Katholieke kerk doet aan marktwerking bij het werven van priesters in Spanje

De katholieke kerk in Spanje ziet een gat in de markt! Al die werkloze mannelijke jongeren, die kunnen allemaal priester worden! Briljant idee van die katholieke kerk. Mensen een wortel voorhouden dat ze in ieder geval een inkomen hebben, de voorwaarde van celibatair leven wordt even niet genoemd, maar ja is gezien de onthullingen over al het misbruik door de eeuwen heen ook niet echt meer celibatair te noemen.

Zal er binnenkort ook wel een campagne voor vrouwen komen, want als er meer priesters komen, zullen er ook meer nonnen moeten komen om de boel op orde te houden (cq meneer pastoor tevreden te houden *kuch*).

Kortom, crisis? De katholieke kerk vaart er wel bij, binnenkort moet er van elk gezin weer een zoon priester worden en een dochter non en zo is de cirkel weer rond.

 

47 gedachten over “Katholieke kerk doet aan marktwerking bij het werven van priesters in Spanje”

 1. Het concept aanbod schept vraag is doordrenkt met katholieke tradities. Het aanbod van koorknaapjes…

 2. Religie kan inderdaad vreemde trekjes hebben. Nooit begrepen waarom priesters in een celibaat moeten leven. Het verbod op seks met vrouwen zou wel eens kunnen leiden tot seks met koorknaapjes.

  Dat zie je ook bij de taliban: geen seks met vrouwen want dat is zondig. Maar wel hadden veel van deze strijders kleine jochies bij zich om zich daarmee te vermaken. Jakkes….

 3. #2 Ene figuur Valiant bralt: `Dat zie je ook bij de taliban: geen seks met vrouwen want dat is zondig. Maar wel hadden veel van deze strijders kleine jochies bij zich om zich daarmee te vermaken. Jakkes….’

  Kun je deze waardeloze bekscheet onderbouwen? zo niet optiefen gaarne. 😥

 4. #3
  Ik zal je gaarne helpen in jouw educatie, beste Abdul.

  Google eens naar Bacha bazi.

  Als je dat leest, mag je inderdaad gaan kotsen.

 5. #4 Valiant. Laat het je duidelijk zijn: we gaan hier niet in op een gebiedende wijs. Van niemand en zeker niet van trolgedierte!

 6. Eddie, waarom zo ver over de grens kijken? Terwijl er inmiddels méérdere programma’s lopen, om dáár -terecht- een einde te maken aan Bacha bazi? Onder andere door de UN, mede/ vooral op verzoek van de Afghaanse regering? Terwijl dit walgelijke misbruik o.a. in Afghanistan bij wet is verboden? Een traditie, hoe walgelijk ook, die eeuwen teruggaat. Dát is Bacha bazi.

  Overigens, aan de andere kant van de wereld?
  …In December 2010 a Wikileaks cable revealed that a US company, DynCorp had spent money on pimps who purchased young boys for Afghan policemen. The boys were used in Bacha bazi. [Wiki]…

  Kijk ‘es binnen dat prachtige Nederland, waar sexueel misbruik van minderjarigen nogal hoog is onder, bijvoorbeeld, de gereformeerden? Die kinderen ‘dansen’ waarschijnlijk niet. Die kunnen slikken en stikken in hun opgelopen traumas.

  Of liet je opgedrongen angstbeeld, jegens de taliban/ Islam, je die opmerking maken?

  Neen, Eddie, ik blief geen antwoord van je. Je geneuzel komt mij inmiddels beide neusgaten uit.

 7. Eddie , je zogenaamde onderbouwingen zijn niets meer dan een licht intellectuele versie van “Maare zij doen ut oooooooooooooook ” Bacha Bazi is een spel van de elite , een spel waarvan de grote rechtse Goeroe Pim , het kale lijk , Fortuyn ook niet vies was dus moet ik nu ook mijn “Maare zij doen ut oooooooooooooook ” gaan mekkeren ?? Macht , is waar dit allemaal op gebaseert is ,en zowel de Priesters als de klanten van de jongentjes in Afganistan misbruiken hun macht over iemand ….

