Ben je nog katholiek? Ontdopen dan maar

Er wordt nog steeds overheidssteun en subsidie gegeven aan religieuze instanties en aan omroepen als het RKK en het IKON ( beter). Ook aan de katholieken dus van de RKK met die rare paus van ze in het Vaticaan. De hoeveelheid subsidie wordt gebaseerd op op het aantal leden. Lid ben je vaak zonder het zelf (nog) te weten.

Zijn de opmerkingen van de paus je te gortig geworden, zoals ‘Homo bedreiging menselijke aard’ of meer van die kwaadaardige opmerkingen als “Homo’s zijn een gevaar voor de wereldvrede” dan kan je je laten ontdopen. Dan krijgen ze minder subsidie. Soms weet je het dus niet eens, want er werd als baby al water over je gegooid, en hoppa, je bent gristelijk en mag naar de hemel of de hel. Niet echt boeiend dat laatste, maar dat die paus met onze centen in zijn paleizen mag wonen en gore taal uitbraken is fout, heel fout vind ik.

Via deze site kan je dat doen. Ontdopen dus, en je bent niet langer lid van de club van Ratzinger & Co. Weg met die rare haatdragende- en zaaiende boel. Sluiten die Vaticaantent.

27 gedachten over “Ben je nog katholiek? Ontdopen dan maar”

 1. Een makker van mij, ook nog van de herenliefde, heeft dit geprobeerd in tijden lang voor het zogenaamde homohuwelijk en kreeg te horen: “dat kan niet hoor, het is niet meer ongedaan te maken”.
  Het enige effect zal zijn dat je niet meer als r.-k. geboekt staat.

 2. “De hoeveelheid subsidie wordt gebaseerd op op het aantal leden.” Dat is al sinds 1983 niet meer het geval. Los daarvan is ontdopen.nl een prima initiatief, omdat veel katholieken zich uit willen schrijven maar niet weten hoe. (En het schijnt zelfs dat RK-kerken regelmatig benaderd worden door mensen die letterlijk ontdoopt willen worden.)

  De gewraakte pauselijke toespraak over ‘de menselijke aard’ was natuurlijk impliciet tegen homo’s gericht, maar het ging verder dan dat: hij keerde zich nl. tegen de beroemde uitspraak van Simone de Beauvoir dat je niet als vrouw geboren wordt (maar als zodanig gevormd wordt). M.a.w. iedereen die van de gevestigde (gezins)orde afwijkt ontkent wat hem betreft zijn/haar ‘natuurlijke bestemming’. En dat dan uit de mond van iemand die zelf voor een celibatair leven heeft gekozen…

 3. Ladingen organisaties waarvoor je nog steeds voor het lidmaatschap geexcommuniceerd word …

 4. Heel erg verschrikkelijk lang geleden kon ik dat ontdopen (?) gewoon doen op het stadhuis bij de burgelijke stand. Uitschrijven heette dat toen. Vraag me nu af of dat iets anders was? Zakt alles een beetje weg in de tijd.

  De herenliefde, tja, werd heel lang ook wel de Italiaanse ondeugd genoemd.

 5. @Le Roi: Er zijn momenteel katholieken her en der in Europa die willen dat de kerk hun doop ongedaan maakt (http://georgeknightlang.wordpress.com/2012/01/31/rk-kerk-verzet-zich-tegen-verzoek-om-ontdopen/). Het kan inderdaad niet, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Actus_formalis_defectionis_ab_Ecclesia_catholica – heel kleingeestig allemaal. Maar in wereldlijke zin kan je je wel uitschrijven, goddank.

  “Italiaanse ondeugd”? Ik associeer het toch meer met de (oude) Grieken. Benedictus is overigens een enorme fan van Plato c.q. de hellenistische wortels van het christendom, maar Plato staat bol van de homo-erotiek (niet de gekuiste schoolboekversies natuurlijk, maar die zijn dan ook heel dun).

