Krapuul Newsroom 4-jan-2011

Twee visies op de missie’s in Afghanistan – Beetje tegen de verkeerde boom blaffen – Zelfs Geen Stijl vindt het geen stijl – Optimisme is een morele plicht – Jounalistiek is geen ambacht – Top 3 brievenbuspissers Utrecht bekend – EU moet bescherming christenen eisen – CU niet voor linkse christenen – Aanslagen in het buitenland – Het ongenuanceerde beleid van Rutte-Rechts – De geschiedenis herhaalt zich nooit op dezelfde manier – ‘Terroristendreiging’ wordt handig gebruikt door overheid


– A V O N D – E D I T I E –


#A2 Twee visies op de missie’s in Afghanistan
Een die zegt dat we er gewoon niets te zoeken hebben – Thomas von der Dunk, nou kan ik me daar helemaal in vinden. En een die helemaal meegaat in het helpen ‘ontwikkelen’ van Afghanistan tot ‘beschaafd’ land. Deze laatste is militair in Afghanistan geweest en heeft een briljant idee. Zou zo van de PVV kunnen komen.

Afghanen moeten in Nederland worden opgeleid tot politieagent. Dat is veilig en draagt bij aan hun waardering voor de westerse democratie. Hier kunnen Afghanen zien waar onze ideeën vandaan komen.

Waarom zouden Afghanen dezelfde waarden als wij moeten hebben? Wat is dat koloniaal denken? Kijk, ik wil helemaal niet naar Afghanistan en wat de Taliban gedaan hebben in het verleden, dat is barbaars. Maar ik ben het wel met Thomas eens, het is wel het land van de Afghanen en niet van ons, de VS of van wie dan ook. Wat ik er ook over weet is het geen echte democratie, maar een met beademingsapparatuur in stand gehouden democratie, om vooral de grootmachten maar te kunnen laten blijven.


#A1 Beetje tegen de verkeerde boom blaffen
Soms denken rechercheurs dat ze god zijn en dat iedereen maar in de houding springt omdat ze van de ‘wet’ zijn. Sommige mensen zijn daar niet erg van onder indruk en dat is maar goed ook. Want soms vraagt de politie wel hele rare dingen, zoals aan Crimesite om IP-adressen vrijgeven van reageerders. Op 17 oktober was het eerste contact en aangezien de eigenaar van de website niet op het verzoek in wilde gaan, zou er snel een vordering komen. Die kwam 22 december. Maar als deze reageerder gelijk heeft dan is tussenkomst van een rechter nodig.

#26 B 04-01-2011 16:06
Belangrijk voor deze zaak is ook de recente zaak van Autoweek tegen De Staat die voor het EHRM kwam. Voor afgifte van dit soort gegevens, wat in feite een beperking op de vrijheid van meningsuiting/nieuwsgaring inhoudt, is tussenkomst van een rechter noodzakelijk. Die rechter moet dan de twee belangen afwegen. Een belangenafwegin g van een officier van justitie is niet genoeg.

Het is maar dat we het weten! 😎


– M I D D A G – E D I T I E –


#M4 Zelfs Geen Stijl vindt het geen stijl
Nou dan is het toch wel erg als deze rechtse rakkers het te ver vinden gaan!


#M3 Optimisme is een morele plicht
Hoe komt het dat de Nederlander vind dat hij zelf een goed leven heeft en toch zo loopt te chagrijnen over de maatschappij? Niets deugt er en alles gaat naar de verdoemenis? Omdat het onze aard is? Omdat de media en de overheid het ons aanpraten? Misschien, maar als we onszelf nu eens allemaal een flinke schop onder de kont geven en stoppen met dat zeuren en gewoon eens gaan zien hoe goed we het hier hebben. Beetje optimisme in een van de rijkste landen van de wereld moet toch kunnen? En dan bedoel ik niet het giechelige grijnsoptimisme van Rutte! Nee, ik bedoel een waar, gefundeerd optimisme. Nog een klein wensje voor 2011. 🙂


