Jeremy Corbyn blijft populair, Britse media blijven ontkennen

Sinds hij voorzitter van Labour werd, blijft de populariteit van Jeremy Corbyn stijgen. Het ledenaantal van de partij neemt onverminderd toe en benadert het historisch record van 1997. Maar dat is niet de indruk die de Britse media in hun berichten over zijn persoon geven.

Wie zich de voorbije maanden alleen op de grote Britse media baseerde, kon niet anders dan besluiten dat de dagen van kersvers Labour-voorzitter Jeremy Corbyn geteld zijn. Zowat alles wat hij deed, zei of besliste was een flater, een mislukking, radicaal, dictatoriaal, controversieel, vijandig, irrealistisch… De campagne tegen zijn kandidatuur als voorzitter was niet meer gezien sinds de jaren 1970, toen toenmalig Labourvoorzitter Tony Benn werd aangevallen door de hele Britse pers.

In Groot-Brittannië is men wel een en ander gewoon wat betreft moddercampagnes tegen politici, filmsterren en andere beroemdheden in de rechtse tabloidmedia .Dat de rechtse roddelmedia Corbyn als een gevaarlijk extremist voorstellen die ’tafelt met terroristen’ en ‘een vriendje van de Russen’ is, dat verbaast de gemiddelde Brit niet. Ongezien is echter hoe ook de meer gevestigde media zoals de BBC en de zichzelf als links verkopende kranten als The Independent en The Guardian week na week inhakken op zijn persoon.

Ondanks die aanhoudende aanvallen blijft Jeremy Corbyn het goed doen in de peilingen. Bovendien, van overal in het land komen berichten dat het lendenaantal van Labour blijft toenemen. Er is sprake van een verdubbeling op de meeste plaatsen tot en met een verviervoudiging in bepaalde kiesdistricten.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be