9 gedachten over “Kniertjes van Zuid-Celebes krijgen na zesenzestig jaar hun pannetje soep”

 1. “VVD dwarsboomt excuses”

  De stichting Comité Nederlandse Ereschulden is blij met de schikking die Nederland heeft getroffen met de tien weduwen op het huidige Sulawesi. Toch zegt voorzitter Jeffry Pondaag dat het jammer is dat er geen excuus wordt aangeboden aan heel Indonesië.

  Volgens Pondaag komt het excuus er niet door de VVD: “Die heeft een grote aanhang onder veteranen.”

  http://nos.nl/artikel/538037-vvd-dwarsboomt-excuses.html

 2. De Vereniging voor Volkerenmoord en Demagogie onder leiding van historicus Rutte, die de Hollandsche Schouwburg niet kent, vindt het dus niet nodig excuses aan Indonesië aan te bieden.

 3. Nu de Molukkers nog hun land teruggeven. Maar dat zal wel niet gebeuren. We verkopen liever Leopards aan Indonesië…. En die deal ging ook al niet door omdat de Kamer geheel terecht ingreep.

 4. “Molukkers hun land teruggeven ” daarmee bedoeld u land geven aan de door Christenlijke KNIL militairen en moordenaars van het eigen volk opgezette RMS ??? De daders van de dodelijkste aanslagen in na-oorlogs Nederland ..?? én een minderheid in het gebied dat ze als het hunne claimen .. Zulk een verlicht volk dat de Nederlandse overheid aparte kampementen voor de Moslim minderheid onder hun moest opzetten om aan de extreme discriminatie en het geweld een einde te maken ??

 5. @5 Nou dan zullen we maar iedereen onder de 50 onder de wapens roepen om dat stukje gordel van smaragd te gaan veroveren , en daarna bezet te houden …

 6. Niet om het een en ander ,maar zelfs toen al was de nazorg van de NEDERLANDSE STAAT voor zijn militairen niet om over naar huis te schrijven .De MOLUKKERS in een kamp en de NEDERLANDSE jongens werkeloos met een paar gulden op straat .Er is weinig veranderd in al die jaren .

 7. @4en 6 Aangezien in de tweede wereld oorlog ,ook verzet tegen de jappen was in INDONESIE .Heeft het over grote gedeelte van juist die Molukkers dat verzet gepleegd .Zij bleven ondanks alles achter NEDERLAND staan .Dat het naderhand een verkeerde beslissing was ,weet men nu dan ook .Maar dat neemt niet weg dat onze toenmalige en ook huidige regeringen hun wel beter had mogen opvangen na die oorlog .Maar dat is iets wat schijnbaar niet belangrijk is en was voor welk kabinet dan ook .Zelfs nu heden ten dage is de nazorg van de militairen na hun missie niet om over naar huis te schrijven .Men hoeft alleen maar te kijken naar al die terug kwamen uit LIBANON en de BALKAN ,met geestelijke problemen ,en aan hun lot werden overgelaten .

Reacties zijn gesloten.