Koehandel vluchtelingen afgerond

De koehandel met vluchtelingen is dan eindelijk afgerond. Een beschamende vertoning, met een nog gênantere uitkomst. Niet een toch al schamel aantal van 40.000 vluchtelingen worden elders in Europa opgevangen, nee, de Europese landen konden het met moeite opbrengen om iets meer dan 32000 mensen een veilige plek te bieden.

Nederland gaat “mondjesmaat” 2047 vluchtelingen opnemen en er blijven Europese landen die helemaal niet mee willen werken. Italië en Griekenland mogen mogen het verder zelf uitzoeken. Ook hier is de Europese gedachte dus ver te zoeken.

Nederland gaat “snel” een begin maken met het opvangen van ruim 2.000 extra vluchtelingen. Zo moeten Italië en Griekenland, die nu nog het leeuwendeel van de asielzoekers die de EU binnenkomen voor hun rekening nemen, wat worden ontlast.

Dat zei staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD, Veiligheid en Justitie) vandaag in Brussel, waar hij met EU-collega’s een vergadering aandeed over een eerlijkere verdeling van asielzoekers, meldt ANP. Wel zullen de 2.047 extra vluchtelingen mondjesmaat tot Nederland worden toegelaten.

(bron)

1 gedachte over “Koehandel vluchtelingen afgerond”

  1. Pingback: ‘Het is alsof we het over kakkerlakken hebben’ | Krapuul

Reacties zijn gesloten.