Kamp (VVD): ook oudere arbeider moet in staat zijn veel geld voor werkgever te verdienen

Kamp is helemaal in topvorm, afkappen van de sociale zekerheid. Iedereen kan werken en succes is een keuze. Iedereen moet maar bij blijven scholen, of hij/zij wil/kan of niet en moet vooral in staat zijn om een optimale productieëenheid van de werkgever te zijn. Dit alles niet voor een eigen leuk inkomen, nee om ‘geld te verdienen voor de werkgever’. Zo kennen we de VVD weer!

Lees wat hij zegt op nu.nl:

Werknemers moeten zich realiseren dat ze op een leeftijd van 45 nog zeker 20 jaar moeten werken, zich moeten bijscholen, concurreren met anderen en geld verdienen voor hun werkgever, vindt Kamp.

Kamp is geschuffeld, ik ken ouderen die zich de schompies zoeken naar werk en nergens aan de bak komen. Ze weten zich geen raad met waar ze goed aan doen en de UWV helpt ook niet. Als je ontslagen wordt op latere leeftijd en dan in deze tijden, waar heel veel werklozen naar een baan zoeken en dit kabinet er alleen maar voor zorgt dat er elke dag meer bij komen, hoe kom je dan aan een baan? En die opmerking dat mensen uit Den Haag of uit Rotterdam best wel in het Westland kunnen gaan werken, slaat nergens op. Moeten mensen van bijna zestig of ouder in de kassen gaan werken? Gaan wij zo om met mensen? Die Kamp vertilt zich enkel aan een pen of snijdt zich aan papier, die man weet niet wat lichamelijke arbeid is en oordeelt er dan zo makkelijk over. Laat hem maar eens een paar weekjes in de kassen gaan werken op zijn leeftijd. Denk niet dat hij het volhoudt.

10 gedachten over “Kamp (VVD): ook oudere arbeider moet in staat zijn veel geld voor werkgever te verdienen”

 1. Tja Kamp gaat er wel degelijk van uit dat iemand dat als iemand die niet werkt dat vrijwel altijd aan ‘m zelf is en dat als er mensen ontslagen worden dat komt omdat ze te veel looneisen stellen of andere luxe zaken waar de hardwerkende werkgever niks mee heeft.
  Als de ww en bijstand lager zijn gaan mensen wel weer aan het werken dan is de werkloosheid tot 0 gereduceerd. Het ligt immers aan de linkse elite dat “rechts” altijd als zij regeren te maken hebben met de grootste werkloosheid en onder hen de werkloosheid bijna altijd stijgt.

  (Keira, ik mail je nog)

 2. Ik vind dat toontje wel storend “Werknemers moeten zich realiseren…” alsof hij tegen, voor hemzelf althans, het “PLebs” aan het praten is. Alsof die mensen minderwaardig voor hem zijn.

 3. Werkelozen zijn ook minderwaardig voor Kamp,
  Maar goed, wat ik van hem vind kan ik nergens publiceren.
  Hij is minister van sociale zaken.
  Kan hij alleen in een rechts kabinet zijn, hij heeft volgens mij de warme uitstraling en het sociale medegevoel va een diep gevroren kakkerlak.
  Hij zou zich, zelfs niet voor veel geld, een kennis van mij mogen noemen.

 4. #3

  Een “collega” van hem, de VVD-er Vonhoff heeft eens gezegd dat als je voor je geld hard moet werken, je het niet handig hebt aangepakt.
  En inderdaad is inmiddels gebleken dat het grootste deel van de mensen die in de WW of bijstand zit nog te lui is om zelfs maar voor niks te werken.

 5. Weet je wat ook zo gemeen is van die zogenaamde arbeiders?
  Ze zijn aan het werk en dan verliezen ze een arm of een been omdat zogenaamd de “baas” zich niet aan de veiligheidsvoorschriften heeft gehouden, maar als ze gewoon heel eventjes samen op zoek in in de pauze of na het werk dan is zo’n been makkelijk weer te vinden en dan zal blijken dat die arbeider gewoon onvoorzichtig geweest is en niet heeft nagedacht bij wat hij deed.

 6. Wellicht kunnen de dames en heren van het gedooggedrocht het goede voorbeeld geven door de wachtgeldregeling voor politici in het algemeen en die van partijbonzen van organisaties met het woord vrijheid in de naam in het bijzonder af te schaffen. Arbeit macht frei tenslotte

 7. Mensen Denk eens goed na
  Ik kom wekelijks in duitsland Als je alles vergelijkt met de Nederlandse prijzen stop dan hier met boodschappen doen. en de kwaliteit is ook veel beter.
  Ga naar duitsland bv Kleve of Denekamp en rij dan even door naar xxxl dan word je wakkergeschud .
  Door dit kabinet gaat Nederland naar de Donder
  Door besparing van de boodschappen kan je toch een leuke rekening opbouwen.
  Duitsland is gemiddeld 35% goedkoper als Nederland.
  Tel Uit je winst.

 8. Ja leuk bedacht, weet niet wat het met dit onderwerp te maken heeft. Maar is het niet beter om te zorgen dat het hier voor iedereen beter wordt, in plaats van de zorgen dat er in Nederland geen boodschappen meer gedaan kan worden? (als gevolg van faillissementen van de diverse bedrijven en bedrijfjes). Plus de mensen die niet naar over de grens kunnen, gaan een hele hoge prijs betalen voor hun boodschappen. Maar ja, dat zal een slimme rekenaar een zorg zijn, als hij maar kan sparen en de rest van de ***** krijgen.

Reacties zijn gesloten.