Kandidatenlijst PvdA bekend gemaakt; al weer 2 boos opgestapt

Vandaag is de kandidatenlijst van de PvdA bekend gemaakt. Vanmorgen had de Volkskrant al een overzicht van de eerste 12 in handen en om 16.00 uur is de officiële lijst bekend gemaakt.

Zoals bij de PvdA gebruikelijk zijn er al weer mensen heel boos geworden, dat ze niet op de door hun gewenste plaats zijn gezet en moeten dat dan ook luid verkondigen aan den lande. Ik vind het altijd zo onvoorstelbaar. Alles van de PvdA ligt altijd gelijk op straat, zijn dat van die babbelkousen? Waar andere partijen een soort cordon van stilte hebben, lopen ze bij de PvdA alles direct te roeptoeteren als er iets niet naar iemands zin gaat. Het kan natuurlijk zijn dat er vreselijk straffen staan op uit de school klappen bij andere partijen.

Nu is ene Jeroen de Lange erg boos dat hij niet op de door hem gewenste plaats staat. Wie? Jeroen de Lange, hij is in januari 2012 in de Tweede Kamer gekomen als opvolger van Hans Spekman. Dus Jeroen heeft jarenlange ervaring en is onmisbaar voor de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. Dus is terecht boos en is ook terecht opgestapt. Daarna heeft hij het luid aan de pers laten weten. Kan iedereen weer smullen van een rel binnen de PvdA.

Ook Metin Çelik, Tweede Kamerlid met als pakket Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs, staat niet op een door hem gewenste plaats en heeft ook laten weten niet beschikbaar te zijn voor de kandidatenlijst.

Wat is dat met die mensen? Ambitie mag best wel van mij, maar er spelen hier toch ook andere zaken. Zoals een dienende taak naar de partij en het volk (willekeurige volgorde). Maar daar zal ik wel weer te naïef voor zijn. In ieder geval kunnen beide heren rustig op zoek naar ander werk, de wachtgeldregeling zal best wel uit te houden zijn.

14 gedachten over “Kandidatenlijst PvdA bekend gemaakt; al weer 2 boos opgestapt”

 1. Tja, misschien helpt het als er meer openheid komt over waarom mensen op een bepaalde plek staan en wat volgens de commissie hun kwaliteiten dan wel zijn.

 2. Geen idee waarom Mei li Vos na haar 2 jaar wachtgeld genieten op een dergelijke plaats is gekomen
  waarom van plaats 38 naar een verkiesbare plaats? Wat heeft ze gedaan in die periode die deze stap van het PvdA bestuur verklaarbaar maakt? Is ze ergens goed in geworden? Heeft ze ergens verstand van gekregen?

  Op de PvdA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni 2010 stond Vos, net als in 2006, op de 38ste plaats. Zij probeerde nog op basis van voorkeurstemmen in de Tweede Kamer gekozen te worden, maar slaagde daar met 10.200 stemmen niet in.
  bron: Wikipedia

 3. @2 er zijn mannen , ze hebben het hier op de site zelf toegegegeven die PvdA stemde omdat ze Mei li een lekker ding vinden , persoonlijk vind ik een tuthola die publiekelijk mekkerd dat ze , ondanks het feit dat de PvdA er eigenlijk vanaf gestapt is , de arbeidsmarkt nog verder wil ver-hervormen nóg een reden om de PvdA te wantrouwen …

 4. Wat is in hemels naam het nut van 79 regionale lijstduwers waar bij onderstaande toch echt lachwekkend is. Ik zou bijna denken dat onze kolonie nog in volle hevigheid er is en een excuus Kaapverdiaan bovenaan gezet

  BES (Bonaire, Saba, St. Eustatius)
  75. Jose Carlos Goncalvez
  76. Jeltje van Nieuwenhoven
  77. Elvira Sweet
  78. Jan Pronk
  79. Hans Spekman

 5. #4 geheel mee eens, met mevr Vos heeft de PvdA aansluiting bij de denkbeelden van D66 over hervormingen op de arbeidsmarkt.

  Heb haar overigens net op politiek 24 horen zeggen dat ze graag wil dat iedere Nederlander weer ziet dat hij/zij eigenlijk een “gezellige sociaal democraat” is. Dat ze haar waxhtgeld-tijd leuk gebruikt heeft om haar kind te zien opgroeien dat doen er wel meer (Sabine Uitslag) maar dat je daar Libelle prietpraat van over houdt is nieuw voor me

 6. Je zou ook moeten kunnen ‘minnen ‘ in het stemhokje
  Stem op je favoriete kandidaat en een min op een kandidaat van de zelfde partij die je echt niet ziet zitten

  zo een Mi lei Vos is een blunder van de kandidatencommissie van de PvdA; ze is van een niveau gelijk aan Aptroot; heeeeeeeel veel lucht, blunderend en zichzelf ontzettend ‘goed bezig zijn’ vinden.

  Ik wil die helemaal niet in de PvdA zien

 7. Is dat haar enige verdienste?
  Als antwoord op Mona Keijzer van het CDA?

  Ik lees op twitter dat men in de fractie straks ruzie wordt wie naast Mei Li mag zitten. Moet er niet aan denken mag je de held dag naar de foto’s kijken van ‘ Kleine Vos ‘ zoals ze haar koter noemt. Verschrikkelijk je ziet de bakfiets er al bij.

  Maar goed, nog geen antwoord waarom ze op plaats 20 is gezet, dus is het niet verwonderlijk dat een aantal zittende kamerleden boos zijn. Want die weten het blijkbaar ook niet wat de verdiensten van die mevrouw zijn behalve op de juiste plaats op de juiste tijd voor een camera staan.

 8. Ze zal wel redelijk populair zijn in bepaalde kringen. Maar verder heeft ze inderdaad sinds de vorige keer dat haar voorkeursstem actietje mislukt was, niks gepresteerd voor zover ik weet. Ja 3 ingezonden stukken op Joop.

 9. Dan maar even op de Zeikstijl manier:

  met wie heeft Moervos staan tongen? Sambo of Spektrui

 10. @4 Ik ben 1 van de betreffende 4, maar dat hebben we zo niet gezegd hoor (bij 2 van de 4 was dat iets als “…en bovendien is ze ook nog…” en dat was het) 😉

  Zou toch een mooie boel worden als ik op iemand stem omdat ze een lekker ding is ofzo – ik schat mezelf toch echt iets hoger in. 😛
  *zet alvast 1 hak in het zand* 😈 *vindt dat iedereen gewoon blij zou moeten zijn met kiezers die niet op PVV, VVD, SGP, Brinkman of CDA stemmen*

Reacties zijn gesloten.