 8. #7
  Eddie, jou Geestelijk Leider Wilders heeft een Katholieke opvoeding gehad. Zijn voorouders zijn medeschuldig geweest aan de eeuwenlange Jodenvervolging. Wat de zogenaamde priesters uitvreten met kleine kinderen is je genoegzaam bekend. Alle “westerse” dictators hadden alle de steun van de Katholieke kerk. Inclufief martelingen n moordpartijen. Eeuwenlang zelfs. Eddie, je hebt van je Meester te horen gekregen dat moslims een stelletje viezeriken zijn omdat ze een profeet vereren die met een 9 jarig meisje is getrouwd. Eddie, voor jou is dat heerlijk om te horen. Of niet? En je mag van je meester uiteraard niet weten dat zo’n soort huwelijk niks met seks te maken had, maar gewoon heel eervol was als iemand een dappere daad had verricht.
  Eddie, vraagje. Stel dat Hitler de moslims had vervolgd i.p.v. de Joden. Moslims en allochtonen die immers wel zo fout waren als men vroeger over de Joden dacht. Zij wel, of niet Eddie? Zou Hitler nog zo fout zijn geweest Eddie> Had jij als jew toen geleefd zou hebben ook met op je koppelriem geschreven “God is met ons” de moslims afgevoerd? Eddie heb jij eventueel een tip voor je Grote Leider om van die gasten af te komen die bovenaan de lijst van criminaliteit staan, hier ons allemaal zitten te buiten (weet je wel, net als de Joden vroeger) hun verderfelijke ideologie op te dringen en uit zijn op de wereldheerschappij?

 9. #9
  Bacha Bazi….
  Onze Eddie legt het verband met de Taliban, terwijl die club het juist die praktijken heeft verboden.
  Pim Fortuyn zou vast teleurgesteld zijn in de taliban.
  O, Eddie, ik wil niet aan verdachtmaking doen, maar je meester Wilders heeft ook eens verklaard dat zijn kennissen niet wilden hebben dat hun kinderen met hem in contact kwamen.
  Wij hadden bij ons in de buurt ook iemand wonen van wie we liever niet hadden dat onze kinderen bij hem in de buurt zouden komen.
  Heb jij ook zo iemand in de buurt wonen Eddie?

 10. Al die werkloze mannelijke jongeren, die kunnen allemaal priester worden! Briljant idee van die katholieke kerk.

  Dit is niet nieuw hoor. Priesters worden al eeuwenlang geworven juist uit arme gezinnen om ze aan een baantje te helpen.

 11. @12;

  Klopt. En véél van die priesters hebben toen amper enige opleiding genoten. Mis-leiding daarentegen, dat dan weer wel. 😈

 12. @12 Katholiek rijmpje over zonen : , “de eerste voor op’t veld , de tweede als zijn knecht , de derde word pastoor , dan komt de zegen echt … ” ( laatste zou ook recht kunnen zijn , kan het m’n pa niet meer vragen )

 13. #8
  Die logica kun je ook doortrekken naar Spanje, dat ligt ook buiten Nederland. En niet alleen aan Bacha bazi, maar ook aan kindermisbruik bij de kerk worden pogingen gedaan om dat tegen te gaan. Het gaat erom dat religieuze opvattingen soms tot misbruik kan leiden. En waarom wel het christendom maar niet de islam genoemd mag worden in deze context, ontgaat mij volledig.

  #9
  Het gaat om de excessen van religie in het algemeen. Wel goed lezen!

 14. @15 , ooooo dus pimmie duwde graag zijn piemel in minderjarige jongens vanwege zijn geloof .. tja dan is alles duidelijk , was hij soms een kale taqia moslim ???

 15. #11
  Het verbouwen van opium was eerst ook verboden door de taliban. Later deed ook de taliban daaraan mee. Of de taliban daarom zich nimmer schuldig maakt aan Bacha Bazi is dus de vraag. Lees het boek ‘De vliegeraar’.

 16. @ 17 Je hebt iets met kleine jongentjes dat je jalours ben op de Afganen en Katholieke priesters??? Pimmie is natuurljk te heilig om jalours op te zijn ??? Of steek je wanneer het rechtse volksmenners betreft je kop gewoon in het zand .. ???

