Joram van Klaveren (PVV) ageert tegen unerwünschte verkiezingsposters

Joram van Klaveren  (PVV) is naar goed PVV-gebruik weer eens naar de meester gerend om te proberen iemand anders een oor aan te naaien.

“Van Klaveren vindt het een ‘belachelijk gegeven dat partijen als de PvdA voor Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen campagne voeren in het Turks’. Volgens hem moeten kiezers van Turkse afkomst zich aanpassen en Nederlands leren.

Het PVV-Kamerlid vraagt zich verder af hoe ‘geloofwaardig’ Asscher, die ook integratie in zijn portefeuille heeft, is als lid van een partij die anno 2014 campagne voert in de Turkse taal. Van Klaveren wil weten welke maatregelen de minister neemt om ervoor te zorgen dat de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen het Nederlands worden gevoerd.” (Novum)

Kijk, op zichzelf vind ik het ook niet handig om je specifiek op één bevolkingsgroep met een bepaalde taal te richten, maar dat is een zaak van die betreffende partij. Dus Van Klaveren moet zijn muil er om te beginnen al over houden, maar om dan ook nog aan de minister te gaan vragen om maatregelen te nemen om te zorgen dat campagnes voortaan uitsluitend in het Nederlands worden gevoerd geeft eens te meer aan dat van Klaveren een fascistische grootbek is die iedereen de bekrompen mening van zijn eigen sekte wil opleggen.

En waarom horen we hem niet over verkiezingsposters in Friesland? Die worden ook in het Fries uitgevoerd. Nu is dat noordelijk geknauw weliswaar tot officiële taal uitgeroepen, maar dat neemt niet weg dat Turks Europees gezien een nog veel officiëlere taal is, die bovendien alleen in Nederland al door bijna  evenveel mensen gesproken wordt (er zijn 647.239 Friezen en 400.000 à 500.000 Turken).

En zo verloopt geschiedenis. U kunt wel moeten lachen om het Limburgs (en ik ook wel een beetje, ook al ben ik er opgegroeid als etnisch Zuid-Hollander), zoals ik dat ook kan over het Fries, maar waar dacht u dat dat belachelijk klinkende Amsterdamse accent bijvoorbeeld vandaan kwam? Ik bedoel, kom op zeg; zie je een prachtige vrouw als Candy Dulfer, komt er ineens zo’n moddervet, Amsterdams lallend café-accent uit! Het is maar goed dat ze saxofoon speelt. Maar dat accent  is dus deels afkomstig van gevluchte Antwerpenaren. En dat superieure en moderne Engels (zolang het niet door Den Lijder gesproken wordt althans)? Dat is weer deels afkomstig van iets dat veel op Fries leek.

Ja lieve PVV’ertjes, denk daar maar eens even goed over na en vergeet niet een kalmeringspilletje bij de hand te houden, en probeer niet te stikken in uw eigen oprispingen. Het maakt ook zo’n vlekken op het tapijt, nietwaar? Maar zo zijn de feiten en zo verloopt de geschiedenis. Uw eigen bekrompen boerenkoolcultuurtje en -taaltje is niet eeuwig houdbaar, het mengt en verplaatst zich voortdurend en daar kunnen krijsende psychopaten als Geert Wilders of Joram van Klaveren niets tegen doen. En daarom is Turks gewoon de voertaal in bepaalde delen van de grote steden. Wen er maar aan.

17 gedachten over “Joram van Klaveren (PVV) ageert tegen unerwünschte verkiezingsposters”

 1. Hoeveel reclameposters zie je niet in het Engels? Ik heb de PVV nog nooit gehoord met de opmerking Spreek je moers taal! Terwijl het toch een key point is voor de brothers en sisters van Ome Geert.

 2. Een foto van een PVVaanhanger zo’n tokkie op de poster met de tekst..zo moet je eruit zien praten,eten leefstijl,eetpatroon als een originele PVVstemtokkie,dan pas ben je Nederlands!
  Lekker plat ordinair praten,vloeken,zooitje tatoeages,Nederlands met Haags onopgeleid accent,wij van de PVV willen dat U integreert..zó dus!

 3. Hee hallo wa seggie nou?Ja zeker motte hunnie Nederlands praten ja net als ons.
  En je mot je ook aanpassen en gewoon nedelans lere moeten wij ook,we kennen onze eigen wijk nie meer,
  Hun krijgen alles voormekaar als wij erges kom me krijgen we het niét.
  Wij hiero stemme allemaal de PVV want die kom voor ons op,de gewone hollander

 4. PvdA in Rotterdam probeert alles uit de kast te halen , juist omdat ze veel stemmen lijken te gaan verliezen aan het Islamitische NIDA .. Ik hoop dat de fractievoorzitter daarvan even goed tekeer gaat over stemvee ( werd Marcoush zo boos over ) Eerlijker was een poster geweest met “Biz canlı Rotterdam ortak dışlamayın’ ‘wij sluiten leefbaar rotterdam niet uit als coalitiepartner ” …

