Jetta Klijnsma’s eerlijke verhaal en de principes van de PVV

En jawel, vlak na de verkiezingen komt toverkol Klijnsma met het eerlijke verhaal over het volgende socialere en sterkere plan:

Klijnsma wil de AOW-leeftijd versneld verhogen, naar 67 jaar in 2021 in plaats 2023. Het plan was aangekondigd in het regeerakkoord en moet de schatkist 3,6 miljard euro opleveren.(NRC)

Natuurlijk is hier sterke weerstand tegen, van de SP maar ook van de PVV:

De PVV steunt geen enkel voorstel om de AOW-leeftijd te verhogen, zei Kamerlid Madlener. Hij vindt dat die op 65 jaar moet blijven. Volgens hem is er geen draagvlak voor verhoging in de samenleving en is het in deze tijd niet handig dat jonge werkzoekenden langer aan de kant staan.(NOS)

Kunt u zich dat ‘breekpunt’ van de PVV nog herinneren mbt de AOW leeftijd? Dat leverden ze 9 uur na de verkiezingsuitslag in teneinde Bruin I te kunnen vormen. Werd uitgelegd als ‘ja je moet nu eenmaal compromissen sluiten’. Ja, dat doe je met programmapunten. Een breekpunt echter, is per definitie een punt waarop je BREEKT, waarop je geen compromissen sluit. Maar de hersenceluitgedaagde PVV-stemmende kijkbuisidioten weten dat natuurlijk niet, en Wilders beseft als geen ander dat zijn electoraat dat niet weet.

Het is daarom dat ondemocratische neigingen opkomen zoals eenieder die ooit PVV heeft gestemd, of in elk geval na 2010, het stemrecht te willen ontnemen. Deze mensen zijn gewoon niet handelingsbekwaam. Je laat ook geen blinde de bus besturen, of iemand met een IQ van 53 bepalen wat de volgende zet in een schaakspel met Gary Kasparov is.

Ik weet het wel, je kunt dit soort dingen niet praktisch regelen zonder in allerlei ongewenste extremiteiten te belanden, en daarom zou ik zo’n maatregel ondanks alles niet willen, maar dat zo’n omhooggevallen tweedehands autoverkoper als Madlener dan tenminste niet denkt dat-ie hier mee wegkomt.