Krapulistische vrije nieuwsgaring in Denemarken

Een gedoogpartij die een hekel heeft aan alles wat Islamitisch is wil de uit zenders Al Jazeera en Al Arabiya uit de lucht , hoe gaat dat gebeuren ?? Gaat de NAVO onder Deense dwang de hotbird satelliet vernietigen ??? , komt er een absoluut verbod op satelietschotels ???

Opvallend is wel dat net als bij hun Nederlandse Bruine Vrienden van de PVV de “Deense Volkspartij ” vindt dat bij een kritische houding naar “de Islaam ” Alles gezegd mag worden , maar dat elke kritiek op het Westen haat is …

16 gedachten over “Krapulistische vrije nieuwsgaring in Denemarken”

 1. Goed gezien waar het probleem van de Nederlandse politieke Elite ligt. Toen islamitische geestelijke kritiek leverden – werd dit als haat bestempelt en moesten ze even het mond dicht doen of uit het land gezet worden.

  Nu dat Wilders en zijn stichting PVV hatelijke uitspraken over het islam doet – zeggen Halsema en de rest dat een open debat over de kwesties plaats moet vinden.

  Als dat het geval zou zijn dan verwacht ik dat de islamitische geestelijke die uit Nederland weggestuurd werden meteen weer opgeroepen worden om in Nederland te komen om aan die open debat deel te nemen.

 2. En dat wisten jullie zeker: elke dictatuur wordt vooral gekenmerkt door censuur. Censuur op uitspraken, opvattingen, kleding enz.

 3. Je kunt als exploitant van die sattelieten (in dit geval dus Hotbird) die uitzendingen gecodeerd weergeven en niet free to air. Dat gebeurt ook met de Nederlandse commerciele zenders. DIe kun je zonder decoder ook niet ontvangen. De Hotbird uit de ruimte knallen in NAVO verband lijkt mij nogal drastisch.

 4. Manneke Pis Schreef:

  Je kunt als exploitant van die sattelieten (in dit geval dus Hotbird) die uitzendingen gecodeerd weergeven en niet free to air. Dat gebeurt ook met de Nederlandse commerciele zenders. DIe kun je zonder decoder ook niet ontvangen. De Hotbird uit de ruimte knallen in NAVO verband lijkt mij nogal drastisch.

  je kan beter het gemekker van fascisten negeren en gewoon de zenders blijven uitzenden , net zoals ondanks alle gedoe en een verbod Press tv nog steeds op de hotbird zit ..

 5. De opsteller van het artikel stelde een tweetal vragen. “Hoe gaat dat gebeuren” en of de NAVO de satteliet uit de lucht zou halen. Ik heb even uitgelegd dat dat niet persé hoeft.

 6. @ Manneke Pis:
  In dat geval lijkt jouw voorstel dus onhaalbaar, want dan moet de Deense overheid gaan eisen van een particuliere partij, die niet in Denemarken gevestigd is, dat die maatschappij voor Denemarken zijn uitzendingen gaat gaat coderen. Maar vertel mij dan wat het nut is van dat coderen, buiten het feit dat men Al Jazeera dus zal kunnen blijven ontvangen,weliswaar achter de decoder. Bovendien een onzinnig voorstel, zoals ik al zei als het achter de decoder verdwijnt zullen mensen Al Jazeera nog steeds kunnen ontvangen.

 7. Bij ons in den haag zit Al Jazera trouwens gewoon op de kabel ….. Kanaal 511 digitaal ..

 8. @Sjef: Het gaat erom dat je niet persè, zoals in het artikel wordt geopperd/gesuggereerd dat je een satteliet uit de lucht moet halen. Wat de Deense regering eventueel verder nog wil doen is hun zaak. Ze zouden de smartcard voor die signalen bijvoorbeeld peperduur kunnen maken.

 9. @ Manneke Pis:
  Als je de smartcard duurder maakt maak je het alleen maar duurder voor de consument, die alle andere zenders wil ontvangen aangezien je vaak een pakket moet kopen. En de Deense overheid kan private ondernemingen niet dwingen hun prijzen te verhogen. Toont maar weer eens aan dat dit voorstel puur populistenpraat is.

 10. @Sjef: Ze kunnen er wel een belasting op heffen. Ook op schotels. Ze kunnen het dus zo oninteressant maken om dat kanaal te hebben als ze willen.

 11. Sjef Schreef:

  @ Manneke Pis:
  Dat zijn interessante methodes, want eindelijk is het gedachtegoed achter je methodes zichtbaar.

  Gewoon rechtse terreur. Vrijheid van keuze beperking. Beperking van de vrijheid van meningsuiting.

  Lees altijd mannekepis want daar prik je meteen door de mooie woordjes van PVV en de rechtse propaganda. Ze zijn allemaal op een rechtse dictatuur uit.

 12. Al Jazeera en Al Arabiya zullen ook steeds meer materiaal op het internet gaan zetten. Of is het blokkeren van steeds meer sites de volgende stap? Rechts is gek op het inperken van de vrijheid om informatie te garen op het internet en elders doorgaans met de smoes dat ze kindertjes willen redden van pedofielen en extremisten. Als die smoes niet opgaat dan begint men te leuteren over copyright.

Reacties zijn gesloten.