 17. #16
  Je gebruikt een drogreden en een verkeerde gevolgtrekking.

  M.a.w., er kan ook een andere oorzaak zijn om aan kleine jongens te zitten.

 18. @19 Tjee .. Dus als pimmie het doet heeft het niets met zijn overtuiging te maken maar als een katholiek of Afgaan het doet weer wel .. Jullie rechtse lui voeren apartheid wel ver door hoor ….

 19. #17 Valiant bralt: ` Lees het boek ‘De vliegeraar’.’
  Zoals in #6 je reeds aan je schrepele verstand is gepeuterd: Voor opdrachtjes in de gebiedende wijs ben je hier aan het verkeerde adres!
  Bovendien is het waardeloos boek, joodsgristelijke amerikaanse propaganda. Het tweede deel was nog erger. Ga ergens anders potloodventen zeg!!

 20. #21
  Ik zal het voor je uitleggen.

  Als kerels niet aan de vrouwtjes kunnen of mogen komen, dan gaan sommigen aan de jongemannen of jongens. Dat zie je ook in bepaalde gevangenissen, waarbij de dominante gevangene een onderdanige tot zich neemt.

  En daarnaast heb je ook mannen, zoals Pim, die sowieso niet denken aan vrouwen maar sowieso de voorkeur hebben voor het eigen geslacht.

 21. @23: Eddie Vaillant:

  Er zijn culturen genoeg ( geweest) waarin een jongen werd “opgeleid” in alle aspecten van het leven door een oudere man, deze mannen hielden vaak van ook van hun jongen. Lees de Klassieken er maar eens op na. Helaas is er alleen nog de afschuw en de lelijkheid overgebleven onder invloed van de joodse-, christelijke- en islam-religies met hun waarden en normen.

  Onder Oudheid kan je eventueel verder lezen:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Pederastie

 22. @24 voor de Islam is dit ter dele niet waar , Shahid Bazi ( Yep ook die Bazi weer ) is een systeem waarbij de schoonheids Gods word ervaren in de schoonheid van een geliefde van heel vaak het zelfde geslacht , heeft geleid tot ladingen dichtwerk waarin die geliefde word geprezen en omschreven … Zelfs het werk van Rumi , toch de bekenste Soefie dichter , staat er vol van … Later is dit onder conservatieve en westerse invloed zo goed als verdwenen

 23. @23 echt waar Eddie ?? en dat is dus allemaal de schuld van het geloof ?? , Maar weer niet als het een dooie rechtse voorman betreft , dan is het geen probleem ??? ook niet wanneer diens partners minderjarig zijn ( en bij voorkeur dronken gevoerd ) ?? Want Heiligen uit de Rechtse POlitiek Correcte Kerk , daar mag je niet aan komen ….

 24. @25: Al B:

  Het komt er bij mij niet in die religies, geeft alleen maar gedonder, de islam net zo goed als gristenen en de rest van die duizend andere geloven.

 25. natuurlijk , vooroordelen mag je hebben hoor Roi …….. maakt het leven zoveel simpeler hé , alle religies : slecht , alle HoLeBi’s goed ….

 26. Eddie
  ..Het gaat erom dat religieuze opvattingen soms tot misbruik kan leiden….
  En daar gaat het om. Er wordt van alles aan gedaan om (verder) misbruik te voorkomen.

  …En waarom wel het christendom maar niet de islam genoemd mag worden in deze context, ontgaat mij volledig…

  Nee knul, jij begon onterecht te blaten over de Taliban. Ik over sexueel misbruik van kinderen, binnen reli-genootschappen, in het algemeen. Met als voorbeeld binnen de gereformeerde, alhier in ons prachtig Nederland. Moet een Nationaal-fascist toch aanspreken, leek me.

  Door bovenstaand zinnetje te gebruiken (..”maar niet de islam genoemd mag worden”..) wijs jij enkel maar weer eens op je frustraties/ fixatie/ beperkte geest. Selectief wannneer het over sexueel misbruik van minderjarigen gaat.
  Je opmerking op @15 (..Het gaat om de excessen van religie in het algemeen. Wel goed lezen!..) is dan ook enkel lachwekkend te noemen. Als het niet zo enorm triest was. Taliban = religie?

  Bovenstaande even los van de (mijns insziens walgelijke) traditie van Bacha bazi, waartegen inmiddels meerdere programma’s lopen. Op verzoek van de Afghaanse overheid, met behulp van de UN. En terecht. Blijft onverlet staan dat sexueel misbruik nimmer is goed te praten.
  Enkel de Taliban/ Islam erbij halen is selectieve verontwaardiging. Van kinderen blijf je af. Of je nu gereformeerd/ moslim/ jood of katholiek bent.

  In de basis weten we allemaal wel waar dit misbruik veelal uit voort komt. Het beperkende karakter van religie, in het algemeen. Iets waar maar wat graag van wordt weggekeken. God is enkel liefde, volgens dogmatisch denken.

  Maar ja, verspil ik toch weer bandbreedte aan je.

 27. #29
  “Enkel de Taliban/ Islam erbij halen is selectieve verontwaardiging.”

  Ik had het ook over priesters, dus je opmerking dat ik enkel de taliban erbij haalde is pertinente onzin. Daarnaast had ik de religie van de taliban niet genoemd in mijn eerste reactie. Dat deed jij daarna zelf. Dus de discussie over de islam, wat jou kennelijk niet bevalt, was jouw eigen creatie. Het is niet religie dat schuldig is aan misstanden, het is wat mensen ervan maken.

 28. @30;
  Klopt. Ik lees nu (ook) dat ik enigszins verkeerd zat. Waarvoor mijn excuses. Ik geef gemakshalve maar even de schuld aan extreme vermoeidheid.

  En over religie – in het algemeen – wil gerust een discussie aangaan. Echter vertik ik het , om enkel met een vingertje naar de Islam te wijzen. Dat is wel zo’n enorm zwaktebod.

  ..”Het is niet religie dat schuldig is aan misstanden, het is wat mensen ervan maken.”…

  Dogma’s en doctrines worden dan ook, al dan niet onder dwang, opgelegd door de intrepetatie van bepaalde (verwerpelijke) geschriften, door … mensen. God aka Allah, zoals een ieder die kent uit de vele geschriften, kan zo voor het Internationaal Strafhof te Den Haag verschijnen, wegens genocide en verdere misdaden tegen de mensheid. Maar ja, een entiteit welke -mijns insziens- niet bestaat, is een beetje veel lastig om aan te klagen.

  Ontopic dan maar weer…
  De katholieke kerk doet al jaren aan “marktwerking”. Zie daarvoor enkel alle gestolen goederen, door de eeuwen heen, o.a. in het vaticaan. Even los van de brute moorden/ verkrachtingen/ mishandelingen etc. welke gepaard gingen met het verkrijgen van deze goederen.

 29. #23

  En daarnaast heb je ook mannen, zoals Pim, die sowieso niet denken aan vrouwen maar sowieso de voorkeur hebben voor het eigen geslacht.

  Aha, vandaar dus dat ze de hele dag met hun eigen geslacht zitten te spelen. Maar “Pim” speelde ook met het geslacht van minderjarige jongetjes hoor. Maar ja, dat waren Marokkanen en die waren niet alleen minderjarig maar ook minderwaardig.

 30. @28: Al B:

  Als ik vind dat bij mij alle religies er niet in komen, zegt dat iets over mij en mijn visie op religie. Waarom jij dan doet alsof je gestoken bent door een wesp in een onpersoonlijke uitspraak is me onduidelijk.
  Dat holebi-ding er alsmaar bijhalen is een beetje sleets inmiddels en toe aan iets nieuws, denk je niet?

 31. #33
  LRD

  Ik heb het stukje ook even doorgelezen, de weergave is op enkele punten totaal gelogen. Er staan zaken in die en geschiedkundig niet correct zijn en ook enkele termen die gebruikt worden zijn verkeerd uitgelegd. Voorbeeld: christenen zouden zomaar aangevallen mogen worden. dit is een leugen en zo staat er wel meer wat niet klopt.

 32. @35: DF:

  O, mag ik weten welke punten totaal gelogen zijn? Welke termen zijn verkeerd uitgelegd? Lijkt me belangrijk, aangezien het studievoer voor scholieren is. Als je het schrijft, ga ik direct en onmiddelijk die site mailen.

 33. Is goed, ben ik wel even tijd voor nodig. Moet weer even de boeken induiken.

 34. #35
  Inderdaad. Het is bijna humoristisch zoals de geschiedenis over oorlogvoering wordt behandeld.
  Overigens Hans Jansen de grootste geleerde aller tijden op z’n leermeester professor Sickbock na (http://nl.wikipedia.org/wiki/Sickbock ) heeft ontdekt dat Mohammed juist de Joden zonder reden wilde laten afslachten. Jansen is er namelijk achter gekomen dat de Joden die zich dapper hadden ingezet tegen de tereur door de Arabieren die geheel wederrechtelijk hun landgoederen en steden verdedigen tegen invallende troepen, waaronder de Joden, juist de Joden het slachtoffer waren op basis van hun ras en geloof.
  Jansen is er achter gekomen dat de aanvallen op de Joden dat niet was omdat de Joden die steden aanvielen, maar gewoon omdat ze Jood waren. Mohammed had namelijk gezegd dat elke Jood gedood moest worden, vlak voordat er een slag tegen de zogenaamde vijand begon.
  Kijk, het is heel eenvoudig. Een jaar of 70 geleden zouden wij als dappere Nederlanders toen we vochten tegen de moffen van onze bevelhebber te horen hebben gekregen: “Jongens en meisjes, zo meteen gaan jullie in de slag met de Duitsers. Bedenk dat de Duitsers een hoogstaand en ontwikkeld volk zijn die je met respect moet behandelen. Doodt ze niet onnodig. Probeer steeds in overleg te gaan en biedt hen vrede aan. Bij twijfel schenk je hen het land voor zover ze die nog niet hebben bezet of anders onderteken je de overeenkomst die de Duitsers toestaan om het land in bezit te nemen dan wel de rechtmatigheid van de bezetting te erkennen.
  Dat had Mohammed ook moeten doen bij de Joden die z’n land aanvielen.
  Maar nee hoor. Die gemene Mohammed brulde z’n troepen toe “Sla dood die Jood!!!!” terwijl hij juist heel goed wist dat Joden in die tijd ten alle tijde het recht hadden op een land in te nemen en de bevolking, mits milieuvriendelijk uit te roeien als ze dat wilden, precies zoals in de Bijbel staat omdat ze nu eenmaal uitverkorenen zijn van God.
  Maar ja, je kent de geschiedenis. Net als Mohammed die riep “Sla dood die Jood” waren er in Nederland zogenaamde verzetsstrijders, bijna altijd links of nog erger communistisch die zonder aanziens des persoons en zonder overleg riepen “Slarotiemof” (vert: “Sla dood die Duitser”; red.) waar dus duidelijk de Russische invloed in te horen was, zo gauw ze maar een Duitser zagen. Duitsers die ook nog eens hartstikke Christelijk waren.