#M2 Jounalistiek is geen ambacht
Dat is de mening van de nieuwe presentaror van WNL Joost Eerdmans, tevens wethouder van Leefbaar Capelle in Capelle aan den IJssel. Dus Joost gaat het ‘gewoon doen’, hoewel ik twijfel of een parttime presentator in een studio wel kan zeggen dat hij journalist is.
Nou geloof ik ook wel dat veel huidige journalisten moeite hebben met het ambacht journalistiek. De meesten leven bij de waan van de dag en slikken alles wat Goudpruikje bralt en brengen dat als nieuws!!!!!! Waarom zou je je iets afvragen en daar vervolgens vragen over stellen of achtergrondinformatie over opzoeken? Is toch wel veel werk! Kortom, ik zou graag zien dat wat meer journalisten weer hun oude ‘ambacht’ oppakken en gaan spitten en gaan vragen, ipv de hapklare brokken te slikken die ze voorgeschoteld krijgen. Mag ik dal als wens voor 2011 indienen? 🙂


#M1 Top 3 Partij Voor Verwarden Utrecht bekend
We kunnen weer googelen mensuh: de top drie van de PVV-kandidatenlijst voor de provinciale verkiezingen is bekend. Lijsttrekker is René Dercksen, een 48-jarige vastgoedadviseur uit Bosch en Duin. Twee is Han IJssennagger uit Bilthoven, drie is Elly Broere uit Soest.
(RTV Utrecht)


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O6 EU moet eisen dat christenen beschermd worden tegen aanslagen
Hier moet ik toch weer van op mijn hoofd krabben. Als er aanslagen worden gepleegd door moslims en moslims zijn het slachtoffer, dan hoor ik helemaal niemand. Dan is het een interne aangelegenheid. Moslims moeten maar oprotten uit Nederland, vindt de PVV. Als door dat gebral van Goudpruikje ooit geweld met gewonden of doden tot gevolg heeft, als islamistische landen dan het lef hebben om daar iets van te zeggen, nou ik kan het commentaar van Goudpruikje al invullen. 😥 En zijn jaknikkers staan er bij en knikken instemmend.
Zijn wij in de EU alleen voor christenen? Zijn alle andere geloven tweederangs of doen er niet toe?
Wat is er toch aan de hand met dit land? Waar is alle het gezonde verstand heen? Allemaal vervlogen door de waterstofperoxidedampen?


#O5 CU niet voor linkse christenen
Na de nederlaag op 9 juni 2010 heeft ook de CU een onderzoek laten doen en het rapport is klaar. Zolang de CU vast blijft houden aan haar homofielenbeleid en het euthanasiebeleid, zal het nooit wat worden voor progressieve mensen. Wel ben ik eens met de schrijver dat André Rouvoet een van de integere mensen van de politiek in Nederland is.


#O4 Aanslagen in het buitenland
Er is een aanslag gepleegd op christenen in Egypte, Trouw kopt gelijk met ‘genocide’. Volgens mij is dat geen juist woordgebruik. Hoe erg het ook is dat er 21 mensen zijn omgekomen, het is geen genocide.
Rosenthal heeft zijn afschuw al uitgesproken (en Goudpruikje heeft ook zijn bek al weer een douw gegeven), wat mij verbaasd is dat dat de ene keer soms toch sneller gaat dan bij de andere keer. Ligt dat misschien aan het geloof? Zijn mensen van het ene geloof meer waard dan het andere? Voor mij niet.
Trouw heeft wel een mooi stuk geplaatst over Egypte, leer wat meer over de grootte en de bewoonbare gebieden, het lezen waard.


#O3 Het ongenuanceerde beleid van Rutte-Rechts
Om alles nog eens even op een rijtje te hebben heeft Thomas von der Dunk weer een schitterende column geschreven. Dank Thomas!


#O2 De geschiedenis herhaalt zich nooit op dezelfde manier
Maar is wel te herkennen! En laat Geert Wilders dan nog maar eens een keer zeggen dat zijn handelen niet voort komt uit rancune. Ik geloof hem namelijk niet, hoe vaak hij dat ook zegt.

Onderstaande quote kan zo op het heden geprojecteerd worden, het eerdere stuk dat ik geschreven heb dat de moslims nu net als de joden toen buiten gesloten gaan worden, staat nog steeds als een huis. Het begin is begonnen! We kunnen het tij nog keren, maar dan moeten we wel ingrijpen, NU!

