Klijnsma (PvdA): geen uitkering meer voor taalweigeraar

Ze ramt gewoon door dat vervelende mens. Het ene na het andere smerige voorstel dient ze in en die worden uiteraard aangenomen, de PvdA voert volgaarne bruin beleid uit. Voor het eerst is er nu sprake van dat je totaal geen uitkering meer krijgt als je weigert de Nederlandse taal te leren. Het halve volk praat inmiddels Engels, maar dat doet er niet toe. De knoet, dreigen, straffen, zo vaart dit akelige poldervolkje in 2014.

Geen uitkering meer, helemaal niets. Dit is nieuw en de voorbode van een beleid dat meerdere groepen mensen zonder uitkering zal zetten. Had ik al gezegd dat ik die Jetta Klijnsma een rotwijf vind? Ik word er ordinair van.

35 gedachten over “Klijnsma (PvdA): geen uitkering meer voor taalweigeraar”

 1. Ze moeten een wielklem op haar rollator zetten. Ze is niet alleen krom gegroeid lichamelijk. Zoveel is wel duidelijk.

  Mijn verbolgenheid jegens rechts is nu aan haat grenzende hekel geworden. En dat is NIET mijn schuld. Elke dag KUT nieuws uit die hoek.

  Overigens wat zijn die rechtse trollen stil de laatste tijd. Groeien de feiten ze boven het hoofd. Niet meer goed te spindoctoren al die RECHTSE WANDADEN!

 2. Bizarre dame, zou haar iets heel moois beloofd zijn? Het ere-lidmaatschap van de VVD bijvoorbeeld? Nu de PvdA de PvdA om zeep heeft geholpen?
  En als bijkomstigheid, ik raak maar niet ingeburgerd in het zuiden van het land, de taal kost me moeite, kan Jetta daar ook een strafpuntje of drie opzetten. Want hier spreken ze echt geen Nederlands, echt niet!

 3. Een béétje trikkie is het wel de handicap van Jetta Klijnsma te memoreren! Feit is evenwel dat er nogal wat door haar opgelaten ballonnetjes waren, en zijn, die duiden op een héél naar neveneffekt. Zonder haar persoonlijk te kennen neig ik er naar haar een buitengewoon verbitterd om niet te zeggen rancuneus individu te vinden. Het pensioen/ moestuin slippertje duidt m.i ook op een niet al te breed denkraam. Ook al zullen al die twijfelachtige ideeën niet uit haar persoonlijke kokertje komen, haar signatuur staat er wel onder. Met zulke sociaal democraten hebben we echt geen neo liberale modderkolk meer nodig.

 4. Dat Klijnsma-wijf doet me denken aan die oude woekeraarster uit ‘Schuld en Boete’ van Dostojevski, Alëna Ivanovna….
  Hoe het ook is: volgens mij zou die rollator-heks die zich dus het recht aanmatigt andere mensen straffeloos van honger om te kunnen laten komen een buitengewoon interessant geval zijn voor de psychiatrische wetenschap.
  En nee LRD, jij bent niet ordinair.

 5. Een sociaal land zorgt dat alle aanvraagformulieren voor uitkeringen en toeslagen in de moederstaal va de aanvrager beschikbaar zijn en dat er ambtenaren beschikbaar zijn om hen in hun moederstaal van dienst te zijn. Hoe haal je het in godsnaam je hoofd om van mensen te verwachten dat ze de taal van het land waar ze wonen en werken spreken?

 6. Fred: Waarom ga je niet fijn zeuren op sites waar ze graag jouw soort geleuter lezen?

 7. Fred nu ook reageren op Edith Mengele Schippers haar zorg beleid. Oh nee one issue. Buitenlanders… Ga maar weer lekker voetjebal kijken.

 8. Ik vrees dat haar kromme lijf ook een kromme geest weergeeft.

  Dit plan is misdadig en zou door het Europese hof zo van tafel worden geveegd.
  Net als het plan van die VVD’er om bijstandtrekkers hun vakantie te laten opsparen en de idiote opmerking van Opstelten van vandaag dat “de burger” verwacht dat hij hennep boeven met repressie aanpakt (wat alleen kan door het volledig te legalizeren, toont het aan dat onze huidige machthebbers lijden aan degeneratieve hersenverweking, een kwaal die men in het algemeen alleen bij Neo Nazi’s en ander schoelje en schorriemorrie aantreft.

  En het volk ?

  Dat kijkt voetbal.

 9. Het grote gros van de Nederlanders heeft al moeite met de Nederlandse taal.

  Ei/ ij/ y
  ch/ g

  Enzovoorts..

  Laat die trut eerst daar maar eens wat aan gaan doen! Eigen volk eerst, enzo!!!1!!

 10. Ukukhuluma ulimi olufanayo kunezinzuzo zayo. Futhi uhlanganisa abantu. Truest me uma i bethi izithiyo zolimi kungaba roublesome kakhulu ngisho izindleko nokuphila.

