Job Cohen: Kabinet is een bang konijn in de koplampen van de PVV

PvdA-leider Cohen heeft Geert Wilders opgeroepen de stekker uit het kabinet te trekken.

Bang konijn
Hij verwees naar maatregelen die volgens hem de meest kwetsbare groepen raken. “Ons land heeft nu een kabinet dat als een bang konijn in de koplampen van de PVV zit te staren”, zei Cohen. (Cohen: PVV trek stekker uit kabinet – NOS)

22 gedachten over “Job Cohen: Kabinet is een bang konijn in de koplampen van de PVV”

 1. Hoor ik nu goed.
  De 2de gedoogpartij verwijt de 1ste gedoogpartij dat ze de stekker er niet uittrekken ?

 2. @1: Hoe stel jij je voor dat een oppositie een coalitie onderuit haalt zonder de medewerking van minstens 1 van de coalitiepartijen? Democratische meerderheid en zo, weet je wel.

 3. 4
  Joke

  Dan gaat het kabinet vanzelf onderuit.
  Kijk eens op de site van de PVDA naar de reacties van mensen op het pensioen akkoord.
  Dan zul je lezen dat veel mensen het met me eens zijn.
  Pechtold is een liberaal.
  En aal is een goede beschrijving bij die man.

 4. @5: “Dan gaat het kabinet vanzelf onderuit.”
  Nou nee, niet zolang ze elkaar blijven vasthouden. Als ze van elkaar accepteren dat ze hierin verschillen, zelfs als dat zou betekenen dat er geen steun is voor bv. het pensioenakkoord, dan gebeurt er niets.

  Maar hoe moet het dan wel – wat noem jij nou een goed alternatief voor het ‘casinopensioen’? Op 65 houden is helaas geen optie meer, maar hoe kan de verhoging zo eerlijk mogelijk worden ingevoerd? Ik hoor steeds alleen maar dat ouderen niet solidair zouden zijn met jongeren. Maar de manier waarop het voor iedereen hetzelfde uitpakt is – wat ik al vreesde – hoe Pechtold het voorstelt.

 5. 6
  Joke

  Ik ben geen pensioen specialist.
  Ik vind het huidige beter, omdat werkgevers ook risico dragen.
  En zouden enkele kleine aanpassingen voldoen.
  Om jong en oud hetzelfde pensioen te geven , zouden berekeningen moeten plaatsvinden, en dan aanpassen.
  Ik vrees dat ouderen dan zouden moeten inleveren.
  Maar pin me daar niet op vast, ik heb het van horen zeggen door specialisten op tv.

 6. Joke Mizée Schreef:

  @1: Hoe stel jij je voor dat een oppositie een coalitie onderuit haalt zonder de medewerking van minstens 1 van de coalitiepartijen? Democratische meerderheid en zo, weet je wel.

  Niet voor-stemmen bij zaken als de Pensioenroof waar Pvd? , G-libberaal en Duf 66 wel voorstemde had dit kabinet al een end instabieler gemaakt ..

 7. Niet helemaal eerlijk om de PVDA de tweede gedoogpartij te noemen (is de SGP al volgens mij). Maar als je toch moet kiezen; D66 en GroenLinks willen met de AOW nog veel verder gaan en steunen het kabinet mbt Kunduz. Blijkbaar gloort voor hen achter de donkere wolken van Wilders, het liberale paradijs, samen met de VVD.

 8. @6
  Gezien de praktijk van “werkgevers” om beslist geen ouderen aan te nemen zou de pensioengerechtigde leeftijd juist fors omlaag moeten: zestig op zijn hoogste en wellicht nog eerder. Waar de wijsheid vandaankomt dat 65 nu plotseling echt te vroeg is – geen idee.

 9. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  @6
  Gezien de praktijk van “werkgevers” om beslist geen ouderen aan te nemen zou de pensioengerechtigde leeftijd juist fors omlaag moeten: zestig op zijn hoogste en wellicht nog eerder. Waar de wijsheid vandaankomt dat 65 nu plotseling echt te vroeg is – geen idee.

  Heel eenvoudig Arnold , als je pas met je 67 met pensioen kan is de kans dat je de WAO in gaat groter , waarbij je eerst je eigen huis moet opeten … Weer lekker goedkoop te kopen op de veiling door de VVD kliek …

 10. @11: Al B.

  [als je pas met je 67 met pensioen kan is de kans dat je de WAO in gaat groter , waarbij je eerst je eigen huis moet opeten … Weer lekker goedkoop te kopen op de veiling door de VVD kliek …]

  Deze uitkeringen, wao en ziektewet bijvoorbeeld, worden allemaal vervangen door de bijstand, die dan ook nog een stuk lager is dan nu. Dan ook eerst je eigen kiet opeten, je spaargeld, en als je niks meer hebt krijg je nog wat. Voorlopig dan, want de VVD wil zelfs de bijstand afschaffen, let maar op, zal niet lang duren voordat deze massage van NL begint om de geesten rijp te maken. Ik vermoed al bij de eerstvolgende uitgeroepen crisis-extra-bezuinigingen.

 11. Nog even voor de goede orde: de AOW-leeftijd zou m.i. ook makkelijk naar beneden kunnen, maar politiek gezien is het een gepasseerd station, iets dat onder Wouter Bos al is weggegeven.

 12. Joke Mizée Schreef:

  Nog even voor de goede orde: de AOW-leeftijd zou m.i. ook makkelijk naar beneden kunnen, maar politiek gezien is het een gepasseerd station, iets dat onder Wouter Bos al is weggegeven.

  Het feit dat de PvdA het heeft opgegeven betekent nog niet dat Links dat ook moet doen !!!

 13. @14: Dat kan dan alleen buitenparlementair. Want hoe stel je je dat anders voor, dat de SP met een motie komt om de pensioenleeftijd te verlagen, met als dekking het schrappen van een rechtse hobby?

 14. Joke Mizée Schreef:

  @14: Dat kan dan alleen buitenparlementair. Want hoe stel je je dat anders voor, dat de SP met een motie komt om de pensioenleeftijd te verlagen, met als dekking het schrappen van een rechtse hobby?

  Misschien schud de PvdA zijn Neo-liberale veren af na de fusie tussen D.66 en GL .. en hersteld het zich van het vergif van Bos en Kok .. ??

 15. 11
  Al Bakrastani

  Volgens mij is het als volgt geregeld.
  Komt men in de wao hoeft men zijn huis niet op te eten.
  Komt men in de ww en daarna in de bijstand dan moet men zijn huis opeten, als men voor hun 50 ste in de ww gekomen is, maar het partner loon wordt eerst ervan afgetrokken.
  Boven de 55 dan wordt het loon van partner met rust gelaten.
  Ik kan mij vergissen.

 16. Joke Mizée Schreef:

  @14: Dat kan dan alleen buitenparlementair. Want hoe stel je je dat anders voor, dat de SP met een motie komt om de pensioenleeftijd te verlagen, met als dekking het schrappen van een rechtse hobby?

  Hosanna in den Hooge! 🙂

Reacties zijn gesloten.