Kosten immigratie: Deense onderzoekers laten zich niet misbruiken door zusterpartij van PVV

Ook in Denemarken is een rel ontstaan over de kosten van de zogenaamde  “massa-immigratie”. Maar, heel anders dan de door de PVV vorig jaar ingehuurde NYFER-koekenbakkers, laten de Deense economen die het kostenplaatje op verzoek van de regering maakten, zich niet kisten.

Jazeker, als je alleen naar de kosten kijkt, kun je tot honderden miljoenen euros per jaar hoogrekenen. Maar de opbrengsten en besparingen van nu, van vroeger en van later, die zijn onmogelijk in te schatten. Maar zeker niet te verwaarlozen.

Dit is nu eens een mooi voorbeeld voor wat het Nyenrode-bestuur en de Universiteit van Utrecht (waar NYFER is ondergebracht), hadden moeten doen en zeggen, toen Wilders in maart vorig jaar aan de haal ging met hun cijfers.

Lees het allemaal na bij Presseurop Nederlands:

2 Mei 2011 Denemarken is al enkele dagen in de greep van een debat over de kosten van immigranten. “De economen die het rapport over de kosten van immigratie schreven, staan lijnrecht tegenover de regering”, bericht Information. De opstellers van het verslag  beschuldigen de regering en de coalitie ervan dat hun werk voor politieke doeleinden wordt gebruikt. Het rapport is op verzoek van de regering opgesteld, maar wordt door de Deense Volkspartij – de extreemrechtse partij die de zittende liberaal-conservatieve coalitie in het Deense parlement gedoogt – en de minister van Integratie aangegrepen om nieuwe beperkingen aan de immigratiestroom te stellen.

(verder lezen: Denemarken – Polemiek over kosten van immigratie.)