Krapuul Newsroom 6-jan-2011

Niet 3.000 politiemensen erbij, maar 850 minder! – Hoe gaat Geert dit weer rechtpraten? – Eerdmans: Als nieuws je niet uitkomt, meld je het gewoon niet – GroenLinks leden willen Links blijven – Amateuristisch gedoe – Brallende brievenbuspissers – Ook Zeeuwse politiechef pakt boerka moslima niet op – Paragnost: er gaat iets vreselijks gebeuren met Wilders – Henk de Vree PVV kandidaat Zuid-Holland – Lijsttrekker PVV Gelderland geen brievenbuspisser – Caviapolitie – Gaat Nederland dit echt doen? – Niet alles geloven wat je op TV ziet – Politie moet terecht prioriteiten stellen – Ayaan Hirsi Ali is ook weer in het land


– A V O N D – E D I T I E –


#A3 Niet 3.000 politiemensen erbij, maar 850 minder!
In het regeerakkoord staan allemaal fabeltjes over hoe goed het kabinet plus gedoger Goudpruikje het allemaal gaan doen. Politie krijgt er 3.000 mensen bij, o nee, er worden er 3.000 niet ontslagen en er gaan er 500 naar de caviapolitie. Da’s alvast 500 minder. Nu lees ik dat er ook nog eens 350 (of wat minder) naar Afghanistan moeten! Dat is dan nog eens 350 minder. Totaal dus geen 3.000 er bij, maar 850 minder. En nog zijn die stemmers laaiend enthousiast over het kabinet, maar ja, als je rechts stemt kun je ook niet zo goed rekenen. Want als je dat kon, zou je niet recht stemmen.


#A2 Hoe gaat Geert dit weer rechtpraten?
Gescheiden zwemmen. Schande! Gescheiden gymles. Absurd! (overigens was dat bij mij op school nog gewoon hoor en wel zo rustig). Gescheiden inburgeringscursus. Schandalig onaangepast! Mannen die vrouwen geen handen geven. Totaal onaangepast, terugsturen! Dit gaat allemaal over moslims in Nederland. Maar zoals weldenkende mensen wel weten, zijn orthodoxe moslims niet de enige die zo handelen.

Nu er in het land van Goudpruikjes dromen (Israël) officieel scheiding tussen mannen en vrouwen plaats gaat vinden in bepaalde bussen, vraag ik me af hoe de PVV hier op gaat reageren. Of als ze weer eens schreeuwen en er wordt geantwoord dat dat toch ook in Israël mag, waarom dan niet hier. O, ben zo benieuwd naar het antwoord, hoe gaat hij zich hier uitkletsen? Want het zijn toch wel de mensen waar Goudpruikje het o zo goed mee kan vinden.


#A1 Eerdmans: Als nieuws je niet uitkomt, meld je het gewoon niet
Ja, ja, die Joost. Onze nieuwe rechtse presentator van WNL, die als voorbeeld heeft een raaskallende neo-con uit de VS een groot voorbeeld is. Zo doen we dat in rechtse kringen. Dat wat ons niet aanstaat zwijgen we gewoon dood en over dingen waar we het niet mee eens zijn, overschreeuwen we alles en iedereen. Snap niet waarom hij niet bij Wilders in het PVV bootje is gestapt, zou prima bemanning zijn.


– M I D D A G – E D I T I E –


#M2 GroenLinks leden willen Links blijven
De GroenLinks achterban komt in actie nu er geluiden zijn dat GL toenadering zou kunnen zoeken tot D66, duidelijk niet links maar behorend tot het midden. Negen bezorgde leden verzetten zich tegen deze koers en zien SP als een betere samenwerkingspartner. Lijkt mij ook, dus wens ze veel succes!
In de Volkskrant een wat uitgebreider stukje over de mogelijke beweegredenen.


#M1 Amateuristisch gedoe
Zo noemt Maarten van Rossem de algehele handelswijze bij ’terreurdreigingen’. Zoals al eerder geschreven, volgens mij is het ook om de burger bang te maken, zodat de overheid meer beperkende maatregelen kan nemen. Alles voor ‘hun doel!’. Ook vraag ik me Maarten af, waar zijn de media? Over van alles en nog wat doen ze verslag, maar wie duikt er nou eens ergens in om achtergronden bloot te leggen? Waar zijn de doorvragers? De snelle scoorders kennen we nu wel, maar daar kom je nergens mee. Dus media, ga je werk weer eens doen en ga op zoek naar wat beweegt mensen en instanties, ipv alles gewoon door te geven.