Ook sommige commentatoren beseften onmiddellijk wat er gebeurde. Al in 1937 schreef Menno ter Braak Het nationaal-socialisme als rancuneleer, een klassiek geworden essay, met als uitgangspunt: „De rancune behoort tot de meest essentiële verschijnselen van onze cultuur.” Daarna beschreef hij hoe dat ressentiment steeds meer werd botgevierd op één enkele zondebok: de Joden. Die haat zou je, zo vond hij, zonder problemen kunnen vervangen door de haat jegens, bijvoorbeeld, het „vernegerde” Frankrijk of de „huisknechtenpers”. De Joden zijn immers slechts een van de vele voorwendsels om het ressentiment een reëel object te verschaffen. We moeten, concludeert hij, de moed hebben om „als rancune te erkennen wat uit rancune voortkomt”.


#O1 ‘Terroristendreiging’ wordt handig gebruikt door overheid
U bent in Nederland niet meer onschuldig totdat het tegendeel is bewezen, dat is duidelijk geworden met de arrestatie van de 12 Somaliërs op kerstavond. Kranten kopten dat de 3 opgepakten wel waren vrijgelaten, maar nog steeds verdachten waren.

Nee, de juiste formulering komt van de woordvoerder van het OM, Wim de Bruin, diezelfde dag (31 december) in de Volkskrant: ‘De status van verdachte betekent dat niet vaststaat dat hij er helemaal niets mee te maken heeft.’

Laat u dat maar eens goed tot u doordringen. In dit land is iemand verdacht zolang niet vaststaat dat je ergens niets mee te maken hebt. Tot deze diepte is de Nederlandse rechtsstaat inmiddels gedaald. En waarmee hebben die drie dan te maken? Dat weet niemand. Weet de AIVD waar het om gaat? Ook niet.

Verder ben ik het helemaal eens met het in dit stuk gestelde, de overheid zaait angst en gebruikt dat om allerlei regels aan te scherpen waardoor we op den duur allemaal minder vrijheid krijgen. Daar, beste mensen, protesteer ik tegen!


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

12 gedachten over “Krapuul Newsroom 4-jan-2011”

 1. @M2
  Er zitten ambachtelijke kanten aan het journalistieke handwerk, natuurlijk.
  Maar art. 7 GW maakt in feite iedereen tot journalist, columnist of schrijver.
  Het is natuurlijk weer het regime van de VS dat de bijl zet in de vrijheid van meningstuing/drukpers etc. door te verkondigen dat Julian Assange “geen journalist” is.
  Wat Eerdmans er van terechtbrengt – geen idee en geen interesse.

  Wordt wel weer leuk dubbel vangen van onze centen, als wethouder en als presentator (zoiets kan niet genoeg beklemtond worden).

 2. Daar bij Marbe staat Hassnae gebroederlijk naast de koppensnellers bij de mensen die ze volgt. 😀

  Madura en Kluveld hebben ons geblokt. Verder bedankt voor de aanvulling.

 3. Bericht uit het hoge noorden. Burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland c.a. maakt zich in zijn nieuwjaarsspeech zorgen om het populisme van de PVV, meldt regio-omroep Omrop Fryslân: http://www.omropfryslan.nl/76349/Soargen-Bilker-oer-populisme.aspx Compleet met linkje naar de nieuwjaarsspeech (’taspraak’) van de burgemeester.
  Zijn visie wordt onmiddellijk door Wilders bevestigd: http://www.omropfryslan.nl/76351/WildersSoad-sitten-yn-Fryslan.aspx (Friestalig, de kernzin is dat volgens Wilders gewone burgers schoon genoeg hebben van de onzinnige en goedkope praatjes zoals die van burgemeester Bilker – Wilders zal de speech niet hebben gelezen lijkt me).
  Zie ook Fries regionaal nieuws ‘Hjoed’ http://www.omropfryslan.nl/76358/Hjoed-Soargen-oer-groei-PVV.aspx (Friestalig)

  Edit Keira: Dank! staat gepland voor 5 jan 9.00 uur

Reacties zijn gesloten.