Krapuul Richard de Mos Award 2011 – Wie heeft het achterlijkste idee?

Op 14 september j.l. zijn wij gestart met de voorronde voor de Krapuul Richard de Mos Award 2011 voor het achterlijkste idee van het jaar 2011. Hoe we het precies gaan doen weten we nog (steeds) niet, maar vaststaat dat een onafhankelijke jury wekelijks met een nominatie, voorzien van motivatie, komt en dat de redactie vervolgens iedere woensdag om 12 uur ter webzijde een nominatie plaatst voor de Richard de Mos Award 2011. Bezoekers van Krapuul kunnen suggesties mailen naar richarddemosaward2011@krapuul.nl, of plaatsen in richarddemosaward2011 draden, of in het krapuliteitenalarm. Moge het achterlijkste idee winnen!

Afwachtende het bestaan van een jury (jury lid worden? Meld je via meel of comments) nomineert de Krapuul Hoofdredactie vandaag:

Richard de Mos.

Prof. Dr. Mr. Ir. De Mos dingt zelf alsnog ook mee naar de Krapuul Richard de Mos Award voor het achterlijkste idee van 2011.

Deze keer betreft het een speciaal soort boete die hij op wil leggen aan jongeren in Den Haag die op de Hoefkade regelmatig auto’s bekogelen met onder andere tomaten en eieren.

Hiermee berokkenen zij de aan de Hoefkade liggende bedrijven ‘imagoschade’ volgens De Mos, en daar zou hen een bestuurlijke boete voor opgelegd moeten worden. Dus voortaan moet u als etterjongere er wèl bij nadenken wáár u precies met rotte tomaten gaat gooien, want voor je het weet sta je iemands imago te beschadigen en krijg je een extra boete.

Welke imagoschade de heer De Mos de complete gemeente Den Haag overigens zelf eigenlijk denkt te berokkenen, alleen al met zijn aanwezigheid in de gemeenteraad, is niet bekend.

Alhoewel dit idee weer van een zeldzame stompzinnigheid is betreft het een tamelijk onbelangrijke kwestie, en kennen we hem dus slechts 1 punt toe.

En dan hieronder de voorlopige tussenstand, gesorteerd op voorlopige score, aflopend: