Kabinet lijkt dieren te willen beschermen bij brand in stallen

Koe. Foto: jvdheuvel
Koe. Foto: jvdheuvel
Lijkt! Er is een motie aangenomen waarin staat dat er betere maatregelen moeten zijn om brand te voorkomen en te weren in stallen. Maaaaaarrrrrr!!!!! Die regels gelden alleen voor nieuwbouw en verbouwing. De huidige stallen zijn pico bello in orde voor al het vee dat in stallen staat, zit en ligt. Ik vind het een wassen neus.

Er leven zoveel dieren in bestaande stallen, dat als er brand uitbreekt, ze altijd ten dode zijn opgeschreven. Van mij mogen de bestaande stallen aangepast worden, ik wil best wat meer betalen voor mijn vlees of het minder eten in de week als het erg duur wordt. Maar ja, de export zal dat niet willen, dus het dier is en blijft het dier van de rekening.

2 gedachten over “Kabinet lijkt dieren te willen beschermen bij brand in stallen”

  1. Dit los je niet opdoor meer voor je vlees te betalen want dat komt niet bij de veehouder terecht ,dat verdwijnt in de zakken van de grootgrutter .

  2. Nou ja, ALS de leverancier, de boer in dit geval, meer geld vraagt blijft er voor de grutter weinig over dan de prijs te verhogen natuurlijk. Helaas is het alleen zo dat de grutters brutaalweg de boekhouding van de leveranciers opeisen en daar in gaan zitten strepen. Dagelijkse praktijk!

Reacties zijn gesloten.