Kanker gehad? Ga maar in een tent wonen

Het integraal Kankercentrum Zuid en de universiteit van Tilburg hebben onderzocht of ex-kankerpatiënten een hypotheek kunnen krijgen.
Bijna 6 van de 10 lukt dit niet, en voor een levensverzekering moeten ze méér premie betalen.

Tel daarbij op het plan van de neoliberalen om vrijwel alle huurwoningen in de verkoop te doen, en dan kan je dus nergens meer terecht. Zoek het maar uit. Ziek zijn is je eigen keuze hè? Je kan verrotten als je ziek bent of bent geweest.

Rutte en zijn bruine volgers zagen dat het goed was, en ze likten de rechtse vingers weer eens af. Maar ja, zij krijgen geen kanker en worden nooit ziek, en áls ze het al worden hebben ze méér dan genoeg gegraaid om hun schaapjes op het droge te hebben.

7 gedachten over “Kanker gehad? Ga maar in een tent wonen”

 1. De bestaanslogica van de “Vrije Markt” in de Zorgstelsel komt op zuiver Discriminatie uit.

  De Nieuwe Zorgstelsel is eigendom van De verzekeraars geworden.

 2. Dit zijn de voordelen van marktwerking.
  Je kunt komplete bevolkingsgroepen uitsluiten.
  Alles is geoorloofd om winst te maken.
  Dit zijn de vruchten van neo- liberaal beleid.
  PS. kijk eens welke partijen voor neo liberaal beleid zijn, en kijk eens welke partijen voor de Euro zijn.
  Dan zie je de overeenkomsten.

 3. mark r., vvd, tevens slechtste-mp-van-nl-ooit is alvast in zijn oudejaarsconference in een krant…

  Nog niet zo heel lang geleden was u een behoorlijk linkse jongen die vond dat ook de minima zich aangetrokken zouden moeten voelen door de VVD…

  ‘Dat vind ik nog steeds. Iemand met een bijstandsuitkering zou VVD of CDA moeten stemmen.

  http://goo.gl/1eFBH

  ik wens u allen een spoedig uitende en een uitermate extreem links 2012 ,-)

 4. Ik heb geprobeerd een levensverzekering af te sluiten voor onze meervoudige gehandicapte dochter, de ene afwijzing na de andere. Ik heb vragenlijsten in moeten vullen met vragen die naar mijn idee totaal overbodig waren en ook te diep ingaan in prive omstandigheden.

 5. Ik zou aan een ieder willen vragen, waarom worden prof voetballers bij transfer naar een andere club eerst
  gekeurd?

 6. De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties reageert dat verzekeraars zich vaak lijken te baseren op verouderde overlevingsstatistieken.

  Ik las ooit eens een superkort SF-verhaaltje die ongeveer als volgt ging.

  Ik heb geprobeerd een levensverzekering af te sluiten.
  Ik werd geweigerd. Wel kreeg is een permanente bewaking om m’n huis en krijg alles wat ik maar wenste, zelfs de mooiste vrouwen. Ik wordt voortdurend in de watten gelegd, behalve m’n vrijheid ontbreekt me aan niets.
  Wat is namelijk gebleken? De voorspellingen die verzekeraars omtrent hun klanten aangaande hun levensverwachting maken zijn inmiddels zo verfijnd dat men mij wel moet beschermen. Men heeft namelijk berekend dat als ik dood ga de wereld vergaat.

  Ik ben ooit terminaal geweest wegens slokdarmkanker. Mijn genezing is voor alle artsen (en ik ben daarna door 4 verschillende artsen onderzocht) als “onverklaarbaar” beschouwd. Wel hebben zowel Christenen als moslims voor me gebeden.

  Dus degenen die me wel soms kunnen vermoorden, zijn gewaarschuwd.