 6. @2
  En dat dan uit de mond van iemand die zelf voor een celibatair leven heeft gekozen…
  * schatert *
  @5
  Ha, die verhalen over opgewonden mannen die een openvallend bloesje observeren en tot hun spijt al wat borsthaar ontwaren….
  Nee, dat werd overgeslagen. “Jongelui, homoseksualiteit was heel gewoon in het oude Griekenland en we gaan hier verder.” * kan daar ook nog steeds om lachen *

 7. 25: Joke:

  [ “Italiaanse ondeugd”? Ik associeer het toch meer met de (oude) Grieken. ]

  De Romeinen hebben tijdens hun strooptochten veel van de Griekse cultuur overgenomen. Vooral de pausen hielden er een hele hofhouding op na, nog steeds eigenlijk.
  Tot ver in de Middeleeuwen hadden mensen niet zo heel veel last van die katholieken. Iedereen deed maar wat, de koe , de ezel , het paard en de kippen deden ook mee. Vrolijk kerststalletje eigenlijk.

  Daarna bedacht de kerk dat alles wat tegen de voortplanting, – de natuurwetten-, indruiste moest worden bestraft, de Inquisitie deed de rest. De “romantische” herenliefde werd eigenlijk altijd als een groot goed gezien, nuttig voor de oorlog ook, zoals bij de nazi’s. Kameraadschap.
  De wetenschap ging zo rond 1850-1900 bedenken dat de sodomieten wel eens een derde soort zou kunnen zijn. Categoriseren pakt altijd verkeerd uit.

  Een aardig boek waarin a-l-l-e-s valt te lezen en met veel mooie plaatjes:

  http://www.nieuwamsterdam.nl/van-alle-tijden,-in-alle-culturen

  En nu zitten we met de gebakken peren. ; )

 8. Als katholiek ben ik het met veel uitspraken niet eens.
  Toch schrijf ik mij niet uit.
  Sinds de misbruiken in de kerk, geloof ik de voorgangers niet meer.
  Ik wil dus niets meer te maken hebben met priesters en dergelijke.
  Toch is mijn geloof mij heilig.
  Het is voor mij een levenswijze.
  Zoals opkomen voor de zwakkeren in de samenleving.

 9. @8 Theo, het is jou eigen beslissing en daar heb ik respect voor.

  Voor je geloof heb je niet altijd verplicht een Kerk nodig, wantvwat jij zelf met God heeft is veel belangrijker. De Kerk komt pas erna, indien je dat zelf zou willen.

  Respect.

 10. Heb me ooit uit laten schrijven bij de Nederlands Hervormde Kerk. Was verhuisd en kwam er zo’n ouderling aan de deur of ik naar de kerk wilde. Nou nee dus. Aardige man, maar wilde echt niet. Maar kostte toch best nog wel moeite om het zover te krijgen.

  Ben gedoopt en naar christelijke school geweest omdat er geen openbare was in het dorp, dat was vroeger nog zo.
  Maar mijn ouders waren ook enorm teleurgesteld in de hele kerk en de mensen die de kerk maken. Want dat is het probleem. Dat gebouw staat er gewoon, dat doet niets. Die mensen maken of breken een kerkgemeenschap. En als ze nou maar eens gewoon toegaven dat ze ook gewoon mensen zijn die fouten maken, maar teveel van een geloofsgemeenschap zijn er van overtuigd dat zij de waarheid in pacht hebben en de rest van de wereld is verdoemd. Nou dat zullen we dan nog wel eens zien 😛

 11. @7: “Tot ver in de Middeleeuwen hadden mensen niet zo heel veel last van die katholieken.”
  Het is precies die opvatting – dat huwelijk, gezin en seksuele mores niet altijd de vorm(en) hebben gehad die we nu kennen – die de paus bestrijdt en smalend de ‘antropologische revolutie’ noemt. Wat hem (en de franse rabbijn Bernheim, die hij als getuige aanhaalt) betreft waren Adam en Eva reeds getrouwd, en daarmee basta. En het is allemaal de schuld van haar van Beauvoir met d’r rare ideeën dat dat afbrokkelt.
  Niettemin sympathiek dat iemand het existentalisme / structuralisme nog eens uit de kast trekt, je hoort tegenwoordig bijna nooit meer spreken over ‘keuze’ maar nog slechts van ‘geaardheid’.