 11. Het is onderhand gewoon een ordinair spelletje verpissen en en passant afzeiken van bijstandtrekkers. Potter doet alsof werklozen schijnbaar duizenden euro’s per direct ter beschikking hebben zo gauw ze in bijstand komen waarmee naar verre oorden kan worden afgereisd alwaar een weelderige vakantie van een maand op de agenda staat, waarna prompt Klijnsma komt met een -bij het tokkie volk- “acceptabele” variant waarmee bijstandtrekkers wéér afgeserveerd kunnen worden als onwillige onmensen. Bah.

 12. Ik vraag me af of mev Klijnsma’s PVV hobby juridisch haalbaar is.
  Staat het recht op uitkering niet volkomen los van eisen die Nederland stelt aan asielzoekers?

  Verontrustend vind ik het wel, dat ook de PvdA soepeltjes meegaat in Wilders vreemdelingenhaat. Maar nieuw is het helaas niet.

 13. Vinkleuk, je beseft dat je zelf mee werkt aan het afzeiken van ‘bijstandsgerechtigden’ als je het -en passant- over ‘bijstandtrekkers’ hebt? Even los van je beledigende opmerking over ’tokkie volk’.

 14. Marc:
  Bijstands- of steuntrekkers, niets mis met deze benamingen. De ellende begon met het in zwang raken van het eufemistische woord uitkeringsgerechtigden.

 15. Je mist mijn punt, Le Roi. Het dehumaniseren van mensen die aanspraak maken op een WWB-uitkering en andere ’tokkies’. Overigens trek je geen bijstand, die ontvang je, mits je daar recht op hebt. ;-]

 16. @Fred: Nou en? Gelijke gevallen, gelijke rechten. Om hier te werken hoeft men blijkbaar geen Nederlands te spreken, maar voor een uitkering ineens wel.

 17. @Joke

  In gelijke gevallen zijn er wel degelijk gelijke rechten. Maar niet allen gelijke rechten, Joke. Ook gelijke plichten.

  Iedereen die hier een uitkering aanvraagt moet Nederlands spreken anders krijgt hij of zij geen uitkering. Een allochtone Nederlander die hier een uitkering aanvraagt ook. Iedereen die hier werkt mag spreken wat hij wil zolang zijn baas daarmee akkoord is. Een allochtone Nederlander die hier werkt mag dat ook.

  Jij bent kennelijk zo verstokt in je verongelijktheid dat je achter iedere boom misstanden ziet. Als ze niet bestaan dan verzin je ze zelf.

 18. “Jij bent kennelijk zo verstokt in je verongelijktheid dat je achter iedere boom misstanden ziet. Als ze niet bestaan dan verzin je ze zelf.”

  Projecteer je waanzin niet op een ander, Fred.

 19. Geen uitkering dus voor mijn Haagse Harry buurman die een volledig onbegrijpbaar dialect brabbeld welk hem elke functie waarmee hij met publiek in aanraking zou komen onmogelijk maakt !! ( dit is trouwens dezelfde man die liep te kankúrú over “Die tyfus poole die om 5 uur smorgús staan te ouwehoerú , as zu op hun kankúrbussie wachtú ” Maar die de suggestie zijn werkloosheid te beeindigen door zelf in zo’n busje naar het westland te stappen ver van zich afwierp ….)

 20. Haar idiote opmerking van gisteren, dat je Nederlands moet beheersen om in Nederland een baan te vinden getuigt van een totaal gebrek aan intellect in deze geïnternationaliseerde wereld.

  Ik walg van dat mens, iedere keer als zij op de Televisie verschijnt wordt ik misselijk en dan denk ik soms…… en dat is een erg nare gedachte….. aan Duitsland.

 21. Fred:
  Je zou mij en vele anderen een groot plezier doen om je bruine gedachtengoed te gaan verkondigen in b.v. Friesland. Spreken en schrijven alle Friezen, om maar een bevolkingsgroep te benoemen, perfect Nederlands? Spreken en schrijven ambtenaren Nederlands? Is de denkwereld van de bedenker van dit aan de VVD ontleende hersenspinsel zelf in staat fatsoenlijk Nederlands te spreken en te schrijven? Is dit ooit onderzocht? Ik betwijfel ten zeerste of bestuurlijk Nederland wel in staat is tot zoiets fundamenteels als zindelijk denken en doen! Onze huidige regering staat tot aan de nek in door haar zelf veroorzaakte bruine drek!

 22. En dan zijn er nog die durven volhouden dat de PVV geen invloed heeft *proest*

 23. @Al Bakrastani

  Je slaat de spijker recht op z’n kop! Een zeer groot deel van het probleem zit hem er duidelijk in dat veel mensen als jouw buurman zo’n comfortabel bestaan hebben in de bijstand dat ze wel uitkijken nog te gaan werken of te leren voor een baan. Maar dan wel kankeren op degenen die wel gaan werken voor hun geld natuurlijk, wel kankeren op diegenen die hun uitkering uiteindelijk betalen. Ik kan me daar net als jij erg over opwinden.