 7. Ter aanvulling:
  Stel dat toen Jezus zo zo’n 1990 jaar geleden in Jeruzalem aan de verkeerde kant van de weg liep of door een rode stopfakkel zou hebben gelopen.
  Dan zou hij ongetwijfeld een boete krijgen van een Romeinse soldaat, zeker omdat hij een Jood was,
  Jezus zou dan z’n geboortedatum hebben moeten opgeven.
  Hij zou dan vast gezegd hebben “25 december, 0” of iets als “de 25e dag van de 10e maand van het jaar 0”.
  Geheel dus zoals we allemaal weten de enige juiste datum is al denken sommige geleerden ander er over maar dat zijn nu eenmaal geen gelovigen.
  Jezus zou dus niet hebben gelogen. Bedenk ook dat Jezus, net als tegenwoordig verzekeraars en politici uitstekend in de toekomst kon kijken én niet hoefde te liegen, dit in tegenstelling tot verzekeraars en politici die dat altijd moeten doen, anders overleven ze het niet.

  Jezus en ik hebben in ieder geval drie dingen gemeen. Beide zijn we Jood, beide gestorven en beide weer opgestaan uit de dood.
  Ik ben op 3 mei geboren. Die dag is later uitgeroepen tot “Dag van de Persvrijheid”. (Helaas kan ik het niet bewijzen. Ik ben m’n ID-kaart kwijt)
  Stel dat ik door het rode licht fiets. Dan krijg ik een bekeuring als het even tegen zit. Dan vraagt uiteraard de agent naar m’n naam. “Henk” zeg ik dan geheel waarheidsgetrouw. Vervolgens volgt de rest van de procedure. “Woonachtig? Geboortedatum? ” Ik antwoord dan: “Ja hier, 3 mei 0!”
  De reactie laat zich raden. Ik zou de agent hebben uitgescholden voor “nul” maar ik vertel dat “nul” mijn geboortejaar is, wat inderdaad ook nog eens correct is zij het dat ik gewoon gewoontegetrouw delen van een antwoord die bekend geacht worden weglaat wat scheelt bijvoorbeeld tijdens het twitteren. In mijn geval dus de eerste 3 cijfers van m’n geboortejaar zoals die in m’n ID-kaart staan vermeld.

  Het zou dus heel goed mogelijk kunnen zijn dat mijn geboortejaar als begin van een nieuwe jaartelling wordt gezien, die op 3 mei wordt gevierd en dat is een dag dan waar je geen rotjes afsteekt maar gewoon in alle vrijheid je mening mag uiten. Iets wat tegenwoordig (weer) verboden is.
  Ik zal gezien worden als iemand die voor de vrijheid vecht net als bijvoorbeeld …. eh …eh. Nou ja dat doet er niet zo veel toe.
  Ondanks dat zal de boete blijven staan. En dat terwijl die agent niet eens kan bewijzen dat ik sta te liegen want ik heb immers niks geen kaart bij me en zelfs al zou ik ‘m bij me hebben dan geldt die ook niet wat hij is al verlopen.
  Het zou dus best kunnen zijn dat die agent en z’n nakomelingen nog eeuwenlang door m’n volgelingen met de nek wordt aangekeken en zelfs worden vervolgd. Immers dat hebben de Christenen ook met de Joden gedaan.
  Misschien lijkt het raar wat ik nu zeg, maar bedenk dat Mijn Naam vooral het laatste jaar talloze keren is geroepen. Weliswaar heet mijn vrouw geen “Ingrid”, maar is het wel waar dat ik “Henk” heet. En ik ben de “Waarheid” zoals straks in alle kranten is te lezen.
  Bedenk ook dat een tijdje geleden al mensen me graag in huis zagen omdat ik voor hen geestverruimend was. De kreet “Haal Henk es in huis” komt echt niet uit de lucht vallen.
  Ik voorspel dat we met mij een gouden toekomst tegemoet gaan.

  Ik zit echter met één probleem.
  Momenteel zitten we dus nog steeds met de oude jaartelling die dus onterecht naar nu blijkt is gevierd.
  Maar m´n vrouw en ik moeten, hoe onrechtvaardig ook, toch een stuyk of 5 recepties aflopen waar nogal eens wordt gezoend en verplicht handjes wordt gegeven.
  We weten allemaal hoe het met Jezus is afgelopen toen hij eens vlak na een andere feestdag, Pasen heeft staan zoenen.
  ….. Ik denk dat ik dit jaar maar oversla.

Reacties zijn gesloten.