Kamp en De Krom krijgen hun zin met de nieuwe Wet Werk en Bijstand, gezinsontwrichting

Met ingang van 1 juli gaat de nieuwe Wet Werk en Bijstand in werking en worden de inkomens van verschillende familieleden bij elkaar opgeteld. Met deze wet maakt het kabinet gezinnen kapot en geeft jongeren een vreselijk slechte start. Als jongere met werk en een ouder in de bijstand, ben je de klos, hoe je het ook wendt of keert. Als je thuis blijft, moet je voor je ouder zorgen en als je het huis uit gaat, sta je ineens op eigen benen met alle financiële lasten van dien. Kortom, je bent met dit rechtse kabinet aan de onderkant van de maatschappij gewoon de lul. Iets opbouwen voor later, alvast een spaarpotje maken voor een eventueel eigen toekomst, vergeet het maar. Je zult je zuur verdiende centen opmaken, goedschiks of kwaadschiks. Laat dat maar aan het VVD-duo Kamp (zuinig bekkie) en De Krom (positief lachebekje à la Rutte) over, snap helemaal niet dat er twee VVD’ers op sociale zaken zitten. Of misschien juist wel, goed uitknijpen die lui, hadden ze maar niet arm moeten zijn. Is allemaal een keuze.

Hoorde ik die De Krom ook nog in het NOS Journaal zeggen, dat iedereen die kan werken ook moet werken, want er is genoeg werk. Weet niet in welke wereld deze man leeft maar laat hij even zorgen voor banen. Dat zou wel zo fijn zijn dan. De ongelooflijke l*l.

 

13 gedachten over “Kamp en De Krom krijgen hun zin met de nieuwe Wet Werk en Bijstand, gezinsontwrichting”

 1. Er breken gouden tijden aan voor huisjesmelkers die jongeren “helpen” door ze een kamer te verhuren zodat ze niet opdraaien voor het onderhoud van hun ouders die geheel buiten hun schuld door dit kabinetsbeleid in de bijstand geraken. Maar ja, “willen is kunnen” volgens lachebekje. 😈

 2. Ik denk dat er dan een heleboel jongeren zich gaan laten inschrijven op andere adressen, spookadressen dus, met de nodige gevolgen van dien.
  Deze maatregelen demotiveren de jongeren alleen maar meer. Net op het moment dat ze eindelijk hun eerste geld gaan verdienen moeten ze dat dus gaan inleveren. Ik noem het gewoon uitbuiten van de jeugd. Mijn kinderen die nu vakken vullen in de supermarkt moeten hun zuurverdiende geld dat ze hebben verdiend na schooltijd en in het weekend gaan inleveren? Hou ik ze gelijk thuis laat een ander die vakken maar gaan vullen dan.

 3. De hele gang van zaken mbt deze nieuwe bijstandsregels is kwalijk. Is er doorgejast in een ongekend tempo.
  20 december 2011 moest de eerste kamer nog beslissen en was het voor de gemeenten (in principe) nog niet duidelijk of de wet het wel zou halen. Er waren veel bezwaren. Wel moest alles al klaar zijn voor invoering per 1-1-2012. En gezien de onmogelijkheid van directe uitvoering vanaf dat tijdstip kwam er een uitstel van een half jaar.
  Wat voor een regering voert nwe wetgeving in voordat de gevolgen enigszins in kaart zijn gebracht?
  http://www.vng.nl/eCache/DEF/1/10/417.html

  Nu komen de gemeentes er achter dat het aantal getroffen gezinnen in de praktijk vele malen groter is dan aanvankelijk werd ingeschat.

 4. Vreselijke maatregel.
  Ook in gezinnen waar iedereen werkt (bv moeder met aanvullende WWB-uitkering en dan ook nog eens omdat Kamp flutcontracten stimuleert)) en werkend kind geldt de maatregel.
  Als straks onder de Wet Werken naar Vermogen iedereen op bijstandsniveau of onder het minimumloon aan het werk moet, geldt de huishoudinkomenstoets ook.
  En Kamp maar praten over stapeling van uitkeringen!
  Ongehoord!!