 24. @Fred: “Iedereen die hier een uitkering aanvraagt moet Nederlands spreken anders krijgt hij of zij geen uitkering.”
  Nou, nee dus. Het gaat nl. om hetzelfde wetsvoorstel wat eerder door Stef Blok werd ingediend en toen door de Raad van State werd afgeschoten, onder andere omdat het vanwege EU-regels en diverse verdragen op veel groepen (waaronder Turkse en Marokkaanse Nederlanders) niet toe te passen valt: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1850045/2011/02/21/Raad-van-State-VVD-voorstel-bijstand-vergroot-problemen.dhtml. Het zou dus heel goed kunnen dat het straks alleen voor Bakra’s buurman geldt. Wat dan wel weer grappig is, dat wel.

 25. Jette vergeet dat zij ook als paticipatie’kracht’ is ingezet! Dus verpest zij het participeren van vele beperkenden met haar onzinnige opmerkeingen en gedachten. zij vergeet het gezegde: wie kaatst moet de bal verwachten. Zij is niets meer dan een verlengstuk van een zeer slecht ‘sociaal’ beleid. Wel ‘aangepast’ werk, maar geen enkele inzicht en inlevingsvermogen in de samenleving.

 26. @Fred, even een citaatje van je: “Hoe haal je het in godsnaam je hoofd om van mensen te…”
  Denk je dat jij volgens de criteria t.a.v. het Nederlands beheersen van bruine haatheks Klijnsma een uitkering zal krijgen?
  Ik denk het eerlijk gezegd wel. Niet vanwege de mate waarin je het Nederlands machtig bent denk ik als ik je citaat zo lees, maar omdat je de bruine diarree van dat wijf flink aan het rondstrooien bent. En dan gelden natuurlijk andere maatstaven.

 27. @Links
  Ik verbaas me toch een beetje over het beeld wat jij hebt van ‘de’ Fries. Omdat de gemiddelde Frysk sprekende Fries zijn Frysk als een taal beschouwt maakt hij/zij juist een duidelijk onderscheid en spreekt en gebruikt bijgevolg goed Nederlands. Mijn ervaring is dat mensen uit andere provincies met sterke dialecten dat onderscheid vaak niet maken en overal en altijd ‘plat’ blijven praten..
  Groet uit Friesland. 😉

 28. Ed:
  Met een redeneerkronkel zoals jij die tentoon spreidt raad ik je een snel bezoek aan een kundig zielenknijper aan! Of solliciteer naar een donkerbruine overheidsfunctie! Met de redeneertrant zoals jij die bezigt heeft Jozef Goebels nog furore gemaakt!

 29. Dergelijke voorstellen zijn discriminerend. Voorbij wordt gegaan aan koopkrachtvermindering, snoeiharde bezuinigingen en toename van uitkeringsgerechtigden. Hetgeen onlosmakelijk om. een gevolg is van falende banken en beleid dat hier op los is gelaten. “Kansen op een arbeidsmarkt” en “baangarantie” zijn kwesties die gescheiden benaderd dienen te worden. Beheersing van Nederlandse taal biedt geen baangarantie! Of Pietje of Jantje een uitkering geniet is uiteindelijk niet relevant voor de cijfers. Sprake is van een kortzichtig bezuinigingsvoorstel waar op ordinaire wijze een groep mensen mee in een verdrukking- en wanhoop wordt gedreven.
  Eenzijdig wordt een schuld de factor verwijtbaarheid bij een groep mensen ten laste gelegd waarbij de feitenlijke schuld “roofridders met gevulde zakken” nog vrij rondlopen. Gevolgen bij het intrekken cq. bevriezen van uitkeringen lijkt mij op termijn erg kostbaar voor deze samenleving bij onnodige belasting van het ambtelijk apparaat, hulpverlening en justitieel apparaat. Voorts wordt het ambtelijk apparaat m.i. gedegenereerd tot een “sociale” werkplaats door op deze wijze kunstmatig arbeid voor ambtenaren te genereren. Mij komt het enigzins sadistisch over mensen een kopje onder duwen of te laten verzuipen omwille van “een lesje NL” om hen vervolgens te redden en de barmhartige Samaritaan uit te hangen.
  Humanitaire normen en- waarden worden ijskoud tot het verleden gerekend.
  De vraag is welke groep de volgende bliksem afleider wordt om de oorzaak van financiele tegenslagen-en beleid te verhullen?

 30. @Links
  Pardon? U bent hier degene die blijk geeft van een achterlijk vooroordeel niet ik. In een vorige baan heb ik met inwoners van alle delen van Nederland te maken gehad dus ik redeneer niet ‘ins blaue hinein’. Bovendien begrijp ik werkelijk niet wat in deze de link is met de kleur bruin en oorlogs misdadiger Goebbels? pavlovreactie?
  Prettige avond verder.

Reacties zijn gesloten.