Kerklingh, de martelaar die niet wist dat hij martelaar moest zijn

Het is het eenvoudigste journalistieke handwerk, en het is gebonden aan een medium dat zo nieuw niet meer is: de telefoon. De taken zijn verdeeld ter redactie, je overlegt met collega’s en je hakt de knoop door: “ik bel hem/haar.” Het is zo vanzelfsprekend dat het bij de kranten die nu nog voor kranten doorgaan in Nederland blijkbaar bij niemand meer opkomt. Bel die Kerklingh eens op over wat er precies gebeurd is op het Buikslotermeerplein.
Een goed verhaal over antifascistisch fascistengeweld, zoals mijnheer Bodee het zelf noemde, checken? Misschien wel kapotchecken? Geen denken aan.

Er was dus het van huis uit stamverwante medium Jalta.nl voor nodig om Kerklingh, de “belaagde”, “in elkaar gebeukte” werd het later alweer, “bejaarde” (niet te oud om er een autoverhuurbedrijf op na te houden en kandidaat-gemeenteraadslid te zijn, maar ja, voor het verhaal doet het ’t goed) eens even te vragen.
En wat zegt Kerklingh? Het valt wel mee, “alleen wat rukken en trekken”.
We gaan nog steeds niet direct linken naar Jalta, maar wie weet of het nog ver is dat we dit wel zullen doen. Volg dit spoor.
Aangetekend kan worden dat Joshua Livestro inmiddels een serieuzere antifascist is dan het kader van de partijen die niet wisten hoe snel ze zich terug moesten trekken van de demonstratie op 18 maart in Amsterdam.

Het partijkantoor geeft vooralsnog geen antwoord op vragen over het akkefietje op het Buikslotermeerplein.
Waarschijnlijk is Kerklingh niet op de hoogte gesteld van het aanstaande optreden die zaterdag van de ingehuurde acteurs die voor antifascisten moesten doorgaan. Zolang er helemaal geen verklaring uit de activistische antifascistische hoek is over wat er gebeurd is, kan het geheel niet anders uitgelegd worden.