Jeugdjournaal laat zich intimideren door leugens van Likoed Nederland

Het  Jeugdjournaal is op zijn website op de knieën gegaan. Het heeft bekend dat het ”iets fout heeft gedaan”. Het schrijft:
‘Afgelopen zaterdag hadden we een reportage in onze uitzending over kinderen in Gaza. We vertelden daarin dat kinderen zoals de veertienjarige Ahmad het daar niet makkelijk hebben, en bijvoorbeeld hun huiswerk niet kunnen maken ’s avonds omdat er vaak geen elektriciteit is. We vertelden je ook hoe het komt dat het daar zo is. In het filmpje hadden we beter moeten uitleggen hoe het precies zit. Nu leek het misschien of het vooral de schuld van Israël is, terwijl ook leiders van andere landen, de Palestijnen zelf en bijvoorbeeld Egypte, met de problemen te maken hebben. Een volgende keer zullen we nog beter ons best doen als we dit soort ingewikkelde onderwerpen in het Jeugdjournaal uitleggen.’

Beter uitleggen hoe het precies zit? Wat was er dan fout? In Gaza is per dag maar maximaal vier uur elektriciteit (en op veel plaatsen in de Strook is het minder). De reden daarvoor is dat Israel in 2006 (en in 2014 nog eens) de enige elektriciteitscentrale van Gaza heeft gebombardeerd en sindsdien materiaal en onderdelen om dat te repareren heeft tegengehouden. Gaza lijdt namelijk al tien jaar aan een Israelische blokkade die het verkeer van mensen en goederen beperkt tot een fractie van wat het vroeger was. Hoe het precies zit kan worden nagelezen  op de site van Gisha, de mensenrechtenorganisatie die bijhoudt wat daar gebeurt.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

1 gedachte over “Jeugdjournaal laat zich intimideren door leugens van Likoed Nederland”

  1. Pingback: Jeugdjournaal laat zich intimideren door leugens van Likoed Nederland – Sonja van den Ende

Reacties zijn gesloten.