-maal te vertrouwen!
In dat kader zal het ook wel zijn dat Mark Rutte het zo goed doet onder een bepaald deel van de bevolking, die kirt en giechelt ook als een bakvis, dus zal ook wel vertrouwen wekken. Mensen denken vast dat hij geen politicus is.
Vreemd volk die Nederlandse buiskijkers, eh pardon, flatscreenstaarders.

2 gedachten over “‘Kritische’ mensen laten zich eindeloos manipuleren door de commerciële media”

  1. Er zit een foutje in, waar ‘kritische’ staat had ‘wakkere’ Nederlander moeten staan. De Telegraaf lezer is hoogstens verbaasd tot aan boos, maar nooit kritisch. Kritisch zijn vergt analyse en overweging, dat is wat er juist mist bij velen.

  2. Televisie en pers, MSM in onze deel van de wereld zijn bedoeld om een virtuele realiteit te kinnen creëren waarin de consumenten (!, daar draait het allemaal om) ” kritisch” alles kunnen bekijken.
    Net hebben we dit ontdekt met betrekking tot onze financiën.

Reacties zijn gesloten.