 5. NIDA interessant,geen onderscheid makend van wij en zij,of ons volk eerst,of dat herhalende Nederlands leren,alsof 80% van de allochtonen analfabeet zou zijn???
  Prima partij

 6. Als ze in die partij geen gecontroleerde trol aannemen die later de boel opgestookt,verziekt en een rechtse valse draai aan de partij wil laten kleven,en daarna in de telegraaf zogenaamd als trol zich beklaagt dat ie eruit werd gepest ofzo..PvdA heeft dat meermalen meegemaak.dus enorme screening vereist

 7. ‘Hun zeggen tenminste waar het op staat’ hoorde ik een tokkie genaamd Ingrid op de Huishoudbeurs zeggen. Het Nederlands van die PVV-gnomen is toch altijd weer ontroerend om te horen ware het niet dat het eigenlijk in en in triest is dat zo’n club zoveel apologeten en meelopers heeft.

 8. De PVV heeft zelf toch ook contacten met extreem rechts in Israel, Frankrijk, Duitsland, Belgie en Amerika. Dat is veel erger.

  Maar idd turks op je affiche pure wanhoop van de PVDA. De PVDA is toch al dood door hun uiterst rechtse meeheul NSB beleid. Dus waar maakt de PVV zich druk om?

 9. Grappig ook hoe rechts nu ineens niks met Turken heeft. Eerst haalt de VVD en het CDA voor puur eigen gewin ze hierheen als goedkoop werkvlees en nu is dat ineens niet meer goed volgens diezelfde PVV ? Wat willen ze nu ?

 10. De PVV speelt op alles wat met allochtonen te maken heeft,vooral de moslims,dit omdat het stemvee daar gretig om gilt,zo laat de PVV zien dat WÍJ zijn de baas in ONS land onze taal spreek je onze dit onze dat …jaar roepen de tokkies ja meer meer geert aub meer van dit soort taal,onze woede en haat kan jij zo op hun afwerpen geert ook geert onze leider wij zijn zo blij met jou!
  Er verandert niets voor de tokkies,vinden van werk status en wat van je leven maken ligt bij jezelf,en en accepteren dat je met honderden verschillende nationaliteiten woont,maar met Nederlands paspoort en dit óók jullie medeburgers zijn..óók de burgers met een andere religie horen bij dit land..en de tokkie heeft waarschijnlijk het idee dat geert dat gaat veranderen omwille van de tokkie,nee tokkies halstarrig ontkennen,jullie woede en afgunst niet afleren en haatgevoelens allemaal omdat jullie geen besef van medemensen hebben,is zo zonde va de verkiezingscampagne,want het is weggegooid stemmen,alleen voor vee worden jullie gebruikt geert is rijk,heeft rijke omgeving hij heeft niks met tokkies..hoe kunne jullie zo achterlijk zijn om te stemmen.maarja dat eeuwige gejaagdheid op moslims,schelden op allochtonen,en de valse hoop dat geeft dat doet omdat hij jullie waardeert…

 11. Er zou een wet moeten komen die tokkies verplicht te integreren in de huidige! Maatschappij en hun intensief moeten begeleiden en opvoeden tot normale eerzame burgers die horen te weten dat discriminatie verboden is en zich aan de wet houden.ook diëtisten en wijkenaanpak naar de cookies sturen,en ook hun kinderen intensief begeleiden dat zij óók niet opnieuw de fouten van hun ouders maken,het kost onze maatschappij enorm veel stress en ellende.
  Meer politie en gezinsvoogden op deze gezinnen zetten en een coach die hun eetpatroon veranderd,en hun leefwijze.ook psychische hulpverlening om ingekropen misplaatste haat en woede naar medeburgers in te perken.
  En wellicht wanneer zij niet capabel zijn in en democratische samenleving te kunnen participeren,een gezin of persoon onder curatele stellen,want een serieuze keuze kunnen zij dan niet maken.deze wet is het beste om eindelijk die kanslozen te helpen nog wat van hun leven te maken,ook voor hun kinderen die in die vicieuze cirkel van armoede,haat en racisme blijven steken.

 12. Zonder deze wet is er geen hoop voor deze doelgroep,en blijven ze wanhopig naar mensen als geert reiken,die trekt enkel hun stem voor eigen gewin.

 13. @Cornelis, Nederland heeft een zeer groot politiek probleem waaraan geen duurbetaalde 2e Kamer zitter wil iets aan doen – financiering van de politieke partijen is stiekem en geheim. Totaal onzin binnen een democratische samenleving en bewijs dat de democratie in Nederland veelal een schijnvertoning is.

  Tevens is deze totalitair gebrek aan transparantie van de financiering van de Politieke partijen olie op het vuur van PVV en de voornaamste reden dat Wilders van alles mag krijsen omdat de rest aan transparantie verplicht is en Wilders/PVV dus niet.

  Dit is een zeer groot politiek probleem in Nederland.

Reacties zijn gesloten.