 35. #36
  Le Roi ik weet dat je hartstikke integer bent, maar de “opdracht” die je Dessert Flower geeft is praktisch onmogelijk.
  Ik ben zelf ooit een tijdlang redacteur en “ghostwriter” van dit soort schoolboeken geweest bij een educatieve uitgever in Groningen. ( Mijn “fonds” was juist dit naast “maatschappijleer” en “mensenkennis” )
  Toen ik het heel even oppervlakkig bekeek leek het me best aardig, maar als je en detail de dingen bekijkt klopt er bij heel veel zaken niets van. Het stikt van de vooroordelen en heeft een overmaat aan nonkunde.
  Het is mij als redacteur een paar maal overkomen dat ik bij een geschiedenisboekje iets niet gecontroleerd had, wat achteraf volkomen fout bleek. Bovendien heb ik zelf dingen geschreven die pertinent niet klopten. Puur uit slordigheid had ik gewoon geschriften nageslagen en overgeschreven waarin het ook stikte van de fouten. Op zich hoort een onderwijzer alert te zijn op fouten in schoolboeken. Ze worden er dan ook bij een 2e druk altijd uitgehaald. Echter mij is het ooit overkomen dat ik bij een nichtje van me een schoolboek zag waar ik zelf 17 jaar eerder aan had meegewerkt.
  Ik las een paar stukjes. Ik heb m’n nichtje overhoord. Ze had het goed geleerd. Ze vertelde precies de fouten die ik had gemaakt als een “waarheid”, een vaststaand feit. Tot mijn verdediging kan ik in dit geval aanvoeren dat ik die fouten destijds ook al had gezien en opdracht had gegeven ze te corrigeren. Dat was dus niet gebeurd. “Mijn personeel” was dus ongehoorzaam geweest. Ze dienden alsnog ontslagen te worden zo kwaad was ik.
  Maar… dat klopt dus niet. Ik had namelijk ook nog die laatste controle moeten uitvoeren. En dat had ik dus niet gedaan. Ik was dus wel degelijk degene die op z’n lazer had moeten hebben.

 36. LRD belofte maakt schuld dus bij deze.

  Het is een bijna onmogelijke taak om de geschiedkundige fouten uit te zoeken. Ik verwijs bij deze dan ook naar het boek `The selaed Nectar` geschreven door Safi ur Rahman Al Mubarakpuri. Het is een biografie van het leven van de profeet Mohammed (s.a.w.s). Het is een boek dat de eerste prijs heeft gewonnen tijdens de Muslim World League Worldwide competition. Hierin staan de historische gebeurtenissen exact weergegeven. Het boek is nog niet vertaald naar het Nederlands voor zover ik weet maar wel verkrijgbaar in het Engels. Aan hun dus de schone taak om de fouten eruit te gaan vissen als ze daadwerkelijk de leerlingen willen voorzien van de juiste informatie.

  Enkele zaken die ik er zelf even uitgehaald heb zijn:
  De geboortedatum van Mohammed moet zijn:de negende of de twaalfde van de maand Rabi`e in het jaar van de olifant. Hij werd geboren in een buitenplaats van van Beni Haashim in Mekka op een maandagochtend.
  De datum 9 is de meeste betrouwbare datum, de twaalfde de meest bekende.

  Er word beweerd dat hij koopman zou zijn, dit is niet geheel duidelijk uit de overleveringen wat wel bekend is dat hij schaapherder was.
  De vertaling van het woord Islam zit dichter bij overgave dan onderwerping hoewel Wikipedia anders mag beweren.

  De Arabieren waren onderverdeeld in vier groepen in dit stuk komt het voor alsof het slechts een groep betrof.

  De profeet zou zich bezig hebben gehouden met het christenendom en het jodendom. Foute formulering, zou moeten zijn: de profeet hield zich bezig met de restanten van de religie van Ibrahiem.

  Ik hoop dat je er iets mee kan bereiken en hopelijk wil de schrijver van `Oorlog door de Eeuwen heen`
  zich wat beter gaan verdiepen in de geschiedkundige aspecten.

 37. #40
  desert flower

  De vertaling van het woord Islam zit dichter bij overgave dan onderwerping hoewel Wikipedia anders mag beweren.

