Krapulistische politiebond-voorzitter

De voorzitter van de Nederlandse Politiebond  begint al lekker Krapulitisch mee te denken , Hij wenscht een sociaal isolement voor lieden die geweld plegen tegen de politie, brandweer en ambulance .  Nu kan ik buiten verregaande debiliteit weinig redenen zien om ambulance en/of brandweer lastig te vallen maar “sociaal uitsluiten”  als straf , waaronder volgens hem( Ik zet het maar even in dikke bruine letters ..): ”Je kunt je ticket niet meer boeken bij de KLM, niet meer reizen met tram, trein of bus, je zit niet meer automatisch bij de ANWB, je bent geen lid meer van een sportvereniging. Bij dat soort zaken heb je geen toegang meer. Een woningbouwvereniging, een makelaar gaat je niet meer helpen. Kortom, je wordt sociaal geëxcommuniceerd.

Dit soort “sociaal uitsluiten ” is natuurlijk een bruine absurditeit. Niet alleen practies niet uitvoerbaar , tenzij je een soort schandpaal opzet op het internet waar alle voorgenoemde instanties bij ieder ticket , lidmaatschapsaanvraag en huisaankoop verplicht zijn te checken ,het is ook een vorm van collectieve straf . Wat als de geweldpleger ook nog een gezin heeft ?? Mogen die dan ook niet naar een andere woning ?? Zullen ouders tot het eind van hun dagen met hun Sjonnie opgescheept zitten omdat hij opzijn 19e een steen naar een agent gooide . ???

5 gedachten over “Krapulistische politiebond-voorzitter”

 1. Dat is inderdaad 1 van de meest bizarre ideeen die ik ooit heb gehoord. 😥

  Als je je afvroeg hoe je een crimineel creeert die helemaal niets meer te verliezen heeft dan is dit je idee.

 2. Is gepikt van Jan Jaap van der Wal, die zei een keer in een programma dat PVV-stemmers ‘niet meer mee mochten doen’. Dat was aan alles, niet meer mee doen in Nederland was dat. Klonk toen heel leuk en was lachen, maar als zo’n man dit serieus de pers inbrengt, dan doe ik toch een beetje 💡 als dat hij het niet heeft gesnapt.

 3. Doet me denken aan een sf-verhaal wat ik ooit las. Helaas kan ik me de schrijver niet meer herinneren. Het stond meen ik in één van die prachtige Meulenhoff bundels uit de jaren ’70. In de maatschappij die in dat verhaal geschetst wordt worden misdadigers in een totaal sociaal isolement geplaatst. Niemand – inclusief familie en vrienden – mag zelfs nog maar met hen praten. Overigens mogen ze voor de rest overal vrij rondlopen. Het gevolg is dat die mensen – letterlijk – krankzinnig worden.
  Vooralsnog is dit niet meer dan de wensdroom van een sadistisch agentje, maar de drek die uit de onderbuik van Nederland tevoorschijn komt begint inmiddels wel heel erg te stinken.

 4. Dit is extra ziek als je bedenkt dat de politie in al hun rapporten over geweld tegen de politie schelden tegen de politie meeneemt (hoe denk je anders dat ze op het getal komen van 1 op de drie agenten heeft wel eens met geweld te maken gehad (extra vreemd omdat dit toch een deel van hun functie is ; met geweld te maken hebben))
  Dus je noemt een agent een nazi en je mag niet meer op vakantie .

  De oorlog tegen de burger is flink losgebarsten.

  Maar wat gebeurt er precies met agenten die onschuldige burgers geweld aandoen?
  Die krijgen waarschijnlijk een veer in de reet !
  Zal ze leren die burgers om burger te zijn !

 5. Dus Jan Willem van de Pol voorzitter van de Politiebond is tegen de vrijheid van verenigingen en bedrijven om zelf te beslissen met wie ze zaken doen? Sport verenigingen, woningbouwverenigingen en de ANWB zijn geen overheidsorganen. Het OV is dankzij rechts minimaal semi-zelfstandig. Het KLM en makelaars zijn private instellingen. Ik geloof dat Jan Willem van de Pol denkt dat hij in een dictatuur met een centraal geplande economie woont.

Reacties zijn gesloten.