Kabinet wil af van dubbele nationaliteit; waarom in vredesnaam?

Er zit een volgende bruine nationalistische scheet van een wet aan te komen:

Het kabinet wil dat iedereen zoveel mogelijk over één nationaliteit beschikt. Alleen als het afstand doen van een andere nationaliteit niet mogelijk is wordt een uitzondering mogelijk gemaakt.

De wet heeft alleen werking voor toekomstige gevallen. Ook Nederlanders die vrijwillig een andere nationaliteit aannemen, moeten automatisch het Nederlanderschap verliezen.

Ik vraag mij werkelijk af welk probleem hiermee wordt opgelost, behalve dan dat aan door evolutionaire resten, die bij PVV-achtigen in dat deel van de hersenen kunnen worden gevonden dat mensen met  reptielen delen, opgewekte driften tegemoet wordt gekomen.

Het veroorzaakt zelfs eerder problemen:

De aanscherpingen zijn een uitwerking van de afspraken in het regeerakkoord. Die afspraken hebben al tot veel protest geleid, onder andere van Nederlandse expats die straks niet langer een dubbele nationaliteit kunnen hebben.

14 gedachten over “Kabinet wil af van dubbele nationaliteit; waarom in vredesnaam?”

 1. Voor Israël *god bewaar me* zal toch wel een uitzondering moeten worden gemaakt, neem ik aan?

 2. “die bij PVV-achtigen in dat deel van de hersenen kunnen worden gevonden dat mensen met reptielen delen, opgewekte driften tegemoet wordt gekomen.“

  😀

 3. Hoe zou het gaan met Petra de PVV Turk?

  Zouden de ministers die over meerdere nationaliteiten beschikken het goede voorbeeld willen geven?

  Hadden we maar een symbolisch kabinet Rutte I voor dergelijke symboolpolitiek.

 4. Ja al die expats zijn not amused en wat voor pleefiguur slaan we hier weer mee?

 5. @5

  Zo te zien is het geneuzel over een dubbele nationaliteit een teken van de voortschrijdende islamisering in dit land 🙂

 6. Het uitruilen is begonnen. Ik houd mijn hart vast voor de komende weken als twee langstudeerders geschiedenis en een MAVO klant over onze rug dit land nog verder naar de knoppen helpen…..

 7. Zijn er geen echte problemen om op te lossen of is dit nog net te bevatten voor de langstudeerders en de mavo klant?

 8. Dit is strijd met Wilders eisen.
  Er zijn gemeentes in Nederland waarbij je niet meer de nationaliteit van de ouders hoeft op te geven bij de geboorte van het kind, maar Wilders heeft geëist dat dat niet door kan gaan.Immers de volgende bepalingen zijn van kracht:
  1. Als je hier in Nederland komt en je verkrijgt de Nederlandse nationaliteit, moet je je andere paspoort weggooien.
  2. Als je verdacht wordt van enig misdrijf moet je je 2e paspoort kunnen laten zien, zodat er mogelijk een uitzettingsprocedure op gang gebracht kan worden.
  3. Als je in Nederland geboren kind iets uitvreet dan dienen ook beide paspoorten te worden getoond opdat de hele familie, ofwel het land kan worden uitgezet of in tuigdorpen worden opgesloten.

 9. Dus om Wilders een dikke pik te bezorgen moeten JULLIE ALLEMAAL de goede Nederlander uithangen, braaf het Wilhelmus meezingen en er vooral geen andere nationaliteit op na houden!!!! Ik zit er toch echt aan te denken om zo’n driekleurige vaatdoek in de fik te steken en het filmpje daarvan naar POW, Wilders of de Telegraaf op te sturen, ik moet er alleen nog een geinig muziekje en commentaar bij hebben…

 10. #12, de heer Zihnil heef ultragroot gelijk.

  Het gaat hier om het verdoezelen van belangrijke maatschappelijke debatten als deze voor de integratie die door symboolpolitiek over “kopvoden” en dubbele nationaliteit worden dan gemaskeerd.

  Straks, bij de bezuinigings “onderhandelingen” zal weer duidelijk worden dat PVV/Wilders in wezen geen vaste politieke agenda heeft, en alles altijd weg geven om in strak koor met VVD te blijven singen.

  Dan moet Wilders weer een thema aanroeren waarbij hij nog steeds populistisch tegen de burgers kan blijven schreeuwen.

 11. Ik ben al sinds m’n geboorte Groninger. Ik weet het, zo’n feit is voor heel veel mensen vervelend. Immers iedereen weet dat wij Groningers superieur zijn.
  Normaal gesproken vertel ik ook niet dat ik Groninger ben. Het is niet leuk als niet-Groninger om steeds maar weer geconfronteerd te worden met het feit dat er een half miljoen mensen beter zijn dan jij en iedereen op de wereld.
  Ik kan bewijzen dat ik Groninger ben. Het staat in m’n paspoort. Heel bescheiden weliswaar en dus ietwat onterecht, want er staat “Groningen” in plaats van GRONINGEN!!!! wat meer aangeeft hoe geweldig wij Groningers zijn.
  Ik heb begrip voor mensen die er trots op zijn om Fries, Drent, Limburger of wat dan ook te zijn, zelfs Amsterdammers, Kootwijkers, Rotterdammers of Broek-op-Zantenaren. Iedereen heeft de behoefte om trots te zijn op zijn of haar afkomst. Groningers zullen ze nooit worden, iets waar wij Groningers begrip voor hebben en zeker niet hen daarop zullen aanvallen.
  Wat echter ook in ons paspoort staat is dat we “Nederlander” zijn.
  Zo’n betiteling is beschamend sinds Bolkestein, Fortuyn en Wilders. Onnodig kwetsend en vernederend. Bijna niemand noemt zich graag nog Nederlander.
  Daarom eis ik dat die vernederende en discriminerende “titel” uit ons paspoort geschrapt wordt. We moeten ons met trots in het buitenland en zelfs overal ter wereld kunnen vertonen zonder gestigmatiseerd te worden, zelfs al zijn wij wel wel-westerse autochtonen.

Reacties zijn gesloten.