Jongen mishandeld nadat hij mensen vraagt te stoppen met het maken van racistische grappen

Een 17-jarige jongen is gisteren op de kermis in Geesteren (Overijssel)  mishandeld nadat hij een stel Bezorgde Burgers had gevraagd te stoppen met het maken van racistische grappen. Als antwoord kreeg hij een paar rake klappen. Op Facebook schrijft zijn broer:

Afgelopen vrijdag is er op de kermis in Geesteren mijn broertje in elkaar geslagen omdat hij vroeg of iemand wou ophouden met racistische grappen te maken. Zijn er mensen die dit hebben gezien of meer weten over de persoon die dit zou hebben gedaan? Mijn broertje is zijn 1 voortand kwijt en zijn andere is half afgebroken, hij mag nu voor de rest van zijn leven met een tandprothese in z’n mond lopen en hij had ook veel verwondingen aan zijn gezicht/kaak. Ons familie zou het zeer op prijs stellen als dit bericht zoveel mogelijk gedeeld wordt en hopelijk vinden we de dader zo snel mogelijk door middel van dit bericht.

Iedereen is gelijk zegt de wet.
We willen meer zien dan mooie woorden.

Vanochtend heeft de jongen aangifte gedaan, zowel van de mishandeling zélf als van het racistische motief. Hij probeerde dat vrijdag al te doen, maar dat vond de politie niet zo’n goed idee: “De 17-jarige jongen uit Almelo wilde aangifte doen, maar was volgens een woordvoerder van de politie nog geschrokken en behoorlijk in de war. “Op dat moment is besloten dat medische zorg belangrijker was, dan de details van het incident. De aangifte is daarom vanochtend afgerond.”

Bron: De Gelderlander

1 gedachte over “Jongen mishandeld nadat hij mensen vraagt te stoppen met het maken van racistische grappen”

  1. Pingback: Hoe het verder ging met de jongeman in Geesteren | Krapuul

Reacties zijn gesloten.