  Dit soort “vertalingen” worden altijd opgetogen misbruikt door islamofoben en moslimhaters op welke manier dan ook geïnterpreteerd als het zoveelste bewijs dat moslims minderwaardig zijn.
  Je weet dat ik atheïst ben.
  Je weet mogelijk ook dat ik redelijk veel weet over zowel de Bijbel als de Koran.
  Ik zie beide boeken niet anders dan een vroege vorm van wetboeken. Niets meer en niets minder, aangevuld met handige tips hoe je het beste en lekkerst kunt leven.
  Voor zover mensen willen blijven geloven dat de boeken Gods woord zijn, of die van Mohammed is het helemaal niet erg als je gewoon zegt dat je je aan Gods wetten moet houden. Er staan in beide boeken maar weinig dingen waar je ook als atheïst of “ongelovige” moeite mee hebt, zeker niet als je ze plaats in de tijd waarin ze geschreven zijn.
  Natuurlijk is het tegenwoordig idioot om homo’s te doden of een vrouw niet te mogen aanraken als ze ongesteld is of het bed van een man als hij een natte droom heeft gehad. Zaken die in de Bijbel staan.
  Of als iemand zich niet aan een afspraak houdt je ‘m dan maar moet doden na afloop van de overeenkomst zoals in de Koran staat.
  Maar voor mensen zoals ik kan je best leven met een veel simpelere vertaling:
  Houdt je aan de wet!
  En dat staat gewoon in elk hedendaags wetboek.
  Niemand die zich daar druk om maakt, dus waarom zou iemand er zich druk om maken om een ietwat archaïsche vertaling van de betekenis van een woord.

 38. #41

  Ik snap je uitleg Henk. Je hebt inderdaad veel kennis van zaken alleen zie ik de wetboeken niet zoals jij, ik zie ze namelijk niet als verouderd. Het is de mens die ervan afwijkt en er vervolgens zelf een draai aan geeft met de nodige gevolgen van dien. Heb je ook de wetenschap vermeld in de Koran bestudeerd? Op zich een hele interessante studie.

 39. #42
  Ik doel met “verouderd” die zaken die je momenteel natuurlijk nooit meer zal toepassen.
  Dus o.a. de voorbeelden die ik gaf. Ik denk niet dat als jij ongesteld bent dat je het iemand kwalijk neemt als die je een hand geeft en dat je eventueel het bed van je partner best gaat opmaken ook al weet je dat hij ’s ochtends met een schreeuw en een natte onderbroek is wakker geworden.
  Ik heb ooit op deze plaats er al eens op gewezen dat het doodmaken van homo’s wel eens alles te maken kon hebben met het feit dat homo’s gevoelig zijn voor geslachtsziekten waardoor ze een hele stam kunnen besmetten en zelfs uitroeien en dat dus destijds de enige oplossing was om dat te voorkomen ze dood te maken. Niet als straf, maar gewoon uit oogpunt van een gezondheidsrisico .
  Er steekt dus niets achter wat te maken heeft met ethiek of moraal.

  Ik weet ook dat in de Koran staat iets als “laat je geloof je niet verhinderen het juiste te doen”.
  Dat zou een wet moeten zijn! Zelfs wat mij betreft artikel 1 van de grondwet.

 40. @40: DF:

  [ Het is een bijna onmogelijke taak om de geschiedkundige fouten uit te zoeken. ]

  Niet doen dan. De portee van mijn opmerkingen gaat hoofdzakelijk over de expansiedrift van alle religies.

 41. #43

  Dacht precies hetzelfde, heel veel zaken zijn verboden omdat het de gezondheid in gevaar zou kunnen brengen. Roken, drugs en drank zijn daar goede voorbeelden van. Naar mijn idee is het inderdaad niet bedoeld als straf, ligt niet in de lijn van de islam.

 42. #45
  In de Bijbel staat ook dat je de “doodstraf” moet krijgen bij overspel.
  Iedereen kan wel op z’n vingers natellen dat zo’n wet niet serieus kán zijn. Immers in dat geval zouden er maar verrekt weinig mensen op de wereld bestaan (ik, zowel als m’n vrouw in ieder geval niet)
  De Koran gaat er wat omzichtiger mee om. Je moet 4 getuigen meebrengen die je bezig hebben gezien met overspelen en die moeten ook nog van onbesproken gedrag zijn voordat je gestenigd wordt en als je beloofd het nooit weer te doen loopt het ook nog eens met een sisser af.
  In feite dus niks waar je druk om hoeft te maken, maar je moet Wilders en z’n aanbidders eens horen over de Islamregels. Heerlijk vinden ze het.Zo verschrikkelijk zijn die . Ze kunnen er maar niet genoeg van krijgen.. (Zullen we vanavond gezellig even samen gaan overspelen. Hebben zij ook hun lolletje. Altijd leuk om mensen (on)gelukkig te maken. 😉 )

Reacties zijn gesloten.