Je ogen sluiten en tot tien tellen

Mijn eerste LP was die van Dusty (haar eerste solo-LP dus), ik vind het niet zo nodig uit te leggen dat ik een tamelijk trouw fan ben geweest.
Daarom vond ik die allergrootste hit, die Italiaanse draak waarvan de tekst ook nog eens op zijn kop gezet is, aan de rand van het verdraaglijke, en ook verraad aan haar genre, blue eyed soul. Maar de Massa heeft nu eenmaal niet mijn smaak in het algemeen.
Van Son of a preacherman, dat postuum alsnog een grote is geworden, dacht ik in zijn tijd dat het haar uit-de-kast-nummer was. Dat waarvoor zij nooit is uitgekomen was mij al duidelijk aan het begin. Daar kan ik toch niet alleen in zijn geweest.
“Out” uzelf niet, de anderen doen het wel voor u. Eigenlijk ook niet best. En wat doet het er toe.

Dit is een nummer van zomer ’68, mijn thema momenteel, en het is bombastisch als die ene, maar deze vind ik wel mooi en in de live-opvoering weet ze er ook nog een souldraai aan te geven. Dusty op haar best.

It isn’t the way that you look
And it isn’t the way that you talk
It isn’t the things that you say or do
Make me want you so

It is nothing to do with the wine
Or the music that’s flooding my mind
But never before have I been so sure
You’re the someone I dreamed I would find

It’s the way you make me feel
The moment I am close to you
It’s a feeling so unreal
Somehow I can’t believe it’s true
The pounding I feel in my heart
The hoping that we’ll never part
I can’t believe this is really happening to me

I close my eyes and count to ten
And when I open them you’re still here
I close my eyes and count again
I can’t believe it but you’re still here

We were strangers a moment ago
With a few dreams but nothing to show
The world was a place
With a frown on its face
And tomorrow was just, I don’t know

But the way you make me feel
The moment I am close to you
Makes today seem so unreal
Somehow I can’t believe it’s true
Tomorrow will you still be here?
Tomorrow will come but I fear
That what is happening to me
Is only a dream

I close my eyes and count to ten
And when I open them you’re still here
I close my eyes and count again
I can’t believe it but you’re still here
I close my eyes and count to ten
And when I open them you’re still here


I close my eyes and count to ten, singleversie


Een live-opvoering