  Ik werk ook met een aanvullende WWB-uitkering.Mijn werkende zoon is al gedwongen vertrokken uit angst straks tgv huisjesmelkers geen fatsoenlijke woonruimte meer te kunnen krijgen. Sparen kan hij nu wel vergeten.
  Armoede wordt weer erfelijk.

 5. @4:

  .”Armoede wordt weer erfelijk. .

  Was het ooit anders? Daar zal de PVVD constructie niets aan veranderen. Evenmin dat verdere VVD gebrabbel.

 6. Een groep die zich aan kleine kinderen vergrijpt kan ons land niet verbieden maar onze eigen jeugd alles wat veilig is afnemen en ze dwingen met hun eerste salaris te vertrekken richting een onzekere toekomst daar helpen onze heren graag aan mee. Sociaal land ????

 7. @1
  De Huishoudtoets IS ingevoerd per 1-1-2012. Alleen geldt hij pas voor bestaande mensen in de WWB per 1-7-2012. Voor hen geldt een overgangsrecht om zgn je uitgavenpatroon te kunnen aanpassen en onderling afspraken te maken!!! In de meeste gevallen kan alleen worden afgesproken wie t huis uit moet, anders wordt het wie krijgt het vlees vandaag…..
  Voor alle nieuwe bijstandsaanvragen geldt de wet al.

 8. er zijn gezinnen die al generaties lang hun hand ophouden.
  Normaal werken schynt niet langer “links te zyn. Beter is het wanneer de PVDA zich de PVDU noemt.
  Als je maar zwak, ziek of misselijk bent.
  Het trieste voor deze stakkers is het wanneer er een socialistische regering komt.
  Dan geen discussie of je voor je nieuwe baan moet verhuizen, maar dan meteen het werkkamp in.

 9. “er zijn gezinnen die al generaties lang hun hand ophouden.” (zie #8)

  Deze sleetse VVD-mantra komt meestal van mensen die uit luxe-gezinnetjes komen en niet weten waarover ze het hebben. Bij dat soort mensen mag je met alle plezier je hand ophouden, want dit soort egoisten verdienen niet beter. Ouderen financieel afhankelijk maken van hun kinderen, alleen een egoistische PVVD’er kan met dit soort maatregelen aan komen zetten. Het volk moet toch maar weer eens een guillotine in elkaar knutselen.Mensen de armoede in jagen, dat is het enige wat dit kabinet kan.

 10. @9 Bij mensen die beweringen als bijvoorbeeld “er zijn gezinnen die al generáties…” (etc etc etc) uit hun mouw schudden, kun je het beste vragen: “Noem er eens drie?”

  (En mochten ze er drie weten, dan is de volgende vraag natuurlijk: “Waarom heb je daar dan niets aan gedaan?”)

  Een andere mogelijke reactie is “Definieer ‘hand ophouden'”, maar daarvan kan het antwoord soms flink uitlopen zonder dat er echt een antwoord in zit, bijvoorbeeld waarom een uitkering waar je premie voor betaald hebt wél zou gelden als ‘hand ophouden’ en een vergoeding vanuit een inboedelverzekering niet.

 11. @8 Ervaringsdeskundige ?? lig al vanaf je 24e op de bank ,SBS 6 te kijken ???

 12. Ene Lisulisa bralt op dolzinnige wijze in #8: `Normaal werken schynt niet langer “links te zyn’.
  Heb je geen spelling geleerd op school? Of zat je daar te niksen?

  N.a.v. je `volzin’: Hieruit volgt dat àbnormaal werken dus rechts is!

  Zal wel, van die zakkenvullers of dwangmatige uitslovers die krom liggen voor die brallende zakkenvullers en er nog tròts op zijn ook dat ze op last van een dicterende Meester zich het schompes werken.

 13. #8
  Arm kind. De werkloosheid is altijd lager als links aan de regering zit. Als er binnen Europa stijging optreed is dat in Nederland altijd minder groot dan in de rest van Europa.
  In 2002 na “Paars” hadden we 300.000 werklozen. Nu is het het dubbele.

Reacties zijn gesloten.