Kabinet Rutte: de burger is als enige de klos van de bezuinigingen

Het kabinet Rutte bezuinigt, er wordt minder geld uitgegeven en een van de maatregelen is dat er minder geld naar de gemeenten gaat. Dat betekent dat de gemeenten hun gemeentelijke belastingen zullen verhogen. Dat lijkt mij duidelijk. De burger gaat de rekening betalen hiervoor. Rutte heeft vandaag gezegd op het jaarcongres van MKB-Nederland in Den Haag dat hij er streng op zal letten dat de bedrijven niet via hogere belastingen de rekening van de bezuinigingen gepresenteerd krijgen.

Simpele rekensom leert mij dan dat wij als burger de klos zijn, we zijn gewoon het haas. Kabinet bezuingt -> geeft minder geld aan gemeenten -> gemeenten komen tekort -> gemeenten gaan meer lokale belastingen innen ≠voor ondernemerd. Totale rekening hiervoor komt dus bij de gewone, belastingbetalende Nederlander terecht.

Natuurlijk snap ik dat al je de ondernemers afknijpt er meer ontslagen komen. Maar om ze nu toch geheel te ontzien en de burger niet, daar moet ik toch even van op het hoofd krabben. Want er zijn ook hele grote ondernemers die best meer kunnen betalen. Aan de gewone burger wordt ook niet gevraagd of het wel schikt.

Kortom, ik ben tegen!

2 gedachten over “Kabinet Rutte: de burger is als enige de klos van de bezuinigingen”

  1. Tja dat is typisch VVD beleid. De gewone burger mag wel opdraaien voor het falen v.d. neo-liberale, vrije markt ideologie maar z’n vriendjes in het bedrijfsleven worden ontzien. Buitenlandse multinationals genieten allerlei belastingvoordeeltjes in NL, zoveel zelf dat NL als een belastingparadijs voor multinationals wordt gezien, maar de gewone man wordt flink genaaid.

    In Engeland hebben de studenten al bewezen dat ze het niet zullen accepteren dat ze verneukt worden door de regering met hun bezuinigingsmaatregelen zonder zich daartegen te verzetten. Als in NL als gevolg van de rechtse asociale bezuinigingsmaatregelen protesten en onlusten losbarsten dan moeten Rutte en z’n maatjes niet huilie huilie gaan doen.

  2. Typisch weer dat dualistisch denken, we ontzien het bedrijfsleven en we leggen de rekening bij de burger.
    Die burger is wel toevallig een klant die zijn geld maar één keer kan uitgeven. Het zal stil worden bij het MKB en zo steekt de VVD weer een stok tussen de spaken van zijn eigen voorwiel.

Reacties zijn gesloten.