Kandidaat leiderschap UKIP ziekenhuis ingeslagen door partijgenoot

steven_woolfe_ukipnec
Steven Woolfe. Illustratie: Wikipedia

Een fraai staaltje extreemrechtse omgangsvormen: Europarlementariër Steven Woolfe van de UKIP is vandaag het ziekenhuis ingeslagen door partijgenoten. Woolfe geldt als grote favoriet om Diana James op te volgen, die gisteren volledig onverwacht het partijleiderschap neerlegde.

De Europarlementariërs van de UKIP kwamen vandaag bijeen om te bespreken hoe het na het vertrek van James verder moet met de partij. Enkele aanwezigen verklaarden tegenover de Guardian dat de bijeenkomst in een verhitte sfeer verliep. Woolfe zou één of meerdere klappen hebben gekregen, mogelijk n.a.v. zijn mededeling dat hij had overwogen over te lopen naar de Tories.

In eerste instantie leek er weinig aan de hand, maar kort na de bijeenkomst zakte Woolfe bewusteloos in elkaar en werd hij in allerijl naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand zou ‘ernstig’ zijn.

Woolfe was ook tijdens de vorige verkiezingen voor partijleider de uitgesproken favoriet, maar meldde zich 17 minuten (!) te laat aan als kandidaat. Zijn tegenstanders binnen de partij grepen de gelegenheid onmiddellijk aan om hem te wippen.

De persoonlijke verhoudingen binnen de UKIP zijn al heel lang slecht. De partij werd bijeengehouden door het charisma van Nigel Farage, maar sinds zijn vertrek rolt de partijtop voortdurend vechtend over straat.

AANVULLING 16.00u

Het Europees-parlementslid dat Woolfe het ziekenhuis heeft ingeslagen heet Mike Hookem. Zo’n naam verzin je niet.
Mede EP-lid Neil Hamilton, voormalig Tory-Lagerhuislid dat heeft gezeten voor corruptie, zegt dat “Woolfe het zichzelf heeft aangedaan”.