Justitie: liegen en belasteren is geoorloofd in het kader van het ”maatschappelijke debat”

Het Platform Stop Racisme en Uitsluiting, dat jaarlijks in november de Kristallnachtherdenking bij het monument voor het Joodse verzet tegenover het Amsterdamse stadhuis organiseert, heeft post gekregen van mr B. ter Steege, ”Teamleider/Senior officier van Justitie”. Zijn brief van 15 februari viel op de mat toen ik in het buitenland was en behelsde een reactie op de aangifte die het Platform op 16 november 2015 had gedaan wegens smaad en belediging.

De inhoud ervan was opmerkelijk. De ”Teamleider/Senior officier van Justitie” vond uitgebreid liegen over het karakter van onze herdenking en het zonder enige grond één van onze sprekers voor terrorist en antisemiet uitmaken – met de bedoeling om haar en daarmee onze herdenking verdacht te maken – volkomen in orde. Volgens hem was het passend in het huidige maatschappelijk debat en viel het onder de vrijheid van meningsuiting. De grenzen van dit debat zijn kennelijk volgens hem zodanig opgerekt dat ze niet langer bestaan.

De ”Teamleider” / ”Senior officier van Justitie” heeft onze klacht geseponeerd. Waar ging het om? Even om de herinnering op te frissen: Wij, het Platform, herdenken de Kristallnacht van 11 november 1938 al ruim 20 jaar. Sinds een aantal jaren ligt onze herdenking, die ooit mede begon naar aanleiding van een gewelddaad jegens asielzoekers, onder vuur omdat we deze gebeurtenis niet alleen herdenken als het daadwerkelijke begin van de Jodenvervolging, maar ook opvatten als een waarschuwing voor waartoe discriminatie en racisme in al hun vormen kunnen leiden.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist