JOVD en Jonge Socialisten bereiden fusie voor

Fred Teeven (VVD)
Jarico Vos & Toon Geenen (PVVDA)

Werknemers die de 55 jaar passeren moeten standaard inleveren op hun loon. Dat vindt Jarico Vos van VVD-jongerenorganisatie JOVD. Volgens hem worden mensen dan minder arbeidsproductief. “Als dat zijn weerslag heeft op het loon, vind ik dat rechtvaardig”, zei hij in het radioprogramma Kamerbreed. “Je moet kijken naar wat een persoon an sich waard is.”

Kijken naar wat een persoon an sich waard is. Als je op je dertigste met je handen in de zakken op kantoor loopt te lanterfanten (managen noemen ze dat bij de VVD en ze hebben er verder ongetwijfeld 831 verschillende andere Engelse woorden voor) dan doe je dat waardevoller dan wanneer je vijfenvijftig bent. Er is geen enkel voorstellingsvermogen nodig voor de conclusie dat deze Vos niet direct aan putjesscheppers, treinmachinisten of vuilnislieden dacht bij dit doordachte idee van kijken wat iemand an sich waard is.

Hij krijgt dan ook bijval van de jonge coalitiegenoten van wie ik al eerder vermeldde dat zij toch echt hun naam moeten veranderen:

Toon Geenen van de Jonge Socialisten was het daar in zekere zin mee eens. Volgens hem hebben mensen geld het hardst nodig tussen hun 30e en 35e levensjaar. “Later kan je misschien met wat minder toe”, zei hij. Volgens hem moeten bedrijven uitbetalen wanneer werknemers het nodig hebben.

Een wereldbeeld waaruit ieder besef van leven en de intrinsieke waarde van personen verdwenen is. Behoefte aan geld, die blijkbaar door “de werkgever”gehonoreerd mag worden.
Het potentiële stemvee van de te fuseren “jongeren”-organisaties zal het aan den lijve ondervinden. Oud of jong.

10 gedachten over “JOVD en Jonge Socialisten bereiden fusie voor”

 1. Er is geen verschil tussen VVd “Liberalisme ” en PvdA “Neo-Liberalisme ” .. hun onmenselijke ideologie kan hoogtij vieren door het apathisme dat heerst bij de SP . Hier had Roemer als een geit op heen haverkist bovenop moeten springen .. en in heel harde bewoordingen moeten veroordelen … Wedden dat dit een met moerasgas gevuld proefballonnetje is wat vanuit de modderige kweekvijvers van deze twee partijen wordt opgelaten .. zonder veel reacties is dit in twee jaar wet !!!

 2. toch heeft het jongmensch van de JOVD een poging gedaan tot nadenken en weet onderstaande ook te zeggen:
  “JOVD: niet in alle beroepsgroepen lonen verlagen
  Volgens Vos moet de politiek zich daar niet in mengen maar is dat aan de bedrijven zelf. “Je moet het overlaten aan de markt”, zei hij daarover. De JOVD-voorzitter benadrukte dat niet in alle beroepsgroepen de lonen zouden moeten worden verlaagd. Zo zou het volgens hem niet van toepassing zijn op bijvoorbeeld artsen. ”

  Jaja, zo jong al en dan begrijpen dat er ook mensen zijn die meer ‘waard’ worden naarmate de leeftijd vordert. Wat zou Vos denken over verpleegkundigen? mogen die wel of juist gekort worden naarmate ze ouder worden?

 3. Wat betreft de vrolijk makende onwetendheid van het joch van de JOVd:
  Juist de grootste klacht over artsen is, met name huisartsen, dat ze de ontwikkelingen in hun vakgebied niet bij houden.
  Ondanks de bijscholing verplichtingen die voortkomen uit de BIG registratie lopen oudere artsen vaak hopeloos achter op het gebied van medische ontwikkelingen. Dus er valt juist te pleiten voor het minderen van het inkomen van een arts op leeftijd immers de productiviteit daalt en de zorgkosten gaan omhoog.

 4. ““Je moet het overlaten aan de markt”…..

  Prachtig uitspraak van een marktfetisjist.

  Je hoeft niet over te denken want onder de Dogma van de “Vrije Markt” lost zich allemaal vanzelf op.

  “Schuif nog een pilsje die kant op, hoor!”

 5. @4, Amstel, hier ga ik deze keer niet op in, maar ik heb wel waarnemingen dat huisartsen (voorlopig geen namen) helemaal niet vreemd zijn voor de gif van Wilders, in tegen deel. Misschien zou dit de basis zijn dat ze zo goed betaald worden?

 6. Tussen hun 30e en hun 35e hebben ze mensen het meeste geld nodig? Wat een vreemde leeftijd. Hoe moeten ouders hun opgroeiende, studerende kinderen betalen? Die ouders zijn dan nog geen 30 of 35 meer lijkt mij. Dit is weer zo’n groep die alleen aan zichzelf denkt, is zo oud, dus heeft het het moeilijkst. Jankerds.

 7. Inderdaad neoliberalisme is uiterst populair tussen jongeren die alleen aan zichzelf denken. Worden ze ouder blijven ze hetzelfde doen,,want dit is de natuur van het beestje.

  Of de verwoording van de neoliberale gedachte – iedereen voor zichzelf. Net als in de MarktZorg.

 8. Van Neo-Liberalisme is heb een kleine stap naar Libertarianism , het nieuwe gezicht van fascisme , waarbij men weigert ook maar met iemand solidair te zijn ..

 9. Het verbaast me niets dat zo’n VVD jochie zo denkt. Hij denkt alleen maar in economische cijfertjes. Het is inderdaad zo dat oudere werknemers minder productief zijn voor het kapitaal. Aangezien VVD’ers niet menselijk denken is het alleen maar logisch dat ze vinden dat ouderen minder moeten krijgen.

  Net zo denken VVD’ers over arbeiders met een handicap. Daarom hebben we loon waarde uit gevonden. Bedrijven die een werknemers met een handicap ( autisme bijvoorbeeld ) in dienst nemen, hoeven misschien maar 60% van zijn loon te betalen. Dat komt omdat men ervan uitgaat dan een arbeider met een handicap minder kan presteren dan een ”normale” werknemer.

  JOVD types komen meestal uit welvarend gezinnen en zullen nooit voor het minimumloon gaan werken. Nee, ze hebben meestal rijke ouders met voldoende middelen om een goede baan te krijgen!

Reacties zijn gesloten.