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O10 Column van Steven Brown over Welten
Fijne column van Steven Brown over de brallende brievenbuspissers: Der Wilders eist kop van Korpschef Welten


#O9 Nog een politiechef die wel wat beters te doen heeft
Korpschef Letty Demmers van politie Zeeland is niet van plan om moslima’s op te laten pakken als ze op Zeeuws grondgebied een boerka dragen (zeeland.blog). WTF nu wordt dat Zeeuwse grondgebied straks helemaal overspoeld door boerkadragenden en niemand die wat doet.


#O8 Paragnost: Wilders gaat iets vreselijks overkomen
“Ik krijg een verschrikkelijk beeld van de heer Wilders. Echt. Het geeft de indruk dat er iets vreselijks gaat gebeuren (AD). Wij hebben ook een verschrikkelijk beeld van de heer Wilders. Echt wij vinden het ook vreselijk.


#O7 Henk de Vree heeft programma PVV grondig bestudeerd
En zo is Henk de Vree, voormalig bestuurslid van LPF Zuid-Holland, tot de conclusie gekomen dat de PVV gelijk heeft. En Wilders is een hele lieve aardige leuke man (hetkompashardinxveld-giessendam).


#O6 Lijsttrekker PVV Gelderland niet geschikt als brievenbuspisser
De PVV-lijst voor de Statenverkiezingen in Gelderland wordt aangevoerd door Marjolein Faber uit Hoevelaken. Dat stellen bronnen in het provinciehuis in Gelderland. Faber stond eerder op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen voor de partij van Geert Wilders op de 32ste plek. (Gelderlander)


#O5 Kantoorkneus
Geinige column bij nrcnext over Welten: Caviapolitie. Alleen het woord al – scrabblefamilie van ‘kopvoddentax’ – laat de diepe, genadeloze minachting zien die de politieleiding voelt voor de wetgevende macht. (nrcnext)


#O4 Gaat Nederland dit echt doen?

Nederland wil Bosnische vluchtelingen van 45 jaar en ouder, die terugkeren naar Bosnië-Herzegovina, levenslang een maandelijkse toelage van 470 euro geven. Een echtpaar heeft recht op 670 euro.

Ik zie dit op zijn minst als een opmerkelijk bericht, zou heel graag, als het waar is, meer over de achtergronden weten van het besluit. Even een sarcastische noot: het zal wel waar zijn, anders had Goudpruikje allang getwitterd. 😀


#O3 Niet alles geloven wat je op TV ziet
Ook al lijken de beelden nog zo echt, ze kunnen gemanipuleerd zijn. Dat weten we wel. Maar realiseren we ons dat ook altijd? Dat het ook wel eens zo simpel kan zijn?


#O2 Politie moet terecht prioriteiten stellen
Van der Laan steunt Welten, nou het zou fraai zijn als dat niet zo was! A. er is helemaal nog geen Boerkaverbod en B. politie die nadenkt moet er meer en meer komen. Daarbij moet je de politie wel met zo’n onzinnige taak opzadelen? Welten is er ook al een aantal kwijt aan de ‘caviapolitie’. Of moet het zo worden? Of het een wel en het ander niet, om inconsequent te zijn? Denk dat de politieleiding gelijk heeft als ze zeggen dat ze prioriteiten moeten stellen.


#O1 Ayaan Hirsi Ali is ook weer in het land
De diva heeft laten weten dat er geen vervolg komt op de film Submission, ze heeft al jaren scripts klaar liggen voor deel 2 en deel 3 maar doet het toch maar niet. Misschien heeft haar huidige baan er iets mee te maken? Misschien waarderen de Amerikaanse neo-cons het daarmee samenhangende diva gedrag niet zo of de publiciteit?


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

18 gedachten over “Krapuul Newsroom 6-jan-2011”

 1. #02
  Op zich is het zinnig wat Welten zegt. De wet is er nog niet door en uiteraard is er bij afzonderlijke korpsen ruimte voor afweging over prioriteiten in de opsporing. Zelfs bij een verbod kan het dragen van boerka’s zogezegd gedoogd worden.
  Voor de rest lijkt Welten toch een beetje een enfant terrible die enigszins in de war is over de scheidslijn tussen de bevoegdheden van een hoofdcommisaris en die van de korpsbeheerder. Het simpele feit dat hij deze keer een (mij) welgevallige uitspraak doet over niet van plan te zijn de wet te handhaven neemt niet weg dat hij daar niet over gaat. Strikt genomen heeft de PVV gelijk.
  Onder burgemeester van der Laan is te verwachten dat de Amsterdamse politie niet zwaar zal inzetten op de opsporing van verboden burka-gedrag. Van der Laan heeft al gezegd achter zijn korpschef te staan. Maar straks wordt Opstelten(zo goed als) de baas van de hele Nederlandse politie en heeft dan veel meer invloed op het vaststellen van opsporingsprioriteiten.

 2. #O6 Kan ze ook alleen met plastuit.
  #O7 PVV-kandidaat vindt PVV goede partij. Wij van WC-eend adviseeren WC-eend.
  #o8 Er aat iets vreselijks met Wilders gebeuren.Hij valt door de mand.
  #O9 #O10 Dat krijg je wanneer 24 PVV’ers worden gedoogd.

 3. @#4, Een tijdje terug stond er een personeelsadvertentie in de krant voor het Nederlands Instituut voor Migratie. Ze zochten iemand, een beleidsmedewerker. Ik ging googlend op zoek, en kwam terecht bij een landelijke club, met een behoorlijk aantal regionale kantoren, waar medewerkers dag en nacht bezig zijn met het organiseren en stroomlijnen van de re-migratie van buitenlanders. Als je migrant in Nederland bent uit een rijtje landen, dan kom je in aanmerking voor hulp bij je terugkeer. (Min of meer: alle landen langs de Middellandse Zee.)
  Het bericht over de Bosniërs verbaast me dus niet. We hebben als onderdeel van ons migratiebeleid nog steeds een aantal mensen aan het werk die migranten zachtjes proberen over te halen terug te gaan. Je mag terugverhuizen met behoud van opgebouwde AOW bijvoorbeeld.
  Meest pertinente en schrijnende voorbeeld vond ik van een Afghaanse kennis van me, die hier al jaren woont, genaturaliseerd tot Nederlander en de hele mikmak, die begin 2002 een briefje kreeg van de IND met het verhaal dat ie misschien wel terugwilde naar Afghanistan, nu het daar bevrijd was. Heeft-ie niet gedaan, overigens.

  Zelf denk ik dat het probleem dat Nederland heeft met de integratie van migranten hier om draait. ‘We’ verwachten nog te veel dat de migratie van buitenlanders naar Nederland iets tijdelijks betreft. Dat mensen wel weer weg gaan. Dat wreekt zich wanneer iemand zijn leven wil opbouwen in Nederland, en het wordt helemaal een rare spagaat wanneer iemand aan de ene kant het gebod krijgt opgelegd: Gij zult integreren! en aan de andere kant het aanbod: Wil je alsjeblieft weer weggaan?

 4. De column in de NRC blijkt een prima uitlaatklep voor Martin Bosma. Deze keer spuit hij zijn ongenoegen over het vooroordeel van links dat GW kunst een linkse hobby vindt. Dat heeft Geert nooit gezegd. Het zit nl. zo Geert vindt kunstsubsidie een linkse hobby. En nu heeft de hele kunstwereld “besloten volledig te fuseren met actievoerend links. Dat is een strategische en historische beslissing. Bij de volgende bezuinigingsronde zal blijken hoe slim dat was.” (Oei dreigt hij nu met nog meer bezuiniging op kunt?)

  citaatje uit pvv verkiezingsprogram over wat GW nu echt gezegd heeft;
  De PVV legt de rekening bij de politiek….. bij de overheid …. bij de criminelen…..bij de banken…..bij de massaimmigratie ….. Bij de inkse hobby’s: we stoppen met ontwikkelingshulp (wel noodhulp), een kleinere staatsomroep, geen onrendabele windmolens, geen onhaalbare klimaatuitgaven,
  geen kunstsubsidies
  en stoppen met de Vogelaarwijken.
  iK denk toch dat deze zinssnede voor tweeerlei uitleg vatbaar is.

 5. Waarschijnlijk kon VK niet achterblijven bij NRC

  Bosma is er blij mee , kan hij nog een keer uitleggen dat hij en Wilders echt verkeerd zijn begrepen. Na ruim twee weken zit het hem nog steeds dwars dat hij werd uitgelachen en probeert zo te zien alsnog zijn punt te maken.
  http://www.parool.nl/parool/nl/3587/POLITIEK-BINNENLAND/article/detail/1072461/2010/12/13/Uitglijer-PVV-er-Bosma-over-linkse-hobby-s.dhtml
  http://www.depers.nl/binnenland/531648/PVVer-Bosma-ontkent-uitglijer.html

 6. Gescheiden gymles. Absurd! (overigens was dat bij mij op school nog gewoon hoor en wel zo rustig).

  Getver. Moet er toch niet aan denken, met terugwerkende krtacht – gemngde gymnastiek 😥

 7. #17 Eerdmans was ook lid van de uit elkaar gevallen LPF. Dat was nog een reden om hem niet in de PVV te willen.

  Wilders was op zich slim dat hij niet met een mislukte Rechtse partij geassocieerd wilde worden. Als hij het advies van Bart-Jan Spruyt had opgevolgd en was gefuseerd met de Fortuynisten, dan had de PVV dezelfde problemen gekregen als de LPF.

Reacties zijn gesloten.