Wat kosten al die sukkels nou eigenlijk?

De PVV begon ermee, die wilde wel eens weten wat een immigrant kost, met enige reuring tot gevolg.

Nu begint Edith Schippers te zeiken over de kosten van een probleemgezin, ze wil daar een landelijk onderzoek naar doen. De gemeente Woerden nam alvast een onderzoeksbureau in de arm, en liet het uitrekenen: 40.000 euro kosten die “losers”. Duur hè?

Maakt niet uit, onderzoeksbureau Stade Advies BV heeft de poen binnen.

[…] Stade Advies doet dit door maatschappelijke organisaties en overheden hierin te adviseren. Niet alleen met raad maar ook met daad. Daarbij richten wij ons ook op belangrijke randvoorwaarden, zoals modern maatschappelijk ondernemerschap en resultaatgerichte subsidierelaties[…]

Ja, daar hebben we het weer, “modern maatschappelijk ondernemerschap”. Ik krijg alweer zo’n neoliberaal smaakje in mijn mond. Ze jubelen van vreugde over alle kansen die bezuinigen biedt:

Ondernemen is denken in kansen en mogelijkheden in plaats van problemen en onmogelijkheden. Een ondernemende organisatie durft bewust risico’s te nemen, treedt buiten de gebaande paden en ziet falen als leergeld.[..] Voor veel maatschappelijke organisaties betekent dit dat ook zij met bezuinigingen worden geconfronteerd. Geen prettig vooruitzicht maar tegelijk biedt dit een kans om de organisatie aan te passen aan de eisen die de omgeving stelt.
Een kans om meer ondernemerschap binnen te brengen en uw medewerkers daarin mee te nemen!

Het zou mij niks verbazen als dit weer zo’n VVD-belangenclubje is dat elkaar dure opdrachtjes toeschuift, en dan is het natuurlijk leuk dat hun vrinden in kabinetje Rutte zitten.

Eigenlijk vindt Stade advies dat de overheid maar gewoon moet stoppen met een hoop zaken, Rutte en Schippers likken hun vingers af bij zoveel objectiviteit in het Advies-van-Sade (Freudiaanse verschrijving), waar de heer Drs. E.E.J Vermathen medevennoot is, overal zit hij met zijn snuffert in liberale belangen en de terugtredende overheid bla-bla-bla-gezever en rapportages.

Overheden bijten regelmatig hun tanden stuk op een goede aanpak om de burger meer ruimte te geven en zelf een stapje terug te doen.
In alle eenvoud zijn daarvoor 2 methoden:
****Gewoon ergens mee stoppen en vervolgens bezien wie het oppakt****.
**In overleg met andere partijen (burgers, organisaties) taken afbouwen en/of overdragen****

Goed, berekeningen gemaakt, en wat nu? Te duur dus allemaal. Gehandicapten, zieken, probleemgezinnen, weg ermee? Nee, dat doen we niet meer in een “beschaafd” land, nog niet tenminste. Maar dat het natuurlijk niet langer kan dat “wij” werken en belasting betalen voor die losers, dat moet echt eens een keer afgelopen zijn.
Vindt u ook niet buurman dat ze het allemaal aan zichzelf te wijten hebben?

10 gedachten over “Wat kosten al die sukkels nou eigenlijk?”

 1. Ik dacht bij het snel scannen van de titel, dat dit stukje zou gaan over wat die pvv sukkels eigenlijk kosten.
  Dat is een onderzoekje waard!
  De samenleving zal paf staan bij het zien van het bedrag dat jaarlijks stroomt in de zakken van deze zogenaamde volksvertegenwoordigers die maar lopen te zeiken op vergaderingen en de boel daar ophouden met hun aan imbeciliteit grenzende vragen (als ze tenminste zin hebben om daarheen te gaan…)
  Miljoentje in totaal?….

 2. @3: Arnold:

  Nou, inderdaad, een spin in een web:

  [ Als Stade Advies hebben wij een aanbod bij elke gemeente neergelegd om samen met stakeholders om tafel te gaan zitten. De noodzakelijke bezuinigingen vragen om keuzes die je zoveel mogelijk na overleg met je partners en burgers in je gemeente moet maken. Daarbij kunnen wij helpen. En we kijken mee naar slimme oplossingen, want minder hoeft niet altijd slechter te zijn. Wij hopen in de komende maanden een bijdrage te kunnen leveren aan dit sociaal bezuinigen.]

  Die laatste zin, ” sociaal bezuinigen” . En de gemeentes als “stakeholder”. Nee nee, ja ja, dat komt wel goed zo..

 3. toch leuk om te lezen dat iemand met zo een pretstudie en aantal gesubsidieerde baantjes nog goed terecht gekomen is. Helaas valt hij door de mand met zijn “stakeholder” uitspraak. Dat heeft Dhr Stade gejat van een cursus bij Schouten en Nelissen. Het opleidingsinstituut voor mensen die een cursus op kosten van de baas mogen doen om ze rustig te houden.

 4. @4/5: Het verbaast me dat-ie die term gebruikt, daar zijn toch veel lieflijker klinkende eufemismen voor. Maar in politiek-ambtelijke kringen heeft het misschien wel een positieve klank, zo van: ipv alleen de ‘shareholders’ wordt er ook naar de ‘stakeholders’ geluisterd – maar het blijft natuurlijk beperkt tot degenen met economische ‘stakes’.

 5. Persoonlijk reken ik alle families die anders dan uiterst links stemmen tot probleemgezinnen en die kosten opgeteld ons land klauwen vol geld…

 6. Ja, afschaffen dat geld voor die “parasieten”. Hoe durven ze geld af te pakken van de “hardwerkende Nederlander”. Succesvol zijn wordt afgestraft als het aan links ligt. 🙁

 7. Dankzy de sukkels in onze samenleving zyn er zeer goed betaalde linksige baantjes voor
  babelpapagaaien en halfntellctuele draaikonten, die graag voor zielige gevallen zeggen op te komen, maar vooral uitstekend hun portemonnaie weten te vullen.

Reacties zijn gesloten.