Kamp (VVD) opent trots Meldpunt Malafide Uitzendbureau’s

Want zo stelt Kamp, dit kan niet, mensen uitbuiten en dit moet afgelopen zijn! Al die malafide uitzendbureau’s en uitbuiters moeten over 2 jaar verdwenen zijn. Ferme taal van Kamp, zoals we gewend zijn van dit kabinet, ferme taal en verder niks.

Want, wat blijkt? Dit meldpunt is een wassen neus. Bij het Meldpunt Malafide Uitzendbureaus kunnen mensen alleen in het Nederlands klagen. Als seizoenarbeider uit een ander land heb je daar dus weinig aan. Maar ja andere taal mag niet he van de PVV en haar aanhang, stel je voor zeg! (terwijl wel iedereen die Geert met zijn Lemburghs wel moet verstaan, ppfffff).

Bij het Meldpunt Malafide Uitzendbureaus kun je klagen, mits in het Nederlands, maar liever hebben ze dat je klaagt bij de vakbonden of bij de Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten. Als er achterstallig loon te claimen is, dan moet je dat maar via de kantonrechter doen (gaat lekker, ook daar hogere griffierechten om iets gedaan te krijgen?).

Mijn conclusie: het Meldpunt is symboolpolitiek dat geen zoden aan de dijk zet en de malafide uitzendbureau’s kunnen gewoon hun gang blijven gaan in Nederland. Tenslotte moeten de bazen wel lekker blijven verdienen over de ruggen van de werknemers, helemaal in stijl met dit afbraak- en uitbuitkabinet.

 

 

1 gedachte over “Kamp (VVD) opent trots Meldpunt Malafide Uitzendbureau’s”

  1. Beter oprichten: Meldpunt Malafide Politici.

    Aangeven van alle luitjes die reclametaal bezigen en in wezen niets zeggen, losse beloftes maken, beloftes maken die ze nooit nakomen, steeds van verkiezingspunten veranderen, steeds een rad voor ogen van de kiezers draaien enz.enz, vul maar het zelf in.

    Dan pas hebben we wat aan.

Reacties zijn gesloten.