De kleurloze muis Jolande Sap

‘Er is dan wel weinig mis met Jolande Sap, er is nog minder aan haar dat overtuigt’ (Volkskrant)

Daniël Samkalden heeft een visie op Jolande Sap die ik wel kan begrijpen. Ook ik heb met verbazing gekeken naar een debat van haar met Dibi. Het is geen bezieling die ze uitstraalt. Waar ik altijd met verbazing naar de opeen geklemde kaken van Femke moest kijken, zo erg dat ik niet meer hoorde wat ze zei, zo ben ik nu vreselijk afgeleid door Jolande’s spreekwijze en die handen.

Het lijkt wel of ze de mensen wil hypnotiseren en dat maar niet wil lukken. Nee, ik word er erg ongeduldig en geïrriteerd van.

Of Dibi een betere boodschap heeft voor de kiezers van GroenLinks dan Sap, ik weet het niet. Nadat Dibi met het briljante idee kwam om de term ‘Links’ uit de naam te halen, denk ik dat GL eerst maar eens moet ‘herbronnen’ (om maar eens een CDA-term te gebruiken). En helemaal over hoe ze zijn omgegaan met de kandidatuur van Dibi, dat vond ik een grote schande. Het lijkt wel een dictatoriale partij!

2 gedachten over “De kleurloze muis Jolande Sap”

  1. Keira schreef:

    En helemaal over hoe ze zijn omgegaan met de kandidatuur van Dibi, dat vond ik een grote schande.

    Dankzij Dibi hebben we de weeffouten kunnen zien in de interne democratie van GL. Dat valt de leden van GL aan te rekenen en niet alleen de leiding. ‘Herbronnen’ vind ik in deze een goede term. Een eerste vraag zou kunnen zijn: Hoe werkt democratie?

  2. wat ik verbazend vond was dat ze al heeft gezegt dat ze uit de kamer gaat indien Tofik wint … wat een machtswellust spreekt daar uit , en compleet gebrek aan bezieling .. niet voor een betere wereld maar voor een machtiger Sap lijkt haar doelstelling …

Reacties zijn gesloten.