 12. Ik schaam me heel erg om een Katholiek te zijn, wie zijn zei eigenlijk en wat geeft hun het recht die walgelijke pedofieltjes die jonge kindertjes misbruiken om zoiets vreselijks over homo’ te zeggen of te schrijven hier heb ik geen woorden meer voor, ik walg van dat schijnheilig gedoe van de kerk.
  En de paus ook een walgelijke verschijning lijkt grizzle Adam wel de paus wat een verschijning is die man.
  Aan alle homo’s trek jullie van dat figuur niets aan jullie zijn gelijk aan iedereen misschien zijn jullie nog beter dan soms ander mens
  De kerk is altijd al een organisatie geweest met de naam zakkenvullers nou van mij hebben ze nog geen rooie cent gekregen en zullen ze ook niet krijgen.
  Groetjes Carin.

  Ook ik ga me registreren voor ontdopen

 13. Overigens denk ik dat de gaybashing van Benedictus niet voor de Bühne in “het noorden” is, maar juist die van het zuiden waar het veel beter valt en waar de meeste katholieken wonen: Latijns-Amerika, Afrika, de katholieke streken in Azië… Kerkpolitieke kwestie.

 14. @21: Maar hij steunt ook expliciet die Franse rabbijn. Het schijnt dat de discussie rond het homohuwelijk best fel verloopt in Frankrijk, dus daar zijn ook heel wat zieltjes te winnen.

 15. Beste mensen, Waar maken jullie je druk om? Gedoopt? Oooohhh, verschrikkelijk?! Sjongejonge…Allereerst: Wanneer is iemand van jullie een kerk ingegaan de laatste 5 jaar? Wanneer hebben jullie voor het laatst een financiele bijdrage geleverd (al was het maar een euro)? Wanneer hebben jullie echt Kerst/Pasen gevierd en daarbij het ook maar EEN KEER gehad tijdens het feestmaal over Jezus Christus? Wanneer hebben jullie gevast? Gebiecht? Communie gedaan? Dus hou aub op met die onzin dat je uberhaupt gedoopt=gelovig was, laat staan Rooms Katholiek of Protestants of welke stroming dan ook. Geloofsbelijdenis is toch echt iets meer dan alleen maar homo zijn of niet, beste mensen. En nog iets: wat jullie doen moeten jullie zelf weten, maar wel grappig om te zien dat binnen nu en enkele jaren de Islam de grootste religie in Nederland is! Ook grappig om vooruit te kijken; wanneer jullie dochters en zonen thuis komen met een islamitisch vriendje/vriendinnetje…Want hoe leg je uit dat je dat niet zo jofel vindt? “Cultuurverschil”? Over 20 jaar heb je in Nederland alleen maar atheisten en Islamieten. Grappig om te zien hoe de RK, ooit gevierd door het Westen, ten onder gaat bij het eigen volk, terwijl de Oosterse kerken (ooit kapotgemaakt door de RK; denk aan het Byzantijnse Rijk) nu floreren en geen schandalen kennen. Ooit zal de waarheid boven tafel komen, ooit zal het duidelijk worden dat de Westerse interpretatie van Jezus Christus verkeerd was. De RK heeft gefaald, maar het paniekerige gedrag van “Oh jee, ik laat me zsm ontdopen” is hilarisch. Mensen, denk toch na!

 16. binnen nu en enkele jaren de islam de grootste religie in Nederland????
  Laat je nakijken.

  Je zoon of dochter die thuiskomt met een moslim vriendje of vriendinnetje niet jofel vinden???
  Je bent gewoon een ordinaire racist.

 17. @26, “lezeres” bedoelt dat deze 3% allemaal in Nederland en vooral in haat hersenen zeer geconcentreerd zijn.

  Kbedoel maar 3% verstand.

Reacties zijn gesloten.